ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

09 • 10 • 2012

2020.gadā Mežaparks var kļūt par vienu no populārākajiem izklaides centriem Baltijā

Saskaņā ar apstiprināto Mežaparka attīstības plānu jau 2020.gadā tas var kļūt par vienu no populārākajiem izklaides centriem Baltijas valstīs, kurā tiks izbūvēts Baltijā vislielākais atrakciju parks, viesnīca un ziemas atpūtas komplekss.

"Mežaparks rīdziniekiem jau ierasti asociējas ar labu vasaras atpūtas vietu ģimenei. Mūsu uzdevums ir pārvērst to par vismīļāko un visapmeklētāko rīdzinieku aktīvās atpūtas vietu ne tikai vasarā, bet visu gadu," uzsver Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Ziemas atpūtas infrastruktūrai jāiekļauj visus iespējamos aktīvas atpūtas virzienus - vislielāko pilsētas slidotavu, slēpošanas trasi un kalniņus ragaviņām. Vēl vairāk - Rīgas iedzīvotājiem, kuri aizraujas ar kalnu slēpošanu, jāizveido kalnu slēpošanas komplekss.

"Mūsdienu ekonomiskajos apstākļos ne visi galvaspilsētas iedzīvotāji var atļauties regulāri braukt uz vietējām slēpošanas trasēm, nemaz nerunājot par dārgiem braucieniem uz ārzemju kalnu slēpošanas kūrortiem, tādēļ pilsētas vadība izskata iespēju padarīt šo aktīvās atpūtas veidu pieejamu rīdziniekiem pilsētas robežās.

Šim nolūkam Mežaparks ir piemērotākais variants," skaidro V.Jerošenko.

Pēc Mežaparka attīstības plāna realizācijas Rīga var rēķināties ar tūristu skaita pieaugumu tā saucamā ģimenes un bērnu tūrisma jomā. "Patlaban tūristi apskata Latviju kā valsti ar skaistu arhitektūru, vasaras, kultūras atpūtas un ekotūrisma iespējām. Pēc visu darbu pabeigšanas Mežaparks tiks iekļauts prezentācijas programmā "Live Riga", ar kuras palīdzību Latvija spēs atvērt jaunu - ģimenes un bērnu atpūtas tūrisma virzienu".

Lai realizētu visu Mežaparka teritorijas attīstības pasākumu kompleksu, pilsēta ir uzsākusi aktīvu privāto investoru meklēšanu. Privātā iniciatīva nepieciešama, lai realizētu ieceri par jaunu, modernu atrakciju parka būvniecību.

"Tā kā atrakciju parka izveidošanai ir nepieciešamas ļoti lielas investīcijas, 50 - 60 milj. eiro, investori jāmeklē lielo pasaules izklaides operatoru vidū," domā V.Jerošenko. "Lai viņus ieinteresētu, jārunā par šī projekta devumu Baltijas, nevis Latvijas mērogā. Esmu pārliecināts, ka šāds izklaides komplekss piesaistīs ne tikai Baltijas valstu, bet arī Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Skandināvijas valstu un Austrumeiropas tūristus. Tādējādi Latvijā parādīsies jauna ģimenes tūrisma niša, kura palielinās ieguldījumu mūsu valsts iekšzemes kopproduktā".

Nav izslēgts, ka turpmākajos Mežaparka attīstības plānos tiks iekļauta viesnīcu, restorānu un citu tūrisma infrastruktūras objektu celtniecība.

Mežaparka teritorija ir 423 hektārus liela, un tikai trešdaļa šobrīd ir apbūvēta. Līdz 2020. gadam plānots apgūt visu Mežaparka teritoriju.

Autors: Diena
Datums: 08.10.2012
Izdevums un raksta oriģināls: Diena

Ziemasparks.jpg
Foto: ziemasparks.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv