ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 06 • 2017

Znotiņš un Irbe nepārspēti arī 2.posmā „Skibox balvā” skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Otrdienas vakarā lietainos un vējainos laika apstākļos Uzvaras parkā Rīgā aizvadītajā otrajā posmā lielāko skrituļslidošanas sacensību seriāla „Skibox balva”, ko rīko SK „ASI Skibox” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamentu, uzvaras 10km distancē izcīnīja Reinis Znotiņš („Laimīte”) un juniore Arta Irbe (ASI Skibox). Tikmēr junioru konkurencē puišiem ātrākais bija Jānis Jurdžs. Nelabvēlīgie laika apstākļi šoreiz ietekmēja arī dalībnieku skaitu, jo ierasto 130-140 skrituļslidotāju vietā šoreiz piedalījās 99.

Atšķirībā no pirmā posma sprinta, kur dalībnieki sacentās divas reizes, otrdienas vakarā distancē skrituļslidotāji uz starta stājās vienu reizi. Dalībnieki pirmo reizi „Skibox balvā” varēja pieredzēt šīs sezonas jauninājumu, proti, aptuveni divas reizes garāku distanci nekā iepriekšējā sezonā. Ja pašiem mazākajiem bija jāveic 500 metri, tad lielāko grupu pārstāvji skrituļoja desmit apļus jeb 10km.

Vīriešiem favorīts bija pirmā posma uzvarētājs Reinis Znotiņš, kurš pirmajā aplī bija izveidojis 10 metru pārsvaru un nākamajos apļos pakāpeniski attālinājās no pārējiem konkurentiem, finišā pārsvaram sasniedzot 25 sekundes. Līdz ar to Reinis pārliecinoši uzvarēja otro posmu pēc kārtas. Nedaudz vairāk nekā pusdistanci norisinājās interesanta un līdzvērtīga cīņa par otro vietu starp Ansi Eljašānu (FILTER) un Sandri Šnori (BJC “Laimīte”), bet tad septītajā aplī Sandris “izslīdēja” vienā no līkumiem, kā rezultātā atradās aptuveni 5-6 sekundes aiz Anša. Pēdējos trīs apļos “Laimītes” pārstāvis centās noķert “Filter” komandas skrituļslidotāju, bet tas neizdevās, un tāpēc pēdējā aplī Sandris nedaudz “piebremzēja”, atpaliekot no Eljašāna gandrīz 20 sekundes un otro posmu pēc kārtas ieņemot trešo vietu. Tikmēr pagājušo sezonu izlaidušajam Ansim, parādot labu sniegumu, šī bija pirmā reize šosezon trijniekā. Visu laiku stabili ceturtais turējās un tādā vietā arī finišēja Lauris Bitenieks (“Laimīte”), kuram ātrākais laiks “Master” grupā, kur stabilu otro vietu un trešo vietu ieguva attiecīgi Pēteris Pētersons un Mareks Vītols.

Sievietēm 10km ātrākā bija juniore Arta Irbe, kura pirmo apli uzsāka mierīgi, bet jau pēc ceturtā apļa jeb 4km bija izveidojusi vairāk nekā 10 sekunžu pārsvaru, kas vēlāk tika ievērojami palielināts, sasniedzot gandrīz divas minūtes. Ar šādu starpību no Artas atpalika tuvākā sekotāja un labākā Master grupā Denisa Druka-Jaunzeme. Tikmēr par trešo vietu kopējā ieskaitē sīksti cīnījās Līva Kreitāle (ASI Skibox) un Daiga Gavariņa, finišā par divām sekundēm ātrākai esot labākajai jauniešu grupas pārstāvei Līvai, bet Master grupas vicelīderei Daigai finišējot kopējā ieskaitē ceturtajā vietā.

Junioriem pārākumu otro posmu pēc kārtas nodemonstrēja Jānis Jurdžs (Apex, Laimīte), kurš tuvāko konkurentu un vēlreiz otro vietu ieguvušo Haraldu Dernovu (ASI Skibox) apsteidza par 51 sekundi, bet vēl sešas sekundes vēlāk finišēja ar Haraldu gandrīz visu distanci kopā nobraukušais Artis Pencis (Laimīte). Kopējā ieskaitē Jurdžs finišēja 5.vietā. Tikmēr dēļ piedzīvotā kritiena Jurdžam tik daudz zaudējušo Dernovu par dažām sekundēm apsteidza labākais jauniešu grupas pārstāvis Sandis Reinsons (Laimīte), kurš pusotru apli līdz beigām aizmuka no savas grupas sīvākā konkurenta un komandas biedra Edgara Ņezamova, kurš pirmajā posmā nepiedalījās, jo iesildīšanās laikā piedzīvoja ļoti sāpīgu kritienu.

Vecākajā Master grupā vīriem (50+) Gunāram Laurim atkal nācās sīvi spēkoties, bet šoreiz ne par uzvaru un ne ar Ivaru Vingri (Filter), kurš konkurentiem neatstāja cerības un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet gan ar Dzintaru Melbārdi par otro vietu. Abi visu distanci nobrauca kopā, Gunāram esot ātrākam finiša spurtām par Dzintaru par 0,2 sekundēm.

Tikmēr U13 grupā 5km distancē pārliecinošas uzvaras nodrošināja Patrīcija Sniķere (“Laimīte”) un Artūrs Miglinieks (ASI Skibox), tāpat kā 3km U11 grupā Anna Krūmiņa un Gustavs Vācietis (abi ASI Skibox).

Autors: Ivars Bācis, sportacentrs.com


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv