ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2018

Baltijas kausā un Latvijas čempionātā aizvadīta pirmā sacensību diena pieaugušajiem

Somijas kalnu kūrortā Pihē aizvadīta FIS Baltijas kausa pirmā sacensību diena pieaugušajiem, kas paralēli bija arī FIS Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā. Pirmajā dienā elites un junioru grupu sportisti sacentās milzu slaloma disciplīnā.

Baltijas kausa un Latvijas čempionāta sacensības Pihē iesākās jau pagājušajā nedēļā, kad savus startus aizvadīja jaunieši un meistari, bet šonedēļ Starptautiskās Slēpošanas federācijas statusā (FIS) notiek sacensības milzu slalomā, slalomā un slalomā elites un junioru jeb U21 grupas sportistiem.

Vīriem jau pirmajā milzu slaloma braucienā labāko laiku uzrādīja soms Artu Niemela, kurš par 0,65 sekundēm apsteidza savu tautieti Jāko Mustalahti. Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ieņēma 4. vietu, līderim zaudējot 1,06 sekundes un sev priekšā palaižot vēl vienu somu Tediju Taki.

Arī otrajā braucienā ātrākais bija Artu Niemela, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, par 1,51 sekundi apsteidzot Mustalahti. Vislielāko kāpumu veica zviedrs Gustavs Lundbeks, no 8. vietas pakāpjoties uz pjedestāla pēdējo pozīciju. Kristaps Zvejnieks saglabāja 4. vietu, Niemelam zaudējot 2,18 sekundes un nopelnot 31,21 FIS punktu.

Latvijas čempionāta ieskaitē uzvara Kristapam, bet, pateicoties labākam otrajam braucienam, otro vietu ieguva Žaks Gedra. Mikam Zvejniekam Latvijas čempionātā bronza.

Kristaps_Pyha_2018.jpg
Kristaps Zvejnieks, FIS Baltijas kausa 3.posms, Foto: E.Lukšo

Sievietēm pirmajā braucienā ātrākā bija savu pirmo FIS sacensību gadu aizvadošā somiete Ērika Pikalainena. Cita Somijas pārstāve Nea Lukko palika otrajā vietā, bet trešā pēc pirmā brauciena bija Lelde Gasūna, kura līderei zaudēja 0,91 sekundi.

Neveiksmi otrajā trasē piedzīvoja Pikalainena, ļaujot pie uzvaras Baltijas kausa 3. posma pirmajās sacensībās gūt Lukko. Lelde otrajā braucienā uzrādīja otro labāko laiku, otro vietu ieņemot arī sacensību finišā. Lelde uzvarētājai zaudēja 0,63 sekundes un nopelnīja 20,91 FIS punktu. Tikmēr trešo vietu izcīnīja Zviedrijas sportiste Ida Kanderta.

Latvijas čempionātā Leldei zelts, bet aiz viņas Žaka māsa Žanete Gedra, kurai Baltijas kausā 6. vieta. Pjedestāla noslēdzošo vietu ieguva Agnese Āboltiņa.

Lelde_Pyha_2018.jpg
Lelde Gasūna, FIS Baltijas kausa 3.posms, Foto: E.Lukšo

Rīt sacensības turpināsies ar vēl vienu milzu slalomu, kas paralēli būs arī Igaunijas čempionāts. Turpmākajās dienās paredzēti arī divi slalomi un paralēlais slaloms. Visas jaunākās ziņas, fotogalerijas, kā arī sacensību rezultātu un audio tiešraides var vērot Latvijas Slēpošanas federācijas mājas lapā www.ski.lv

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv