ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 01 • 2013

Kalnu slēpošanā jauna Latvijas izlase ar jaunu imidžu

Saistītā informācija

Ne tikai formastērpi ir jaunais izlasē, jauna un lielāka ir arī pati izlase. Tuvojoties pasaules čempionātam, kas februārī notiks vienā no Austrijas kalnu slēpošanas mekām Šladmingā, Latvijas izlase kalnu slēpošanā kļuvusi vēl motivētākā un arī lielāka. Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs 14 sportisti, un līderi ir saglabājušies tie paši – Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna, Roberts Rode. Labi progresējuši ir arī Mārtiņš Onskulis, Miks Zvejnieks, Katrīna Krūmiņa un Agnese Āboltiņa, bet savas pozīcijas komandā nostiprinājuši vai no jauna ieguvuši ir Kaspars Daugulis, Toms Sarkanis, Roberts Briška, Ģirts Zīle, Ieva Meldere un māsas Liene un Anna Bondares. Komandu kā vecākais treneris joprojām vada Dinārs Doršs un viņam asistē Staņislavs Sokoļenko.

Daļa sportistu trenējas pēc indivuduāla plāna, daļa izmanto LSS veiksmīgi apgūtās FIS programmas, un daļa komandas kopīgā sastāvā jau pa reizei ir pabijusi treniņu un sacensību nometnēs Somijā un Austrijā.

Lielā mērā par iespējām trenēties mums ir jāpasakās arī atbalstītājiem, kuri nodrošina kalnu slēpošanas izlasi, kas dosies uz pasaules čempionātu ar inventāru un formastērpiem. Šis pirmkārt ir svarīgs aspekts tajā, ka izlasei ir ne tikai labi jābrauc, bet arī zolīdi jāizskatās, citādi diez vai kāds no jauniešiem vēlēsies cīnīties par vietu izlases komandas sastāvā. Kā arī otrais aspekts ir tas, ka pateicoties šiem atbalstītājiem Latvijas Slēpošanas Savienība var atļauties netērēt naudu, piemēram, jakām vai starta tērpiem, un atvēlēt vairāk patiešām svarīgam treniņu un sacensību procesam, lai augtu sportisko sasniegumu līmenis.

Arī šogad priecājamies par turpināto sadarbību ar veikalu tīklu FANS, kas mūsu izlasi atbalsta ar kvalitatīvu apģērbu no CATMANDOO un ROSSIGNOL, ķiverēm un brillēm no UVEX un smērēm no HOLMENKOL. Priecājamies par turpināto sadarbību ar veikalu tīklu SKIBOX, kas gādājis, lai mūsu izlase tiktu nodrošināta ar augstākās kvalitātes sacensību cimdiem no REUSCH. Nostiprinās sadarbība arī ar veikaliem BURUSPORTS, kas izlasi nodrošina ar nūjām un aizsargiem no LEKI. Atbalstītāju sarakstu papildina, protams, arī kalnu slēpošanas kūrorts SUOMUTUNTURI, kurā vienmēr laipni gaidīta tiek ne tikai Latvijas izlase, bet arī visi LSS klubi. Kā savu mājas trasi Siguldā izlasi nu jau kārtējo sezonu aicina izmantot KORDES TRASE. BALTIJAS FIZIOTERAPIJA parūpējas par mūsu sportistiem gadījumā, ja saskaramies ar traumām, kā arī vienmēr laipni izlasi gaida kalnu slēpošanas trenažieris SKIMASTER, kas atrodas pašā Rīgas centrā.

Viss šis garais saraksts ir kļuvis par atslēgas lielumu faktam, ka Latvijas izlase kalnu slēpošanā spēj ne tikai labi izskatīties, bet arī uzrādīt arvien labākus rezultātus katru sezonu, vienlaicīgi audzējot arī sportistu skaitu, kas tiek uzņemti Latvijas izlasē. Latvijas Slēpošanas Savienības mērķis ir radīt tādu Latvijas izlases modeli, kas piedāvātu iespējas sasniegt labus rezultātus kalnu slēpošanas sporta veidā pēc iespējas vairāk sportistiem, ja vien sportista motivācija ir pietiekami augsta. Gribam parādīt ceļu iespējām jebkuram mazajam sportistam, kas tikko sācis startēt VILCIŅA KAUSĀ, pēc tam LATVIJAS KAUSOS un ČEMPIONĀTOS, un tad caur starptautiskām sacensībām izlases sastāvā ticis līdz PASAULES ČEMPIONĀTAM vai pat OLIMPISKAJĀM SPĒLĒM. Kalnu slēpošanas sporta veidā mērķi var būt daudz un dažādi, un izvēlēti katram pēc savām iespējām. LSS mērķis ir parādīt, ka arī dzīvojot Latvijā bez īpaši lieliem kalniem un sniegiem, kalnu slēpošanā ir iespējams sasniegt ne mazāk vērtīgus sasniegumus kā citos sporta veidos.

Latvijas izlases kalnu slēpošanā vadītājs, Dinārs Doršs.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv