ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

26 • 02 • 2013

Kristapa Zvejnieka rezultāti Pasaules junioru čempionātā, 14.vieta slalomā

Saistītā informācija

No 21. līdz 26.februārim Kanādas pilsētā Kvebekā norisinājās pasaules čempionāts kalnu slēpošanā junioriem, kurā četrās disciplīnās – nobraucienā, supergigantā, milzu slalomā un slalomā piedalījās arī vienīgais Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks, visaugstāko rezultātu -14.vietu – sasniedzot savā iecienītākajā disciplīnā slalomā.

Pagājušajā gadā pasaules junioru čempionātā, kas norisinājās Rokaroso Itālijā un kurā bez Zvejnieka vecākā startēja arī viņa brālis Miks un Toms Sarkanis, Kristaps nenostartēja tik veiksmīgi, kā bija cerēts. Savā spēcīgākajā disciplīnā slalomā viņš nesasniedza finišu pirmajā braucienā, bet pārējās trijās disciplīnās ieņēma vietu ceturtā desmita vidū vai beigās (35.vieta supergigantā bija labākais rezultāts – aut.piez.). Tā kā šogad junioru čempionāts notiek ļoti tālu – citā kontinentā, kas sadārdzina izmaksas, tad uz Ziemeļameriku tika nolemts sūtīt tikai vienu pārstāvi. Pagājušajā gadā tika pieņemts lēmums junioru vecumu pagarināt vēl par vienu gadu, kas nāca par labu Kristapam, dodot vēl vienu iespēju pamēģināt uzrādīt labu rezultātu. Līdz šim pasaules junioru čempionātos viņam nebija izdevies iekļūt labāko trīsdesmitniekā. 

Pirmā disciplīna bija nobrauciens, kas nav viņam ir vissvešākā un kurā Kristaps līdz šim bija startējis tikai 12 reizes, taču pērn martā Norvēģijā sasniedzot ļoti atzīstamos 64 un 74 FIS punktus. Kristaps trasi nobrauca 1:35,53 un tas sešdesmit viena dalībnieka konkurencē viņam deva 45.vietu, uzvarētājam Nilam Mani no Šveices, kurš pirms diviem mēnešiem nobraucienā Pasaules kausa posmā bija trīsdesmitniekā, zaudējot 4,58 sekundes un iegūstot 77 FIS punktus. Pagājušā gada pasaules čempions Ralfs Vēbers šoreiz bija tikai sestais. Mani atzina, ka trase esot bijusi grūta, bet tādas viņam patīkot.

Supergigantā dalībnieki jau bija par desmit vairāk un trase aptuveni uz pusi īsāka nekā nobraucienā. Ar rezultātu 1:00,96 un, uzvarētājam Tomasam Meijpeteram no Austrijas, zaudējot 2,47 sekundes, Zvejnieks ierindojās 47.vietā un nopelnīja 54,93 FIS punktus. Astoņas sekundes simtdaļas līdz otrai uzvarai pietrūka Mani, bet trešais bija Kristapa draugs norvēģis Sejersteds, kurš mūsu sportistu pirms mēneša Norvēģijas junioru čempionātā supergigantā bija apsteidzis tikai par 0,4 sekundēm. Toties divas vietas aiz Kristapa palika vēl viens zināms norvēģis, slaloma speciālists Kristofersens. Līdz ar to Mani un Meijpeters apmainījās vietām abās ātruma disciplīnās. Austrietis Meijpeters varēja būt ļoti priecīgs, jo pagājušajā gadā viņš abās ātruma disciplīnās nesasniedza finišu.

Pirmdien milzu slalomā pēc pirmā brauciena Kristaps, kurš pēc reitinga bija tikai 57., ierindojās 41.vietā, 2,92 sekundes aiz līdera. Viņam 0,69 sekundes pietrūka līdz trīsdesmitniekam, kurš apgrieztā secībā startēja otrajā brauciena sākumā, tādējādi mūsu sportistam gāja secen iespēja otrajā braucienā braukt pa labāku trasi un bija jāstartē no uzrādītās 41.pozīcijas, taču tas netraucēja pakāpties par astoņām vietām augstāk un iegūt 33.vietu, no uzvarētāja norvēģa Aleksandra Hjildes atpaliekot 5,57 sekundes.

Svētdien norisinājās pēdējā disciplīna, uz ko bija lielākās cerības, jo slaloms ir Zvejnieka spēcīgākā puse. Kaut arī starp junioriem ir spēcīga konkurence, šosezon un pērn uzrādītie rezultāti liecināja, ka pie veiksmīga starta pirmais sešinieks, lai neteiktu vairāk, ir visai reāls. Pēc FIS punktu reitinga Kristaps slalomā bija 19. Pirmajā braucienā, izstājoties sešiem no top20, Kristaps tik un tā uzrādīja tikai 23.rezultātu, no līdera atpaliekot 4,12 sekundes. Arī līdz desmitniekam bija diezgan daudz – gandrīz divas sekundes. Otro braucienu Kristaps veica labāk, uzrādot tajā desmito laiku un labākajam otrajā braucienā zaudējot pusotru sekundi. Un kaut arī pēc laika sanāca apsteigt tikai divus no priekšā esošajiem pēc pirmā brauciena, tomēr beigās izdevās kāpums par deviņām vietām, jo vēl septiņi izstājās, tādējādi Zvejnieks tika pie labākā sasnieguma karjerā junioru čempionātā – 14.vieta (sekunde pietrūka līdz desmitniekam), 5,18 sekundes aiz uzvarētāja austrieša Manuela Fellera, kurš ir uzvarējis Eiropas kausa posmā un divas reizes bijis Pasaules kausa posmos divdesmitniekā. Pagājušā gada junioru čempions Santeri Paloniemi izcīnīja trešo vietu, bet Kristapam labi zināmais norvēģis Kristofersens palika piektais. No 83 startējušiem tikai 28 sasniedza finišu abos braucienos. 

4 Komentāri

Apsveicami ! Un kombinācijā 8.vieta !
RAIVO
27 • 02 • 2013 / 00:23
Super! Skatijos live rezultātus un jutu līdzi :)

27 • 02 • 2013 / 04:40
Apsveicu!
Par to kombināciju visu laiku nevarēju saprast... tagad parādījušies arī rezultāti :)
27 • 02 • 2013 / 08:31
Vel viens solis uz augšu!
Lena
27 • 02 • 2013 / 10:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv