ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2018

Baltijas kausā Siguldā noslēdzies jauniešu milzu slaloms

Saistītā informācija

Pēc tam, kad Baltijas kausa 2. posms Siguldas pilsētas trasē bija noslēdzies junioru un elites grupu sportistiem, sacensības uzsāka jauniešu grupu un meistaru sportisti.

U12 grupā meitenēm jau atkal ātrākā abos braucienos, uzvarot arī kopsummā, bija Frīda Saļņikova, kura vakar izcīnīja uzvaru Latvijas Skolu Ziemas Olimpiskajā Festivālā Ērgļos. Otrā palika Frīdas māsa Elza Saļņikova, uzvarētājai zaudējot 0,97 sekundes, bet trešo vietu ieguva Sima Aškinezere, kura Frīdai zaudēja 1,10 sekundes.

Šajā pašā vecuma grupā zēniem divu braucienu summā ātrākais bija Ričards Hovalko, kurš par 0,36 sekundēm pārspēja Rūdolfu Beķeri un Igaunijas sportistu Renē Rītsalu, kurš zaudēja 0,71 sekundi.

Meiteņu U14 grupā pirmajā braucienā ātrākā bija Patrīcija Ansonska, un ar iekrāto pārsvaru pietika arī otrajā braucienā, kurā Patrīcijai otrais rezultāts. Summā par 0,22 sekundēm apsteigta Paula Putniņa, kamēr Helēna Ērenpreisa izcīnīja noslēdzošo goda pjedestāla vietu, no uzvarētājas atpaliekot par 0,35 sekundēm.

U14 grupā zēniem vienīgo pjedestāla vietu no latviešiem ieguva Georgs Daukuls, kuram priekšā finišēja lietuvietis Oskaras Karlavičius un igaunis Laurs Magi.

Vecākajā jauniešu grupā meitenēm šoreiz ātrākā izrādījās Laura Bišere, kura pēc veiktiem diviem braucieniem par 0,36 sekundēm pārspēja Karlīnu Grāmatnieci, kamēr vakardienas Ērgļu sacensību uzvarētāja Elīna Zalāne palika trešā, uzvarētājai zaudējot aptuveni pussekundi.

Arī U16 grupā zēniem pirmās divas vietas ieņēma ārvalstu sportisti – baltkrievs Maksims Davidouskis izcīnīja uzvaru, otrais palika Lietuvas pārstāvis Kristijonas Merkys, bet pjedestālu noslēdza mūsu Kristofers Gulbis, kurš Baltkrievijas sportistam zaudēja 0,59 sekundes.

Meistaru grupā sievietēm, kā jau ierasts, ātrākā bija Žaklīna Frickausa, kura par 2,11 sekundēm apsteidza Denisu Druku-Jaunzemi, kamēr Jeļena Brokāne palika trešā, zaudējot 3,84 sekundes.

Vīru sacensībās māsteriem konkurence bija nopietnāka. Kristaps Bergmanis izcīnīja uzvaru. Otrais, ar labāko rezultātu otrajā braucienā, palika Mārtiņš Knostenbergs, kurš Kristapam zaudēja 0,56 sekundes, kamēr, ar 1,19 sekunžu deficītu līdz uzvarētājām, trešo vietu ieņēma Andrejs Mihailovs.

Rīt sacensības jauniešiem un meistariem turpināsies ar paralēlā slaloma sacensībām, pirms kurām tiks aizvadīts kvalifikācijas brauciens superslaloma trasē (slaloms ar milzu slaloma vārtiem).

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv