ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

30 • 12 • 2016

Trijiem Latvijas kalnu slēpotājiem kāpums rangā

Jaunajā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) listē kāpumu veikuši trīs Latvijas kalnu slēpotāji, no kuriem visvairāk uz augšu pavirzījies ir cēsnieks Žaks Gedra, turklāt ne vienā, bet divās disciplīnās – milzu slalomā un supergigantā. Nedaudz pakāpušās slalomā ir arī Norvēģijā dzīvojošā “Rīgas favorīta” pārstāve Agnese Āboltiņa un rīdziniece Liene Bondare. Tikmēr visaugstāk rangā no mūsējiem ir un joprojām astoņdesmitniekā turas mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna, kuri, kaut arī pāris pozīcijas ir noslīdējuši, tomēr ieņem attiecīgi 74. un 76.vietu vairāk nekā 5000 dalībnieku konkurencē vīriešiem un 3000 sievietēm.

Vakar, kā jau tas bija plānots, Vecgada pēdējās dienās iznāca jaunā FIS liste kalnu slēpošanā, kurā varēja ieraudzīt mums pozitīvas tendences, proti, pirmkārt, mūsu līderi joprojām stabili turas ne tikai simtniekā, bet arī astoņdesmitniekā, un, otrkārt, daži no Dināra Dorša vadītās Latvijas izlases kalnu slēpošanā, kaut nedaudz, bet ir pakāpušies rangā.

Ar veiksmīgu startu FIS sacensībās decembra vidū Hemsedālē Norvēģijā un savu labāko punktu sasniegšanu milzu slalomā (39,65) un supergigantā (73,44), likumsakarīgi uzlabojot arī reitingu, kāpumu veicis SK “Ziemeļpols” pārstāvis Žaks Gedra. Ja milzu slaloma reitings uzlabojies par diviem ar pusi punktiem, un tagad, pakāpjoties par 37 pozīcijām, viņš ar 40,73 FIS punktiem ieņem 867.vietu, tad supergigantā reitings, kas bija krietni sliktāks nekā milzu slalomā, jo šajā ātrumdisciplīnā arī krietni mazāk ir startēts, ir uzlabojies par vairāk nekā 20 punktiem. Līdz ar to arī lēciens uz augšu šajā disciplīnā ir pamatīgāks – par gandrīz 400 pozīcijām uz 766.vietu (69,14 FIS punkti).

Agnese Āboltiņa savu slaloma reitingu uzlabojusi par pusotru punktu, un tas pirmo reizi ir zem 30 punktiem – 29,36 FIS punkti. Taču pakāpties tās ļāvis tikai par 4 pozīcijām uz 253.vietu. Astoņas vietas tagad augstāk ir un 362.vietā atrodas Liene Bondare, kura reitingu uzlabojusi līdzīgi kā Agnese par 1,3 punktiem (36,31 FIS punkts).  Joprojām pēc traumas vēl nestartējusī Evelīna Gasūna nokritusi pa desmit pozīcijām un izslīdējusi no trīssimtnieka, kur tagad palikušas vairs divas mūsējās. Evelīna ieņem 309.vietu (33,72 FIS punkti), bet drīz pēc atsākšanas startēt atgriezīsies trīssimtniekā. Starp citu, arī trīssimtniekā un vēl augstāk nekā slalomā ir mūsu labākā ātrumdisciplīnu speciāliste Āboltiņa, kurai 246.vieta (44,68 FIS punkti).

Ļoti labus rezultātus pasaules kausa posmā uzrādījuši, izcīnot 1.brauicenā vietas tūdaļ aiz labāko trīsdesmitnieka, un astoņdesmitniekā ar nemainīgu reitingu turas Kristaps Zvejnieks no SK “Virsotne” un Lelde Gasūna no “Iternational Ski team”. Skaidrs, ka labākos simtniekā nevar veikt tādus kāpumus, turklāt abiem mūsu līderiem ir bijušas pavisam maz iespēju uzlabot reitingu. Kristaps ir noslīdējis divas pozīcijas un tagad ieņem 74.vietu (10,32 FIS punkti), bet Leldei pavirzījusies par vienu pozīciju zemāk uz 76.vietu (13,13 FIS punkti). Abi ir samērā augstu arī milzu slalomā, ieņemot labākās vietas no mūsējiem – L.Gasūani 162.vieta (18,95 FIS punkti), bet K.Zvejniekam 255.vieta (22,48 FIS punkti). Lai arī izkritis no 400-nieka, tomēr slalomā 403.vietā ar 28 FIS punktu reitingu turas Miks Zvejnieks.

Patiesībā kāpums ir arī dažiem citiem mūsu kalnu slēpotājiem, tas vairāk attiecas uz jaunajiem, kas tikko iesaistījušies FIS sacensību apritē, bet pagaidām rangā vēl nav starp labākajiem 3000.

Slaloma rangā līderi ir norvēģis Henriks Kristofersens un amerikāniete Mikaela Šifrina, bet milzu slalomā austrietis Marsels Hiršers un šveiciete Lara Guta.

Kāpumus arī nākamajā gadā un veiksmīgu Jauno gadu vēlot,
Ivars Bācis

4 Komentāri

Rīgas domes portāls
02 • 01 • 2017 / 16:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv