ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

10 • 11 • 2018

Baltijas kausu ar superslalomu uzsākuši jauniešu grupu sportisti

FIS Baltijas kausa pirmā posma ietvaros sacensības Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “SnowArena”, Druskininkos, uzsākuši jauniešu grupu sportisti un meistari. Pēc divām FIS līmeņa sacensību dienām slalomā un paralēlajā slalomā elites sportistiem, jaunieši pirmās sezonas sacensības iesāka ar superslaloma disciplīnu.

Jaunāko sportistu grupā (U12) zēniem pārliecinošu uzvaru izcīnīja “SK Pantera” pārstāvis Pauls Pēteris Prancāns, divu braucienu summā par sekundi pārspējot otrās vietas ieguvēju Georgu Šmalcu (“Snow Feel”). Par otro vietu gan cīņa bija lielāka – pirmajā braucienā par četrām sekundes simtdaļām ātrāks bija igaunis Markuss Mesila, tomēr otrajā braucienā sevi labāk apliecināja tieši Šmalcs.

Meitenēm U12 grupā visu pirmo trijnieku aizņēma ārzemju jaunās kalnu slēpotājas. Ar gandrīz divu sekunžu pārsvaru uzvaru izcīnīja Krievijas sportiste Darja Skokolova, otrā palika somiete Isabela Rautio, bet pirmo trijnieku noslēdza vēl viena Krievijas pārstāve Kira Vlasova. Labākā no Latvijas meitenēm bija Loreta Reitere (“SK Virsotne”), kura palika piektā un uzvarētājai zaudēja 5,52 sekundes.

U14 grupā zēniem ātrākais abos braucienos bija krievs Nikons Parvitskijs, kamēr par nākamajām vietām notika liela cīņa. Pirmajā braucienā otro labāko rezultātu uzrādīja Roberts Kupčs (“SK Virsotne”), tomēr otrajā braucienā Kupčam vien sestais laiks. Tikmēr otrais brauciens daudz veiksmīgāks padevās Krievijas sportistam Mihailam Tsibanovam, kurš pēc 8. vietas pirmajā braucienā, uzstādīja otro labāko rezultātu otrajā trasē. Summā tas viņam ļāva par 0,01 sekundi apsteigt Robertu Kupču un pakāpties uz otro vietu, kamēr Robertam nācās samierināties ar trešo vietu.

Šai pašā vecuma grupā meitenēm tāds pats nāciju izkārtojums uz goda pjedestāla. Uzvara krievietei Jekaterinai Prudņikovai, kura par 0,09 sekundēm apsteidza savu tautieti Renē Sabirovu. Tikmēr trešo vietu izcīnīja “SK Pantera” sportiste Patrīcija Ansonska. Pirmajā braucienā Patrīcija bija otrā, tomēr pēc otrā brauciena nācās par vienu vietu atkāpties, koplaikā uzvarētājai zaudējot 0,15 sekundes.

Vecākajā grupā zēniem ātrākais bija Krievijas sportists Jegors Melbards. Otro vietu izcīnīja “Snow Feel” pārstāvis Kristofers Gulbis, kurš uzvarētājam zaudēja 0,69 sekundes. Jāpiemin, ka pēc pirmā brauciena Gulbis atradās trešajā pozīcijā, bet otrajā izdevās pakāpties uz augšu. Goda pjedestālu noslēdza vēl viens krievs Oļegs Furaevs, pirmās vietas ieguvējam zaudējot 1,68 sekundes.

Arī meitenēm U16 grupā pie uzvaras tika krieviete Anastasija Trofimova, kura par vairāk kā sekundi apsteidza savu tautieti Annu Kudrjašovu. Trešajā vietā palika Samanta Līcīte (“SK Pantera”), kura otrajā braucienā uzrādīja otro rezultātu, tomēr koplaikā apsteigt konkurentes neizdevās.

Meistaru grupā vīriem ātrākais bija lietuvietis Jurģis Janulionis, kamēr aiz viņa palika divi Latvijas pārstāvji – Andrejs Mihailovs un Kristaps Bergmanis. Dāmām māsterusacensībās uzvara Žaklīnai Frickausai, bet otrā vieta Janai Zvejniecei. Goda pjedestāla zemāko pakāpienu izcīnīja Jeļena Brokāne.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv