ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

18 • 12 • 2018

Agnese Āboltiņa stāsta par izcilajiem rezultātiem tālo austrumu kausā

Viena no Latvijas labākajām kalnu slēpotājām, 2014. gada Olimpisko spēļu dalībniece, Agnese Āboltiņa aizvadītās divas nedēļas aizvadījusi vairākas Tālo Austrumu kausa sacensībās Ķīnā. Tajās Agnesei izdevies tikt pie vairākiem FIS punktu rekordiem gan slaloma, gan milzu slaloma disciplīnās.

Pirmajā sacensību dienā Vanlongas kalnu kūrortā Agnese piedzīvoja izstāšanos slaloma sacensībās, bet jau dienu vēlāk izdevās izcīnīt 4. vietu un iegūt 19,82 FIS punktus, kas bija jauns sportistes personīgais rekords. Nākamajās divās dienās norisinājās sacensības milzu slalomā. Pirmajā dienā Agnesei 16. vieta un 53,73 FIS punkti, bet nākamajā vēl viens FIS punktu rekords, šoreiz milzu slalomā – 25,04 FIS punkti.

Trīs dienas vēlāk sacensības turpinājās citā kalnu kūrortā – Taivo, kurā 2022. gadā notiks kalnu slēpošanas disciplīnas Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Pirmajā sacensību dienā slalomā tika izcīnīta bronza un nopelnīti 23,49 FIS punkti, kas uz to brīdi bija Agneses otrais labākais rezultāts slalomā. Tomēr jau nākamajā dienā Agnesei vēl viena trešā vieta, un atkārtots FIS punktu rekords – 19,82. Atlikušās milzu slaloma sacensības tik veiksmīgas vairs neizvērtās, jo vienās sacensībās izstāšanās, bet otrajās 18. vieta un 48,30 FIS punkti.

Pēc sacensībām Agnese Āboltiņapastāstīja, ka jau pērn mērķis esot bijis tikt zem 20 FIS punktiem, tāpēc viņa ir priecīga, ka tas beidzot izdevies: “Esmu ļoti priecīga par rezultātiem. Dodoties uz šejieni es noteikti nevarēju iedomāties, ka man izdosies tā uzlabot punktus. Slalomā jau pagājušajā sezonā biju nospraudusi mērķi pabraukt zem 20 punktiem, kas man neizdevās, tāpēc ir prieks, ka šajā sezonā jau pašā sākumā tas ir izdevies un varēšu atlikušo sezonas daļu braukt atbrīvotāk nekā pagājušajā gadā. Sanāca iegūt lielu pārliecību par sevi, saviem spēkiem un braukšanu.”

Runājot par slēpošanas apstākļiem Ķīnā, Latvijas kalnu slēpotāja stāsta, ka trašu reljefs esot bijis viņai piemērots, tomēr Ķīnā valdījis stindzinošs aukstums: “Protams, arī kalni gan Vanlongā, gan Taivo, bija salīdzinoši lēzeni, kas man spēlēja par labu, jo es vairāk esmu plakano daļu braucēja. Tas bija tāds pluss. Šeit ir diezgan auksts, vienu dienu startā bija pat -42 grādi. To dienu gan nedaudz labāku padarīja, ka izbraucu labus punktus milzu slalomā. Lielākā daļa sportistu, ieskaitot mani, apsaldēja sejas pie tāda aukstuma, kaut arī bija nolīmēts ar teipiem viss.”

Agnese arī uzsver, ka sacensību organizatori gatavojās 2022. gada ziemas Olimpiskajām spēlēm Pekinā: “Kopumā var redzēt, ka ķīnieši ļoti cenšas noorganizēt sacensības. Varbūt ne vienmēr viss viņiem vēl izdodas, un nav vēl tik profesionāli tajā ziņā, bet var redzēt, ka viņi cenšas un gatavojas Olimpiskajām spēlēm 2022. gadā.”

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv