ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 12 • 2016

Priecīgus Ziemassvētkus vēl Latvijas izlase kalnu slēpošanā

Iepriekšējo reizi rakstīju pirms sacensībām Sallā Somijā, kurās startējām mēneša sākumā. Pēc Sallas, startējām arī mūsu Baltijas kausa un Latvijas čempionāta mājvietā Pihē, kas turpinājās ar garu pārbraucienu uz Hemsedāli Norvēģijā ar diviem startiem gan supergiganta, gan milzu slaloma disciplīnās. Detalizētu informāciju par rezultātiem ir sniedzis mūsu preses sekretārs Ivars Bācis, bet es šoreiz vairāk par pārējo.

Braucam mājās, aiz muguras ir 35 intensīvas dienas, kuru laikā esam startējuši 18 sacensībās, trenējušies, bijuši pārbraucienos un tam pa vidu nopelnījuši veselu vienu brīvdienu. Grafiks bijis smags, bet devis arī rezultātu. Visi, kas piedalījušies ir uzlabojuši savus FIS punktu reitingus vismaz vienā disciplīnā, un kopumā var vērtēt, ka sniegums visas nometnes garumā ir bijis kaut kur starp diezgan labi un labi, un ir iemesls cerēt, ka tuvāk sezonas nobeiguma daļai redzēsim sniegumu, kas vērtējams arī ar ļoti labi! Tas, protams, pirmkārt attieksies uz tiem sportistiem, kuri spēs izturēt, nebūs noguruši vai cietuši no citām neveiksmēm. Jau iepriekš esmu rakstījis par tēmu smags sporta veids, un pat nerunājot par visu  sacensību sezonu kopumā, kas sākusies jau novembra sākumā un beigsies aprīļa vidū, jau šajā 35 dienu nometnē bija redzams, cik būtiska nozīme ir sportistu sagatavošanās ciklam jau līdz sacensību sezonai gan fiziskā, gan psiholoģiskā līmenī. Šobrīd ir tāda laba padarīta darba sajūta, ar pelnītu došanos Ziemassvētku brīvdienās, kas mazāk attiecas uz treneriem, jo jāplāno jau nākošais sezonas plāna pasākums, bet uz sportistiem gan. Sportistiem šobrīd vajadzētu slēpes nedaudz atlikt kaut kur malā, padomāt par citām lietām, satikt cilvēkus kas kādu laiku nav redzēti, un pēc iespējas ziedot laiku arī skolas jautājumu sakārtošanai, jo kā jau minēju, sezona ir tikko ieskrējusies. Fiziskās sagatavotības treniņi gan nebūtu jāaizmirst, drīzāk prātīgi jāizplāno, lai muskuļi būtu pareizajā tonusā uz brīdi, kad atkal vitāli nepieciešams uz tiem paļauties.

Par šo nometni un tās grafiku, biju nedaudz noraizējies ar jautājumu kā būs, vai sportisti spēs izturēt tempu arī noslēdzošajos startos? Viegli, protams, nebija, bet bija labi, un šobrīd esmu pārliecināts, ka tie, kuri spēja braukt ātri arī Sallā, Pihē un Hemsedālē, līdz sezonas beigām spēs braukt vēl stiprāk! Liene Bondare atkārtoja savus labākos punktus finišējot uz pjedestāla Pihes slalomā. Hemsedālē, kur ātruma disciplīnās atzīmējās arī Lelde Gasūna, spēcīgu sniegumu rādīja Agnese Āboltiņa, finišējot trešajā vietā vienā no startiem. Ar katru braucienu pārliecinošāks izskatījās Žaks Gedra, kurš vienā no Pihes milzu slalomiem izstājās ar kritienu, tomēr, Hemsedālē ar katru braucienu brauca arvien labāk. Daniels Loss izmēģināja spēkus savā pirmajā FIS sezonā atgriežoties uz slēpēm pēc traumas. Daniela ceļš, startējot no pēdējām starta pozīcijām, protams nebija rozēm kaisīts, bet cīņas spars bija redzams, un tagad arī viņa galvā noteikti būvējas apziņa par darāmo, kas vēl jāpadara, un tā milzīgo apjomu. Un jau droši vien ievērojāt, ka pa to laiku gāzi grīdā Eiropa kausa paralēlā slaloma posmā, ir iedevis Kristaps Zvejnieks dalot 5-8. vietu.

Šobrīd nedaudz jāatdziest, jāvēl visiem priecīgi Ziemassvētki, un ar jaunu enerģiju jaunajā gadā jāturpina strādāt. No nozīmīgākā šosezon priekšā vēl mūsu vietējie starti, Pasaules čempionāts un, protams, Baltijas kauss un mūsu nacionālais čempionāts Somijas Pihē, kas risināsies no 16.-20. martam jauniešu un māsteru grupās, un no 23.-26. martam FIS kategorijas sportistiem. Gatavosimies šiem pasākumiem cik labi vien iespējams ar visiem mums pieejamiem resursiem, lai būtu gatavi rādīt labu braukšanu, gan pašmāju sacensībās par prieku mājiniekiem, gan arī lielajos starptautiskajos pasākumos.

Priecīgus svētkus!
Latvijas izlase kalnu slēpošanā
Dinārs Drošs.

1

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv