ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2018

Jauniešiem saspringtas cīņas paralēlajā slalomā Siguldā

Pēc interesantām cīņām elites paralēlajā slalomā, un jauniešu milzu slaloma sestdienā, jauniešu grupu un meistaru sportisti stājās uz starta superslaloma kvalifikācijas braucienā, pēc kura labākie astoņi sportisti devās uz paralēlā slaloma finālbraucieniem.

U12 grupā meitenēm līdz finālam aizcīnījās abas māsas Saļņikovas. Savstarpējā cīņā labāka tomēr izrādījās Frīda Saļņikova, kura pārspēja māsu Elzu. Tikmēr, cīņā par trešo vietu, Sima Aškinezere pārspēja Lietuvas sportisti Liepu Karlonaiti.

Zēniem fināla pirmajā braucienā ātrāks bija Pauls Pēteris Prancāns, tomēr otrajā braucienā tika piedzīvota neveiksme, kas uzvaru ļāva svinēt Igaunijas pārstāvim Markusam Mesilam. Sīvā cīņā mazajā finālā Emīls Indriksons par 0,14 sekundēm otrā brauciena finišā apbrauca Rūdolfu Beķeri.

Nākamajā grupā meitenēm uzvaru izcīnīja Patrīcija Krista Ansonska, kura pēc diviem finālbraucieniem apsteidza konkurenti no Baltkrievijas Janu Jakavenku, kamēr cīņā par trešo vietu Samanta Līcīti uzvarēja Paulu Putniņu.

Arī zēnu U14 grupā uzvara tika Igaunijas sportistam. Šoreiz ātrākais bija Laurs Magi, kurš finālā par ceturtdaļsekundi apsteidza Robertu Beikmani. Mazajā finālā gan uzvara Latvijai – Bruno Ģērmanis bija ātrāks par lietuvieti Povilu Lenkuti.

Vecāko meiteņu grupā lielajā finālā Karlīna Grāmatniece cīnījās ar Paulu Vītumu, un pēc diviem braucieniem ātrāka tomēr izrādījās Karlīna, diezgan pārliecinoši pārspējot Paulu. Cīņā par bronzu, vien par 13 simtdaļām apsteidzot konkurenti, uzvaru guva Elīna Zalāne, kura pārspēja Lauru Bišeri.

Šajā pat vecuma grupā zēniem Kristofers Gulbis apsteidza Nikolasu Timaku, kamēr pie pēdējās goda pjedestāla vietas tika baltkrievs Maksims Davidouskis, kurš mazajā finālā bija ātrāks par Mārci Beitānu.

Meistarēm sievietēm uz starta kvalifikācijai stājās vien trīs dalībnieces, kas nozīmēja, ka visas tiks pie goda pjedestāla, ja veiks savus braucienus. Jeļena Brokāne ieguva trešo vietu, kamēr finālbraucienos pārliecinoši labāka izrādījās Žaklīna Frickausa, kura pārspēja Denisu Druku-Jaunzemi.

Vīriem finālā ātrāks bija Pauls Stēga, kurš pārspēja Andreju Mihailovu. Cīņā par trešo vietu Matiass Jansons bija ātrāks par Jāni Āboltiņu, tādējādi nodrošinot bronzas godalgu.

Baltijas kauss jauniešiem un meistariem turpināsies nākamnedēļ ar 3. posmu Somijas ziemeļu ciematā Pihē. Vēl nedēļu vēlāk Pihē startus FIS kategorijas sacensībās milzu slalomā, slalomā un paralēlajā slalomā aizvadīs elites sportisti.

Autors: Edragra Beļakovs

1 Komentāri

Kopš Bācis ir prom, šajā un arī citur rakstu par slēpošanu Latvijā nav vispār. It kā nekas nenotiktu. Par biatlonu jau nerunāsim, to vispār neviens neatspoguļo.
08 • 03 • 2018 / 08:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv