ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

16 • 03 • 2017

Rīt sākas Baltijas kausa 3.posms kalnu slēpošanā un FIS sacensības Somijā

Saistītā informācija

No 17.marta līdz 26.martam Somijas ziemeļu ciematā Pihē tiks aizvadīts šīs sezonas noslēdzošais trešais posms Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā, kas ietvers četras disciplīnas – supergigantu, Alpu kombināciju, milzu slalomu un slalomu – jauniešu grupas pārstāvjiem un trīs disciplīnas – milzu slalomu, slalomu un paralēlo slalomu – pieaugušo un junioru grupas kalnu slēpotājiem. Baltijas kausa trešā posma ietvaros ir paredzētas divas FIS sacensības slalomā un divas milzu slalomā, kas būs arī Latvijas un Igaunijas čempionāti, bet pašā nobeigumā „Amber cup” paralēlajā slalomā. Visās grupās kopā plāno startēt pāri par 300 kalnu slēpotājiem no vairāk nekā 12 valstīm, pirmo reizi Baltijas kausā piedaloties arī kalnu slēpošanas lielvalsts Austrijas pārstāvjiem.

Trešā sezona Baltijas kausam kalnu slēpošanā ar trim posmiem kā parasti sākās novembra sākumā Lietuvā slēgtajā Druskininku hallē “Snow arena”, bet turpinājās ar otro posmu februāra beigās Siguldā Pilsētas trasē. Tagad kārta ir pienākusi noslēdzošajam trešajam posmam, kas allaž marta vidū norisinās Somijā, bet trešo gadu pēc kārtas aiz polārā loka atrodošajā ciematā Pihē. Bez Baltijas valstīm kā allaž gaidāma liela atsaucība no Ziemeļvalstu pārstāvjiem somiem, norvēģiem un zviedriem, kuriem startēs otrās izlases pārstāvji. Skandināviem pievienosies arī austrieši, poļi, krievi, spāņi un vēl dažu citu valstu kalnu slēpotāji.

Šoreiz noslēdzošais posms ir sadalīts divās daļās, proti, pirmajās dienās sacentīsies jaunieši un Master grupas pārstāvji, bet otrajā daļā ir paredzētas FIS sacensības elitei un junioriem. Kā parasti Baltijas kausa trešais posms sāksies ar supergigantu un Alpu kombināciju (supergigants+slaloms), bet šoreiz šajās abās disciplīnās sacentīsies tikai jauniešu grupas pārstāvji, kuri šodien saulainos laika apstākļos aizvadīja treniņbraucienus un ir gatavi rītdienas startam. Jauniešiem, kur pietiekušies pāri par 150 dalībniekiem un kur bez Baltijas valstīm būs arī Krievijas kalnu slēpotāji, otrajā un trešajā dienā ir paredzēts attiecīgi milzu slaloms un slaloms. Ceturtajā dienā Master grupas pārstāvji sacentīsies slalomā un U10 grupa milzu slalomā un komandu sacensībās. Jauniešiem paralēli Baltijas kausam sadalīs medaļas arī Latvijas čempionātā. Tad otrdien un trešdien, 21. un 22.martā, ir divas brīvas dienas, kad, ar speciālu tehniku lejot ledu, tiks sagatavots kalns FIS sacensībām, lai daudzajiem dalībniekiem būtu līdzvērtīgāki apstākļi. Kā jau iepriekš minēts, tad Baltijas kausa trešā posma beigu pusē paredzētas FIS sacensības slalomā milzu slalomā, kur sacentīsies elites un junioru grupas kalnu slēpotāji. Pēdējā dienā, 26.martā, būs aizraujošais „Amber cup” paralēlais slaloms, kur kvalificēsies 16 labākie pēc sestdienas FIS slaloma sacensību rezultātiem, cīnoties par „Amber” 5200 eiro balvu fondu. Vīriešiem abos pirmajos posmos ir uzvarējis Kristaps Zvejnieks, bet sievietēm pa vienai uzvarai Leldei Gasūnai un Lienei Bondarei.

Latvijas izlase uz noslēdzošo Baltijas kausa posmu un FIS sacensībām Pihē būs pilnā sastāvā. Mūsu valsts godu cīņā ar skandināviem, austriešiem un citu valstu pārstāvjiem aizstāvēs abi pasaules rangā astoņdesmitniekā esošie Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, pirms dažām dienām pasaules junioru čempionātā slalomā trīsdesmitniekā iekļuvušie Žaks Gedra un Liene Bondare, kā arī pasaules čempionātā no mūsējām visaugstāko 37.vietu ieguvusī Agnese Āboltiņa un citi Latvijas izlases dalībnieki.

Pēc diviem posmiem Baltijas kausa kopvērtējumā vīriešiem vadībā atrodas Kristaps Zvejnieks, kam seko Žaks Gedra un Olimpiskajās spēlēs nobraucienā 31.vietu ieguvušais baltkrievs Jurijs Daņiločkins. Sievietēm visvairāk punktus ieguvusi Liene Bondare, apsteidzot otro posmu izlaidušo Leldi Gasūnu, bet trijnieku noslēdz ieva Meldere.

Ivars Bācis

Rīt sākas Baltijas kausa 3.posms kalnu slēpošanā un FIS sacensības Somijā

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv