ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

03 • 11 • 2017

Baltijas kausa paralēlajā slalomā uzvar Evelīna Gasūna un Kristaps Zvejnieks

Šodien Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena” tika aizvadītas sacensības Baltijas kausa paralēlajā slalomā. Tajās uzvaru guva Evelīna Gasūna un Kristaps Zvejnieks, kurš finālā pārspēja savu brāli Miku.

Pēc iepriekšējo divu FIS ENL līmeņa slaloma sacensībām, šodien Druskininkos notika aizraujošais paralēlais slaloms, kurš arī bija FIS sacensību statusā. No rīta sportisti veica divus slaloma braucienus kā kvalifikāciju, bet no tiem Top32 rezultātu īpašnieki kvalificējās paralēlajam slalomam.

Sievietēm jau kārtējo reizi pārliecinoši labākā kvalifikācijā bija Evelīna Gasūna, divu braucienu summā par 0,96 sekundēm apsteidzot Krievijas sportisti Darju Ovčiņikovu. Trešajā vietā palika Agnese Āboltiņa, kura Evelīnai zaudēja 1,02 sekundes, bet ceturtā bija Evelīnas māsa Lelde Gasūna. Žanete Gedra uzrādīja astoto labāko rezultātu kvalifikācijas sacensībās, bet neveiksmi piedzīvoja Liene Bondare, paliekot bez iespējas startēt paralēlajā slalomā.

Tā kā kvalifikācijas sacensībās finišēja vien 28 sportistes, pirmajā kārtā labāko četru rezultātu īpašnieces kvalifikācijā automātiski iekļuva astotdaļfinālā. Bez Evelīnas, Agneses un Leldes astotdaļfinālā no Latvijas sportistēm tika arī Žanete, kā arī Betija Burkovska.

Astotdaļfinālā savām konkurentēm piekāpās gan Betija, gan Žanete un Agnese, kurai pietrūka vien nieka 0,08 sekundes lai tiktu tālāk. Tikmēr sacensības ceturtdaļfinālā turpināja abas māsas Gasūnas.

Ceturtdaļfinālā par 0,18 sekundēm divu braucienu summā Lelde piekāpās krievietei Anastasijai Gornostaevai. Tikmēr Evelīna turpināja savu uzvaras gājienu, bez problēmām iekļūstot pusfinālā.

Pusfinālā Evelīna spēja finišēt priekšā Gornostaevai, divu braucienu summā Krievijas sportisti apsteidzot par 0,36 sekundēm. Tikmēr otrā pusfinālā divu Krievijas pārstāvju duelī labāka izrādījās Ovčiņikova.

Finālā pirmo braucienu pārliecinoši labāk veica Evelīna, un Krievijas sportistes labākais sniegums otrajā braucienā neļāva Evelīnai atņemt trešo uzvaru trīs dienās. Tikmēr cīņā par trešo vietu, par kuru sacentās divas krievietes – Gornostaeva un Poļina Meļņikova. Pirmajā braucienā abas sportistes uzrādīja identisku rezultātu, kamēr otrajā par 0,04 sekundēm bija labāka Meļņikova, izcīnot Baltijas kausa pirmā posma paralēlā slaloma trešo vietu.

4-2-SNOWARENA-apbalv-3nov2017-39.jpg
Evelīna Gasūna, Baltijas kauss 2018 1.posms, Foto: E.Lukšo

Vīriešiem kvalifikācijā favorīta statusu apliecināja Kristaps Zvejnieks, kurš par 0,68 sekundēm apsteidza brāli Miku, kamēr trešais palika Žaks Gedra, Kristapam zaudējot jau 1,14 sekundes. Dāvis Zvejnieks kvalifikācijas sacensībās ieguva 12. vietu, bet Elvis Opmanis palika četrpadsmitais.

Līdzīgi kā sievietēm, kvalifikācijās sacensībās vīriešiem finišēja tikai 29 sportisti, kas nozīmēja, ka visi trīs mūsu labākie sportisti pirmajai kārtai tiek pāri bez cīņas. Astotdaļfinālā iekļūt spēja arī Dāvis un Elvis.

Astotdaļfinālā abus braucienus labi veica gan Kristaps, gan Miks, pārliecinoši iekļūstot nākamajā kārtā. Arī Žaks uzvarēja pārliecinoši, tikai jāpiemin, ka pretī viņam stājās tautietis Elvis Opmanis, tikmēr Dāvim neizdevās apsteigt savu krievu konkurentu.

Ceturtdaļfinālā uzvaras guva abi brāļi Zvejnieki, kamēr Žakam pietrūka vien nieka 0,07 sekundes lai nodrošinātu pusfināla braucienu pret Miku. Tā vietā pretim Mikam pusfinālā stājās Krievijas pārstāvis Aleksejs Ovčiņikovs, bet Kristapam bija jāsacenšas ar vakardienas slaloma sacensību otrās vietas ieguvēju Ņikitu Gurjanovu.

Mūsu līderiem gan Krievijas sportisti problēmas nesagādāja, abiem iekļūstot finālā un nodrošinot aizraujošu cīņu starp diviem brāļiem.

Finālā katrā braucienā nedaudz ātrāks tomēr bija Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, divu braucienu summā par 0,48 sekundēm apsteidzot brāli Miku. Tikmēr Krievijas sportistu duelī cīņā par trešo vietu uzvaru guva Ovčiņikovs. 

4-2-SNOWARENA-apbalv-3nov2017-53.jpg
Kristaps Zvejnieks, Baltijas kauss 2018 1.posms, Foto: E.Lukšo

Ar paralēlā slaloma sacensībām “Snow Arena” noslēdzās Baltijas kauss pieaugušajiem, bet rīt un parīt ledainajā trasē sacentīsies jauniešu grupu pārstāvji. Baltijas kausa otrais posms norisināsies no 1. līdz 4. martam Siguldā, bet noslēdzošais posms notiks Somijas ziemeļu ciematiņā Pihē no 12. līdz 24. martam. 

Autors: Edgars Beļakovs

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv