ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2017

VIDEO: Latvijas jauniešu izlases starti Pokal Loca 2017 sacensībās

Arī šogad Latvijas jauniešu izlase devās uz Slovēniju, lai startētu Pokal Loca sacensībās. Komanda sastāvēja no sešiem U14 un U16 grupu jauniešiem. U14 grupu pārstāvēja Dženifera Ģērmane un Kristofers Gulbis, bet U16 grupu pārstāvēja Betija Burkovska, Karlīna Grāmatniece, Lauris Opmanis un Marks Truhins.

Trešdienas (08.02) pēcpusdienā izbraucām no Rīgas, lai nākošās dienas vakarā ierastos galamērķī, atpūstos un sagatavotos jau piektdienas treniņiem. Piektdienas rītā saulīte lutināja un termometra stabiņš rādīja nelielus mīnus grādus. No rīta puses aizvadījām treniņu uz slaloma slēpēm pa publiskajām trasēm, par cik uz sacensību kalna no rīta slēpot nebija atļauts. Savukārt otrajā treniņā mums bija iespēja doties uz sacensību kalnu un to “piebraukt”. Šoreiz izvēlējāmies milzu slaloma slēpes, par cik nākošajā dienā starts bija tieši šajā disciplīnā. Ierodoties uz sacensību kalna, lai iemēģinātu to, konstatējām, ka vienīgi vietējie slovēņi bija priviliģēti likt trasi. Bet ko padarīsi, saimnieks ir un paliek saimnieks. Visu pārējo nāciju sportisti arī aizvadīja treniņu bez trases. Patiesībā, lielu bēdu neķērām, jo bērni uz šīm sacensībām brauca ar mērķi gūt jaunu pieredzi un nostartēt maksimāli labi savu spēju robežās. Sacensības no plānotās trases Škjofa Lokā tika pārceltas uz Kranjska Goru un kā uzzinājām no organizatoriem, sacensību trase daļēji gāja pa pasaules kausa trasi. Līdz ar to reljefs bija ļoti izaicinošs, kas sastāvēja no vairākiem “plauktiem” un trases lejas daļā bija ass 90 grādu pagrieziens, kas daudziem jaunajiem sportistiem bija izaicinājums.

Kā jau iepriekšējā rakstā par Dženiferas Ģērmanes uzvaru slalomā minēju, dalībnieku sastāvs patiess spēcīgs, jo starta listes sastāvēja no aptuveni 70 dalībniekiem, kas pārstāvēja dažādas nācijas, t.s. kalnu slēpošanas lielvalstis. Sestdien bija pirmā sacensību diena – milzu slaloms. U14 grupai FIS milzu slaloma sacensībās jāveic tikai viena trase, bet U16 divas! Pirmā milzu slaloma trase abām grupām bija kopīga. Bet jāmin tas, ka abas trases bija uzliktas ļoti, ļoti plašas. Novēroju, ka dažas no U16 grupas meitenēm startēja ar FIS sieviešu milzu slaloma slēpēm. Pirmajā sacensību dienā mūsējiem sekojoši rezultāti:

U14
Dženifera Ģērmane – DNF
Kristofers Gulbis – 32. vieta

U16 GRUPĀ
BETIJA BURKOVKSA –  29. vieta
KARLĪNA GRĀMATNIECE – 40. vieta
LAURIS OPMANIS – 45. vieta
MARKS TRUHINS –  51. vieta

Svētdienā starts slaloma disciplīnā! Kā iepriekšējā rakstā minēts, Dženifera Ģērmane izcīnīja uzvaru un Latvijas kontā viena zelta medaļa. Arī dažiem no pārējiem mūsu  jauniešiem veicās labāk, kas šķiet likumsakarīgi, jo Latvijā slalomam sagatavoties ir daudz lielākas iespējas. Trases bija izaicinājums, jo vārtu skaits divreiz lielāks un attiecīgi laiks, kas tiek pavadīts trasē divreiz garāks, ja salīdzinām ar Latviju. Slaloma sacensībās arī U14 veica divas trases. U14 un U16 grupai šoreiz trases atšķirīgas. Slaloma rezultāti mūsējiem sekojoši:

U14 GRUPĀ
DŽENIFERA ĢĒRMANE – 1. VIETA
KRISTOFERS GULBIS – 16. VIETA

U16 GRUPĀ
BETIJA BURKOVSKA – 35. VIETA
KARLĪNA GRĀMATNIECE – 44.VIETA
LAURIS OPMANIS – 34. VIETA
MARKS TRUHINS – 40. VIETA 

Rezultāti sīkāk pieejami ir šeit: http://www.pokal-loka.si 

Pēc slaloma startiem mūsu ceļš veda tālāk uz Horvātiju, Zagrebu, kur arī priekšā bija viena treniņu diena un divas sacensību dienas. Par to, kā mums gāja Zagrebā, nākošajā rakstā.

Tekstu sagatavoja: Anna Bondare

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv