ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

25 • 03 • 2013

D grupa kopā ar lielajiem noslēdz Baltijas kausu

Baltijas kausa kalnu slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība un kas norisinājās Somijas ciematiņā Suomutunturos, pēdējā sacensību dienā norisinājās milzu slaloms individuāli D grupai, kas dzimuši 2003.gadā un vēlāk, kā arī kombinācijā ar kādu no lielāko grupu pārstāvjiem.

Baltijas kausa pēdējā dienā kā ierasts sacenšas paši jaunāki kalnu slēpotāji, kas pārstāv D grupu un kuri liela daļa ir jaunākie brāļi vai māsas kādiem no jauniešu grupām. Vecākajiem no D grupas ir 10 gadi, bet jaunākie bija 2006.gadā dzimušie. Šī pēdējā sacensību diena ir īpaša ar to, ka mazie ne tikai sacenšas individuāli, bet arī pāri ar kādu no vadošajiem lielāko grupu pārstāvjiem, tādējādi izbaudot lielu un svarīgu piedzīvojumu. Sacensību dienā pēc izlozes tiek noteikts, kurš ar kuru vienā pārī brauks. Sacensībās gan mazie, gan lieli veic divus braucienus, un šie laiki tiek summēti, nosakot labāko pāri. Pēc izlozes, bet pirms sacensību sākuma, abi divi izdomāja arī katra pāra jeb komandas nosaukumu.

Individuālajās sacensībās neatkarīgi no vecuma atsevišķi tika vērtētas meitenes un puiši. Meitenēm desmit dalībnieču konkurencē labākā divu braucienu summā bija Dārta Stepiņa, kas divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:14,54 un par 1,63 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Beatrisu Jekševicu. Starp citu, Dārta pagājušajā gadā iedvesmoja māsu pieteikties sacensībām un sākt trenēties kalnu slēpošanā. Trešajā vietā ar trīs sekunžu atpalikšanu ierindojās pagājušā gada uzvarētāja un plašās Vinkleru ģimenes pārstāve Madara, bet no visjaunākajām dalībniecēm visaugstākajā vietā – septītajā – ierindojās Loreta Jurēvica. Puišiem atkal uzvaru varēja svinēt Kristofers Gulbis, kurš abos braucienos uzrādīja identiski vienādu laiku un kurš aiz sevis atstāja igauņa Tonisa Luika brāli Aleksandru, bet trešajā vietā ierindojās Kristians Krastiņš, kura māsa Rēzija ir U12 grupas līdere. Tūdaļ aiz pjedestāla 14 dalībnieku konkurencē palika 2006.gadā dzimušais Rūdolfs Beķeris.

Komandu jeb pāru sacensībās pirmajā trijniekā iekļuva abi ātrākie puiši un ātrākā meitene D grupā ar saviem pāriniekiem. Pārliecinoši pirmie bija Aleksandrs Luiks ar Kristapu Zvejnieku (komandas nosaukums „Thundergyus”), kas par sešām sekundēm apsteidza „Head team”, kurā startēja Krisfers Gulbis un Anna Bondare. Par sekundi lēnāki bija trešās vietas ieguvēji Dārta Stepiņa un Edgars Kupčs no „Ziemeļkore”. Tikai astoņas sekundes simtdaļas līdz trijniekam pietrūka „Atomic” komandai ar Tonisu Luiku un Madaru Vinkleri sastāvā, bet vēl par pussekundi lēnāki bija Samanta Līcīte ar Daini Krauju no „Jautrajiem slēpotājiem”, bet labāko sešinieku noslēdza Gustavs Ābele un Žaks Gedra no „Sniegotā pola”.

Pirmo vietu ieguvēji D grupā – Dārta Stepiņa un Kristofers Gulbis – no „International Ski team” un tā pārstāvja Eināra Lansmaņa saņēma kuponu, kuru varēs samainīt pret slēpju pāri. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv