ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

18 • 01 • 2017

Nākošnedēļ Siguldā LK kalnu slēpošanā un atkal FIS statusā

Tieši pēc desmit dienām janvāra pēdējā nedēļas nogalē Siguldā Pilsētas trasē sāksies Latvijas Slēpošanas federācijas organizētais divu dienu garais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, kam jau otro gadu būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā. Pirmajā posmā dalībnieki sacentīsies divās disciplīnās – milzu slalomā, kas paredzēts sestdien, un slalomā, kas notiks svētdien. Turklāt noslēdzošajā dienā Elite un U21 grupas pārstāvjiem FIS sacensībās slalomā sacentīsies divas reizes.

Kalnu slēpošana sezonas mūsu sportistiem sākās pirms diviem ar pusi mēnešiem, kad Lietuvas slēgtajā hallē “Snow arena” tika aizvadīts Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Baltijas kausa pirmais posms. Pagājušā nedēļas nogalē Siguldā tika aizvadīts pirmais šīs sezonas posms bērnu sacensībām “Vilciņa kauss”, šo sestdien kalnu slēpotāji sacentīsies Siguldas sporta skolas kausā, bet nākamajās brīvdienās, 28. un 29.janvārī, būs pienākusi kārt pirmajām šīs sezonas starptautiskajā sacensībām kalnu slēpošanā Latvijā, proti, Latvijas kausa pirmajam posmam, kurā bez mūsu kalnu slēpotājiem dažādās vecuma grupās piedalīsies arī kaimiņvalstu pārstāvji, kā arī, iespējams, kalnu slēpotāji no nedaudz tālām valstīm, kā tas ir bijis citus gadus.

Pagājušajā gadā LSF pirmo reizi rīkoja Latvijas kausu kalnu slēpošanā FIS statusā, un šogad iesāktais tiks turpināts. FIS sacensības, tiesa, būs tikai vienu dienu, t.i., svētdien, kad U21 un elite sacentīsies slalomā, jo sestdien ir paredzēts milzu slaloms bet Latvijā nav tādu kalnu un trašu, kas atbilstu FIS prasībām šai kalnu slēpošanas disciplīnai. Un nepietiekamās augstuma starpības dēļ būs ierastās FIS kategorijas sacensības – FIS ENL (Entry league). Vēl viena lieta, kas tiks turpināta, ir divu disciplīnu atstāšana un racionālu apsvērumu dēļ supergiganta svītrošana no sacensību programmas.  Līdz ar to pirmā diena nebūs tika ļoti noslogota, taču svētdien būs jauninājums, proti, juniori un pieaugušie sacentīsies slalomā divas reizes, līdz ar to otrā sacensību diena būs ļoti noslogota.  

Uz Latvijas kausa pirmo posmu atbrauks klanu slēpotāji no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.  Pirmajā posmā nevarēsim redzēt vairākus izlases sportistus, jo Kristaps Zvejnieks paņēmis atpūtas periodu, Lelde Gasūna trenējas un startē dažādāka līmeņa sacensībās ārzemēs, Agnese Āboltiņa atgūstas no decembra vidū piedzīvotās traumas, tāpat vēl nav gatavas startēt pagājušā gada pirmajā pusē satraumējušās Evelīna Gasūna un Žanete Gedra. Toties redzēsim šosezon savus punktus uzlabojušos un vietu komandā uz pasaules čempionātu nodrošinājušos Žaku Gedru un Miku Zvejnieku, kuru starpā allaž ir bijis interesants duelis. Allaž savā starpā līdzīgi dueļojas arī divi citi izlases dalībnieki – Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis. No sieviešu izlases startēs tikai viena – Liene Bondare, kura arī ir kvalificējusies pasaules čempionātam. Līdz ar to daļa no izlases dalībniekiem saviem līdzjutējiem atrādīsies tieši pirms pasaules čempionāta, kas sāksies 6.februārī Sanktmoricā. 

Saskaņā ar sacensību programmu sestdien un svētdien no rīta vispirms sacentīsies pieaugušie un juniori, bet pēcpusdienā visas jauniešu grupas.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv