ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

15 • 10 • 2012

Informācija par to, kas notiek Austrijā

Kā jau visiem labi zināms, tad arī mēs, klubs "Snowfeel", tāpat kā citi klubi, drīzumā dosimies uz pirmo rudens nometni, kura notiks Austrijas ledājā "Molltaler Gletscher." Daudz dzirdēts par nelabvēlīgajiem laikapstākļiem gan tepat Latvijā, gan citur Eiropā, tāpēc radās vēlmē noskaidrot, kas tad īsti notiek Eiropas ledājos un ko par tieši šo ledāju domā Latvijas vadošie kalnu slēpotāji. Daži no viņiem tur jau pabijuši arī šosezon, kas ļauj iegūt diezgan drošu informāciju par notiekošo tur.

Aut12-1.jpg

Par savu sarunu biedru izvēlējos Kristapu Zvejnieku, kurš šajā ledājā trenējas jau vairāk kā 2 nedēļas un atzīst, ka laikapstākļi uzlabojas ar katru dienu, un ja pirms divām nedēļām licies, ka būs jābrauc mājās, tad patreiz jau sniegs esot sasnidzis ļoti daudz uz treniņu apstākļi esot tuvu ideāliem. Katru dienu Kristaps ceļoties ap 6:00, lai paspētu kārtīgi sagatavoties treniņam, jo jau 7:30 jābūt pie vilciena, kurš ved augšup kalnā. Ledājā patreiz trenējas ļoti daudz vadošās kalnu slēpošanas komandas, kas rada lielu noslogotību trasēm, tāpēc no rīta puses esot problēmas ar trašu likšanu. Tomēr sniega segums esot ļoti labs, iepriekšējā nedēļā visas piecas dienas esot bijis kārtīgs ledus, bet šobrīd esot ciets sniegs, kas ļauj trasēm būt labā stāvoklī visu dienu.

Aut12-2.jpg

Šodien, saruna ar Kristapu notika 11. oktobrī, tika atvērta arī blakus trase, kur parasti brauc pa brīvo un tikai retos gadījumos uzliek kādu trasi, bet pārējas trases,kas ved uz leju no šo trašu beigu daļas, pēc Kristapa prognozēm varētu tikt atvērtas uz oktobra beigām, jo sniegs sniegot daudz un arī sniega lielgabali tiekot izmantoti cik vien iespējams. Vidējā gaisa temperatūra esot aptuveni -3 grādi līdz aptuveni vieniem dienā un tad turās ap 0, bet naktīs esot -5 grādi vai pat mazliet vairāk. Kristaps teica - nekas slikts vairs nevar notikt! :) Tā kā norunājām, ka tiksimies oktobra beigās, kad Kristapam pievienosimies mēs, visa „Snowfeel”komanda, un arī Kristapa jaunākie brāļi, kā arī Roberts Rode un Daniels Fogelis. Veiksmi, Tev Kristap treniņos un tiekamies jau pavisam drīz!

Aut12-3.jpg

Tādu info ieguvām par šo ledāju, tā kā, ja kādam ir interese tur doties, tad tagad zinat kādi laikapstākļi ir tur un ko tur gaidīt! „Snowfeel” komanda vēl arī veiksmīgus braucienus tiem, kuri dosies uz citiem ledājiem!
P.S. Paldies, Kristap, par bildēm un sniegto informāciju!

Renārs Vuškāns
SK Snowfweel

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv