ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

03 • 04 • 2018

Latvijas sportisti atskatās uz Baltijas kausa posmu un Latvijas čempionātu Pihē

Pirms nedēļas Somijas kalnu kūrortā Pihē noslēdzās Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Baltijas kausa trešais posms un Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā. Elites sportistu sacensības, kā jau pēdējos gados ierasts, norisinājās FIS statusā gan slaloma, gan milzu slaloma un paralēlā slaloma disciplīnās. Vairākus augstvērtīgus rezultātus starptautiskā līmenī parādīja Latvijas vadošie kalnu slēpotāji, kuri nu atskatās uz aizvadītajās sacensībās paveikto.

Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, kurš Pihē izcīnīja divas uzvaras, divas otrās vietas un trešo vietu paralēlajā slalomā, stāsta: “Baltijas kausu un Latvijas čempoionāta vērtēju kā ļoti veiksmīgu! Visas dienas jutos labi un pacilāti, jo tās ir vienīgās sacensības sezonā, kur esmu kopa ar tik daudz latviešiem ārzemju sacensībās.”

“Visas dienas izdarīju maksimālo, ko tajās dienās varēju izdarīt, un braucieni bija ļoti labi, ar atsevišķām mazām kļūdiņām. Ieguvu labus FIS punktus visas dienas, kas raksturo arī sacensību līmeni. Papildus gan slalomā, gan milzu slalomā ieguvu otros labākos FIS punktus sezonā, kas ir labi priekš pasaules ranga punktiem.”

“Sacensības, kā vienmēr organizētas ļoti labi. Segums bija ideāls, un to varēja dzirdēt arī no daudziem ārzemniekiem!”

Kristaps_Pyha_2018.jpg

Mūsu labākā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna Pihē tika pie četriem pjedestāliem piecās sacensībās. Arī viņa ir apmierināta ar aizvadītajām sacensībām, jo spēja uzrādīt sezonas labākos rezultātus: “Aizvadīto Baltijas kausu vērtēju ļoti pozitīvi, ļoti priecīga esmu par to, ka spēju izbraukt šajā sezonā labākos punktus, jo līdz šim ir bijuši tikai pāris atzīstami rezultāti. LSF kārtējo reizi mūs, atlētus, lutināja ar izcilu kalna segumu, kā arī ar labi noorganizētām FIS līmeņa sacensībām.”

Lelde_Pyha_2018.jpg

Arī Miks Zvejnieks sacensībās Somijas dziļajā ziemā spēja sasniegt vairākus labus rezultātus, izcīnot FIS punktu rekordu slalomā: “Pēc šī gada Baltijas kausa un Latvijas čempionāta ir labi padarīta darba sajūta. Sniegums cauri visai sezonai ir uzlabojies un priecē, ka arī Pihē tas bija augstā līmenī. Iekrāta laba motivācijas deva vēl augstākiem sasniegumiem nākamajā sezonā!”

Miks_Pyha_2018.jpg

Neveiksmīgāks sniegums Lienei Bondarei, kura piedzīvoja vairākas izstāšanās, tomēr sacensību pēdējā dienā, paralēlajā slalomā, izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, jeb 5. vietu: “Baltijas kauss/Latvijas čempionāts, no LSF puses, kā jau katru gadu, tika norīkots izcili! Laikam jau atkārtošos, bet ne reizi vien bija jādzird uzslavas par latviešu spēju organizēt sacensības ļoti augstā līmenī.”

“Šīs sacensības katru gadu noteikti ir viena no manām mīļākajām pieturvietām sezonā, ne tikai kvalitatīvo sacensību dēļ, bet arī tāpēc, ka beidzot visa Latvijas slēpošanas elite ir kopā vienuviet, mums tiešām ir superīga komanda...”

“Savu sniegumu vērtēju no divām pusēm. Noteikti 3 nefinišētas sacensības neiepriecina nevienu sportistu. Toties es darīju visu, ko spēju, un slēpoju tik labi, cik tajā brīdī spēju. Uzskatu, ka galvenais ir atdot sevi visu, un tā jau ir daļa no uzvaras. Šoreiz gan viss nesalikās kopā, tā sportā mēdz notikt.”

Liene_Pyha_2018.jpg

Žaks Gedra labāko rezultātu sasniedza otrajā slaloma startā, kad ieņēma otro vietu, uzreiz aiz Kristapa Zvejnieka. Bez tā Žaks arī vairākkārtēji ievērojami uzlaboja savu FIS punktu rekordu: “Atskatoties uz Baltijas kausu, esmu ļoti apmierināts. Nobraucu diezgan labi, mazliet pat pārsteidzu sevi. Latvijas čempionātā kā vienmēr ļoti sīva cīņa par katru simtdaļu.”

“Sacensības noorganizētas perfekti, kā vienmēr to dara LSF. Pagaidām esmu Tahko, [komentāra sniegšanas brīdī Žaks atradās nākamajās sacensībās Somijā] un somu sportisti, kuri bija Pihē, saka, ka mūsu sacensības esot bijušas nesalīdzināmi labākas.”

UTF-8''Žaks_Pyha_2018.jpg

Arī Agnesei Āboltiņai, līdzīgi kā Lienei, vairākas reizes nepaveicās, bet paralēlajā slalomā izdevās izcīnīt uzvaru mazajā finālā, tiekot pie bronzas: “Šogad Baltijas kausā un Latvijas čempionātā Pihē man neveicās tik labi kā citus gadus, bet arī šī sezona kopumā man nav bijusi tā veiksmīgākā, tāpēc arī nekādus augstākus rezultātus laikam nevarēju sagaidīt. Bet prieks mājās atgriezties vismaz ar kādu medaļu un kausu. Pašas sacensības, protams, kā parasti līmenī.”

Agnese_Pyha_2018.jpg

Sacensību sezona Latvijas sportistiem vēl nav noslēgusies. No 8. līdz 13. aprīlim Illasā, Somijā pirmoreiz FIS sacensību statusā tiks aizvadīts Latvijas čempionāts ātruma disciplīnās. Sportisti sacentīsies nobrauciena, supergiganta un Alpu kombinācijas disciplīnās.

Tikmēr līdz tam izlases dalībnieki savu laiku pavada dažādi – daļa turpina startēt FIS sacensībās (Somijā, Krievijā), bet daļa atbraukusi atpakaļ mājās, lai pāris dienas atpūstos.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv