ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 07 • 2012

Kad kalnu slēpotāji skrituļo....

Vasara pilnā sparā un vasaras sporta veidi uzņēmuši apgriezienus, arī skrituļslaloms. Pasaules kausā jau aizvadīti 3 posmi (kopā 6 posmi).
Pirmajā posmā Itālijā, Genovā, uzvarēja vācieši gan puišiem, gan meitenēm. Latviešu komanda Itālijas posmā nepiedalījās, jo pēc intensīvās ziemas sezonas bija jākrāj spēki un jāsakārto mācību lietas.

Otrajā posmā Čehijā, Turnovā, sezonu veiksmīgi uzsāka arī Latvijas skrituļslalomisti – Kristaps Zvejnieks stabili uzvarēja vīriešiem (gan sestdienas nacionālajā kausā, gan svētdienas Pasaules kausā), Miks Zvejnieks iekļuva 20niekā – 16.vieta. Savā vecuma grupā Betija Burkovska bija 2.vietā un Dāvis Zvejnieks – 5.vietā.

Ieskats sestdienas un svētdienas Kristapa braucienos





Tikko Latvijas komanda, nu jau lielākā pulkā, ir atgriezusies no 3.posma Vācijas pilsētā Degmarnā. Tas ir lielākais un prestižākais no Pasaules kausa posmiem, kurš mazajā Štutgartes piepilsētā notiek jau 15 gadus. Arī plaši apmeklēts – 7 dalībvalstis, arī mūsu labākie skrituļslalomisti no SK Pantera un SK Virsotne. Sestdienas internacionālajā kausā meitenēm Madara Meldere bija 4tā., Ieva Meldere -6tā, Dāvis 4ais, Kristaps Stefans 7ais, Mikam nepaveicās, bet uz pjedestāla vai tuvu pie tā tika stāvēt arī mazie – Elza un Frīda Saļņikovas un Jurģis Zvejnieks. Izcili gan 2 trašu koplaikā, gan finālā nostartēja un uzvarēja Kristaps.
Svētdien lija un lietus laikā ne tik labi braucieni izdevās Mikam, Madara pēc pirmās trases bija tuvu labāko desmitniekam, bet arī piedzīvoja kritienu otrajā trasē, Dāvis nobrauca līdz šim savus labākos braucienus, bet Kristaps noturējās starp labākajiem – 5 vieta šajā Pasaules kausa posmā. Uzvarēja vācieši.



Skrituļslaloms_Vācija12.jpg
Latvijas komanda Vācijā.

Nākamais Pasaules kausa posms 14.-15.jūlijā Siguldā, Lorupes gravā. Starta rampa jau gatava, trenējas lieli un mazi – tā izskatās Lorupē.



Uz Lorupi sestdien un svētdien – 14.un 15.jūlijā aicināti visi – ja ne startēt, tad paskatīties, jo ne jau tik bieži Latvijā notiek Pasaules kausa posmi kādā sporta veidā. Piedalīsies arī lielākā daļa vāciešu, čehu un, protams, mūsējie!
Sandra Meldere treniņus Lorupes gravā organizē regulāri - visas vasaras garumā. Nākamnedēļ treniņu laikā varēs gan starta rampu iemēģināt, gan visu trasi ar 52 vārtiem izbraukt:
Otrdien, 10.jūlijā no 16.00-20.00
Ceturtdien, 12.jūlijā 16.00-20.00
Piektdien, 13. jūlijā 18.00-20.00

Jana Zvejniece

LSFmaza.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv