ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 06 • 2012

Jūlijā Siguldā Pasaules kauss skrituļslalomā

Vasaras vidū, 14. un 15.jūlijā, Siguldā norisināsies Pasaules kausa posms skrituļslalomā. Līdz šim pie mums ir notikuši Eiropas kausa posmi, bet Pasaules kauss skrituļslalomā būs pirmo reizi. Sacensības notiks Lorupes gravā.

Latvijā šajā sporta veidā jau divas reizes ir notikušas augsta līmeņa starptautiskas sacensības, kad 2007. un 2008.gadā, pateicoties SK „Pantera” un Smiltenes domes atbalstam, Latvijas skrituļslaloma federācijai organizēja Eiropas kausa posmu, taču šoreiz kārta ir pienākusi vēl augstāka līmeņa sacensībām, proti, Pasaules kausa posmam, kas 14. un 15.jūlijā notiks Siguldā Lorupes gravā. Šāda mēroga pasākuma atvešanā uz Latviju liels nopelns ir mūsu Skrituļslaloma federācijai un Janai Zvejniecei, kā arī klubam „Pantera” un Sandrai Melderei. Šīs sacensības nevarētu notikt arī bez Siguldas novada domes, Garkalnes novada domes, Latvijas Slēpošanas savienības un vietējo uzņēmēju atbalsta.

2012.gada sezona, kurā pavisam kopā ir paredzēti seši Pasaules kausa posmi, ir jau sākusies, jo pirmie divi posmi – 3.jūnijā Dženovā (Itālija) un 17.jūnijā Turnovā (Čehija) jau ir aizvadīti. Sigulda uzņems ceturto posmu, bet līdz tam trešais posms norisināsies 1.jūlijā Vācijā, kur  augusta vidū notiks arī Pasaules čempionāts skrituļslalomā.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā tāpat kā kalnu slēpošanā ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet kā jau pēc nosaukuma var saprast, tad slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas, un, protams, viss notiek uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 60, un sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 40 km stundā. Vairāki kalnu slēpotāji skrituļslalomu izmanto kā vienu no treniņa veidiem vasaras sezonā, taču ir arī tādi, kas specializējas tikai uz skrituļslalomu. Latvieši ar skrituļslalomu nodarbojas vairāk nekā 10 gadus. Par šā sporta veida aizsācējiem mūsu valstī tiek uzskatīti SK „Merkurs” un SK ,,Pantera”, kas attiecīgi trenējās gan Biķernieku trasē, gan Siguldā Raiņa parkā. Kopš 2006.gada Latvijas sportistu uzvārdus regulāri var atrast Starptautisku sacensību protokolos, un ar katru gadu arvien augstākās pozīcijās. Pagājušajā gadā mūsējie, galvenokārt no klubiem „Virsotne” un „Pantera, pasaules kausa posmos startēja ar ļoti labiem rezultātiem. Meitenēm Madara Meldere ir spējusi iekļūt labāko desmitniekā, savukārt vīru konkurencē Kristaps Zvejnieks vairākas reizes ir kāpis uz goda pjedestāla, turklāt arī uz augstākā pakāpiena.

Skituļslaloms strauji attīstās visā pasaulē un sevišķi Āzijā, kur lielākie entuziasti ir Japānā un Indijā, un tieši šo valstu pārstāvjus kopā ar vāciešiem, itāļiem, čehiem, krieviem, slovākiem, šveiciešiem, austriešiem un pašmāju labākajiem skrituļslaomistiem mēs redzēsim pasaules kausa posmā Siguldā.

PK_Lorupe.jpg

2 Komentāri

Sportacentrs.com
19 • 06 • 2012 / 12:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv