ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2017

Žaks Gedra divās dienās gūst trīs uzvaras Baltijas kausa sacensībās kalnu slēpošanās

Astoņpadsmit gadus vecais Latvijas izlases kalnu slēpotājs Žaks Gedra piektdien un sestdien izcīnīja trīs uzvaras Siguldā notiekošā Baltijas kausa otrā posma sacensībās slalomā, kurām bija Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss.

Katru dienu tika aizvadītas pa divām sacensībām. Dāmām divas uzvaras izcīnīja Evelīna Gasūna, kurai šīs bija pirmās sacensības šosezon, un pa vienai Liene Bondare, kā arī Žanete Gedra, bet vīriem reizi triumfēja arī Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks.

BNS jau vēstīja, ka piektdien pirmajās sacensībās Gedra sagādāja pārsteigumu un divu braucienu summā par 0,27 sekundēm apsteidza Kristapu Zvejnieku.

Nedaudz vēlāk otrajās sacensībās vecākais no brāļiem Zvejniekiem nestartēja un Gedra guva vēl vienu uzvaru. Viņš nopelnīja 65,78 FIS kategorijas punktus, summā par 1,84 sekundēm apsteidzot otro vietu guvušo lietuvieti Roku Zavecku, kamēr trešais palika Dāvis Zvejnieks (99,53 FIS punkti).

Sestdien pirmajās sacensībās beidzot Kristaps Zvejnieks guva savu pirmo panākumu un divu braucienu summā par 1,11 sekundēm apsteidza Miku Zvejnieku. Trešo vietu guva Zavecks, kamēr Gedra zaudēja nedaudz virs divām sekundēm un palika ceturtais.

Kamēr otrajā braucienā Kristaps un Miks Zvejnieki atkal nestartēja un uzvaru guva Gedra, par 0,14 sekundēm apsteidzot Zavecku, bet 1,08 sekundēm Dāvi Zvejnieku.

Tikmēr dāmām piektdien lielisku atgriešanos veica jaunākā no māsām Gasūnām un Žanete Gedra.

Gasūna pirmajās sacensībās izcīnīja uzvaru, otrās vietas ieguvēju Lieni Bondari divu braucienu summā apsteidzot par 0,47 sekundēm. Gasūna tika pie 54,89 FIS raudzes punktiem, bet Bondare ieguva 60,50 punktus.

Trešajā vietā ierindojās Ieva Meldere, kura Gasūnai divu braucienu summā zaudēja 2,53 sekundes, tiekot pie 85,11 FIS raudzes punktiem.

Savukārt otrajās sacensībās Bondare un Gasūna palika bez rezultāta, kas ļāva triumfēt Gedrai (74,18 FIS punkti). Viņai sekoja Elīna Sabīne Nežborte un Arta Irbe, tomēr abas zaudēja ap piecām sekundēm.

Gasūnai šīs bija pirmās sacensības šosezon, bet Gedra vienas jau februāra sākumā bija aizvadījusi Norvēģijā, tomēr arī viņa sezonas lielāko daļu izlaida traumas dēļ.

Sestdien pirmajās sacensībās finišēja visas trīs favorītes - uzvaru guva Bondare, kurai 0,42 sekundes zaudēja Gedra, bet par 0,56 sekundēm atpalika Bondare.

Savukārt otrajās sacensībās Bondare palika bez rezultāta, bet uzvaru guva Gasūna, kura par nieka 0,02 sekundēm apsteidza Gedru. Savukārt trešā palika Irbe.

Svētdien sportisti Siguldā sacentīsies paralēlajā slalomā.

Sacensībām ir "Entry league" statuss, jo trases vertikālais kritums nav atbilstošs FIS noteikumiem.

ZHAKS-4.jpg
Žaks Gedra, Balitjas kausa 2.posms Siguldā, Foto: Emīls Luško

Avots: BNS

2 Komentāri

Es gribētu kādu profesionāļa viedokli par šo ziņu- cik saprotama, cik informatīva?
4.rindkopa- Kristaps Zvejnieks nestartēja...... Kur nestartēja, kāpēc nestartēja?!
6.rindkopa- Kamēr otrajā braucienā Kristaps un Miks Zvejnieki atkal nestartēja.... Kāpēc nestartēja?!
Virsraksts- Žaks Gedra divās dienās gūst 3 uzvaras Baltijas kausa sacensībās. Tiešām?! Tā bija?!
Un mans jautājums pēc šī raksta- kurš tad īsti uzvarēja Baltijas kausā vīriešiem?!
Un kurš rakstīja šo ziņu un ar kādu mērķi?
Paldies!
27 • 02 • 2017 / 15:06
Jana, ziņu ir rakstījis BNS un informācijas avots zem raksta ir norādīts. Tādas ziņas raksta pašas ziņu aģentūras un izplata mēdijiem. LSF šajā gadījumā ir tikai vienu tādu pārpublicējusi informācijai.
Kad Ivars būs atgriezies no komandējuma, cerams viņš uzrakstīs sīkāk, skaidrāk un saprotamāk.
27 • 02 • 2017 / 16:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv