ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 04 • 2018

Somijā aizvadīts Latvijas čempionāts kalnu slēpošanas ātruma disciplīnās

Šajā nedēļā Somijas kalnu kūrortā Illasā pirmoreiz tika aizvadīts Latvijas čempionāts ātruma disciplīnās (nobrauciens, superigants un Alpu kombinācija).

Nedēļas pirmajā pusē norisinājās oficiāli nobrauciena treniņbraucieni un pašas nobrauciena sacensības. Tikmēr ceturtdienā Alpu kombinācijā par Latvijas čempioniem kļuva Agnese Āboltiņa un Kristaps Zvejnieks.

Sievietēm FIS kategorijas sacensībās 20 sportistes, tomēr pēc supergiganta un slaloma braucieniem finišu sasniedza tikai sešas. Agnese, esot labākā no latvietēm, finišēja otrajā vietā, 3,03 sekundes zaudējot uzvarētājai no Somijas. Betija Burkovska palika 5. vietā, Latvijas čempionāta ieskaitē izcīnot otro vietu.

Vīriem dalībnieki bija aptuveni uz pusi vairāk, turklāt lielākā daļa arī finišēja. Divu braucienu kopsummā uzvaru izcīnīt spēja Kristaps Zvejnieks, par 0,06 sekundēm pārspējot somu Jona Pirainenu. Arī 3. vietu sacensībās ieguva Somijas sportists, bet uzreiz aiz pjedestāla Žaks Gedra, Kristapam zaudējot 0,61 sekundi. Latvijas čempionātā Žakam otrā vieta, bet trešais Miks Zvejnieks.

Sacensību nedēļas noslēdzošajā dienā sportisti sacentās supergiganta trasē. Agnesei Āboltiņai vēlreiz izdevās kļūt par Latvijas čempioni, atkal paliekot otrajā vietā FIS sacensību vērtējumā. Šoreiz Agnesei 0,30 sekundes priekšā somiete Emilija-Kia Hakala. Betija Burkovska ieņēma noslēdzošo, 16. vietu, tiekot pie vēl viena sudraba LČ.

Pie uzvaras supergiganta FIS sacensībās Kristapam Zvejniekam neizdevās tikt, šoreiz priekšā palaižot somu Andreasu Romaru un zviedru Eliasu Grimmu. Jāmin gan, ka Kristapam līdz uzvarētājam pietrūka vien nieka 0,06 sekundes. Latvijas čempionātā otro vietu izcīnīja Elvis Opmanis, kuram sacensību rezultātos 10. vieta, bet trešais bija Žaks Gedra.

Ar sacensībām Illasā Latvijas sportistiem kalnu slēpošanas sezona ir noslēgusies, bet jau pavisam drīz visi mūsu kalnu slēpotāji palēnām uzsāks gatavošanās procesu nākamai sezonai.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv