ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

25 • 03 • 2018

Latviešiem veiksmīgs Baltijas kausa 3. posma noslēgums paralēlajā slalomā

Sestdien, 24. martā, Somijas ziemeļu ciematā Pihē noslēdzās 2018. gada Baltijas kausa izcīņa. Uz pjedestāla pēc aizraujošām paralēlā slaloma sacensībām kāpa brāļi Miks un Kristaps Zvejnieki, kā arī Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa. Tikmēr uzvaras guva somu sportisti Jonass Rasanens un Rīka Honkanena.

Sacensības iesākās no rīta, kad tika aizvadīts viens kvalifikācijas brauciens klasiskajā slaloma disciplīnā, par kuru arī tika piešķirti FIS punkti. Ātrāko laiku uzrādīt spēja Kristaps Zvejnieks, par 0,13 sekundēm pārspējot somu Jensu Hentinenu. Tikmēr trešo laiku uzrādīja Žaks Gedra, kurš Kristapam zaudējot 0,18 sekundes nopelnīja savu FIS punktu rekordu – 16,34 punkti. Arī Miks Zvejnieks parādīja labu sniegumu, izcīnot dalītu sesto vietu. No Latvijas vēl Top32 iebrauca Elvis Opmanis un Daniels Loss, nodrošinot vietu paralēlajā slalomā.

Sievietēm ātrākā bija Lelde Gasūna, kura par deviņām sekundes simtdaļām pārspēja Somijas sportisti Jūliju Toivainenu, bet trešo vietu ieņēma cita somiete Rīka Honkanena. Paralēlajam slalomam kvalificējās arī Agnese Āboltiņa, Liene Bondare, Arta Irbe un Marta Kunce.

No latviešiem jau pirmajā kārtā izstājās Elvis Opmanis un Daniels Loss, kuram gan bija jābrauc pret Eiropas kausa paralēlajā slalomā bijušo Hentinenu.

Astotdaļfinālā neveiksme piemeklēja Žaku Gedru, kurš mēģinot veikt ātrāku startu, veica falšstartu jeb šajā gadījumā ietriecās starta iekārtā.

Pusfinālā ļoti aizraujošos divos braucienos Miks pārspēja Hentinenu, iekļūstot lielajā finālā, kamēr Kristaps zaudēja Rasanenam, nonākot mazajā finālā. Mazajā finālā Kristapam pēc diviem braucieniem izdevās pārspēt Somijas sportistu. Tikmēr Miks lielajā finālā pirmo braucienu veica nedaudz ātrāk nekā Rasanens, somu pārspējot par 0,02 sekundēm. Otrais brauciens iesākās ar sīvu cīņu, tomēr trases vidusdaļā Miks pieļāva kļūdu, ļaujot uzvaru gūt Somijas sportistam.

Dāmu paralēlā slaloma sacensībās 1. kārtā no turpmākās cīņas izstājās Marta Kunce un Arta Irbe, kamēr pārējās Latvijas izlases meitenes tika līdz vismaz ceturtdaļfinālam. Tur Liene Bondare sacentās pret mūsu labāko kalnu slēpotāju Leldi Gasūnu. Pirmajā braucienā ātrāka bija Lelde, otrajā Liene, tomēr divu braucienu kopsummā par 0,11 sekundēm ātrāka Lelde.

Pusfinālā Lelde bija ātrākā abos braucienos, dodoties uz cīņu par pirmo pozīciju lielajā finālā. Tikmēr Agnesei Āboltiņai neveicās tik labi – zaudējums somietei Honkanenai, līdz ar to vieta mazajā finālā.

Mazajā finālā Agnesei izdevās parādīt savu labāko sniegumu, pārspējot somieti Dženiju Vuori, un nopelnot vietu uz goda pjedestāla. Lielajā finālā Leldei tomēr neizdevās apsteigt Honkanenu, līdz ar to viņai nācās samierināties ar otro pozīciju sacensību noslēgumā.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv