ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2013

Kalnu slēpotājam Zvejniekam trešā vieta un punktu rekords (papildināts)

Saistītā informācija

Šodien Krievijas pilsētā Poļarniji Zori notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā lielisku rezultātu uzrādījis Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš 62 dalībnieku konkurencē izcīnīja trešo vietu un sasniedza karjeras labāko rezultātu – 11,30 FIS punkti.

Vairāki Latvijas izlases dalībnieki tāpat kā pērn aprīļa sākumā ir devušies uz Poļarniji Zori Krievijā, lai startētu FIS sacensībās slalomā un milzu slalomā. Šogad vispirms notiek sacensībās slalomā, un tad pēdējās divas dienas milzu slalomā. Pirmajā sacensību dienā slalomā, kur bez mājiniekiem krieviem un Latvijas kalnu slēpotājiem bija pārstāvēta arī Slovākija, Horvātija un Kanāda, uz starta izgāja 62 dalībnieki. Salīdzinoši spēcīgajā konkurencē Kristaps pēc reitinga bija sestais. Pirmajā braucienā Kristaps Zvejnieks uzrādīja piekto ātrāko laiku – 56,21 sekundes, no līdera atpaliekot 0,37 sekundes, bet līdz trijniekam šķīra 0,17 sekundes. Otrais brauciens arī padevās labs, uzrādot trešo laiku, kas palīdzēja pakāpties uz trešo vietu arī divu braucienu summā, uzvarētājam Dariboram Samsalam no Horvātijas zaudējot 0,58 sekundes un iegūstot karjeras labākos FIS punktus – 11,30 punkti. Otrajā vietā palika līderis pēc pirmā brauciena un šā gada Pasaules čempionāta 15.vietas ieguvējs slalomā Adams Zampa no Slovākijas. Labākais no krieviem bija Pāvels Trikācevs, kurš palika ceturtais un kuru Kristaps apsteidza par trim sekundes simtdaļām. Pārējie Latvijas pārstāvji, kas no uzvarētāja atpalika vairāk par desmit sekundēm, ierindojās ceturtajā desmitā – 36.Toms Sarkanis, 38.Roberts Briška, 40. Daniels Fogelis. Miks Zvejnieks nesasniedza finišu otrajā braucienā.

Tikmēr dāmu konkurencē priekš sevis labu rezultātu uzrādīja Krista Vitkovska, kura 39 dalībnieču konkurencē iekļuva trīsdesmitniekā un ieguva 29.vietu, ar nopelnītajiem 115 FIS punktiem sasniedzot labāko rezultātu karjerā. Krista no uzvarētājas spēcīgās francūzietes Marionas Bertrānas divu braucienu summā atpalika 18,5 sekundes.

Par šīsdienas sacensībām ar saviem iespaidiem padalījās Kristaps Zvejnieks. „Ar šodienu esmu ļoti apmierināts. Abi braucieni izdevās un tos veicu ļoti labi.

Sākumā kalns ir stāvs, bet pēc tam ļoti plakans beigās. Kalns bija salīdzinoši mīksts, bet bija ari ledainas vietas trasē, bet kopumā nebija īpaši ciets,” trases kvalitāti raksturo mūsu kalnu slēpotājs. „Plakano nobraucu ļoti labi un, iespējams, uz to arī vinnēju citus,” sava panākuma iemeslu min Kristaps, paturpinot, ka stāvajā trases daļā abos braucienos bija par ko arī piesieties, bet par to viņš sev nepārmetīs, jo ir ļoti priecīgs, ka finišējis starp loti daudziem pasaules kausa braucējiem.

Screen Shot 2013-04-04 at 18.48.34.png

6 Komentāri

Krievijas nac čemp?

04 • 04 • 2013 / 14:30
FIS:
Kirovsk (RUS)
National Championships
Men's Slalom

04 • 04 • 2013 / 14:32
Pavasaris labākais laiks, kad vākt rekordpunktus.

04 • 04 • 2013 / 20:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv