ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 08 • 2017

M. Zvejnieks Eiropas čempionātu noslēdz 4. vietā

Saistītā informācija

Paralēlā slaloma Eiropas čempions Miks Zvejnieks EČ sacensības Spānijas pilsētiņā Villablino noslēdza ar dalītu 4. vietu slalomā.

Pēc vakardien izcīnītā Eiropas čempiona titula paralēlajā slalomā Miks Zvejnieks un pārējie Latvijas sportisti atkal stājās uz starta, lai sacenstos klasiskajā slaloma disciplīnā.

Pirmajā braucienā Miks uzrādīja 5. labāko laiku, par 0,64 sekundēm atpaliekot no sacensību līdera Jorga Bertša, kamēr līdz 4. vietai Latvijas pārstāvi šķīra vien nieka sešas sekundes simtdaļas.

Ieva Meldere sieviešu elites grupā pēc pirmā brauciena ierindojās 8. vietā, kamēr Dāvis Zvejnieks junioru jeb U21 grupā bija 10. vietā.

Otro braucienu Miks veica labāk, braucienā apsteidzot priekšā esošo vācieti Marko Valcu, tomēr divu braucienu summā abu sportistu laiki bija identiski, līdz ar to EČ slaloma finišā dalīta ceturtā vieta. Uzvaru sacensībās guva Manuels Cērlains, bet atlikušās vietas uz pjedestāla aizņēma Masimiljano Losio un pirmā brauciena līderis Bertšs.

Arī otrajā braucienā Ieva saglabāja savu 8. vietu, tikmēr Dāvim izdevās pakāpties par vienu vietu, un sacensības noslēgt 9. vietā.

“Šodien diemžēl nesanāca pacīnīties par vēl vienu Eiropas čempionāta pjedestālu, tomēr spraigā cīņā tiku pie 4. vietas. Varbūt mazliet par daudz spēka biju atdevis vakardien, jo šodien jutu sagurumu, bet tas noteikti bija tā vērts!” tā Miks Zvejnieks par EČ noslēdzošo dienu.

U10 grupā atkal pie uzvaras tika Georgs Šmalcs, kuram šī bija trešā uzvara trīs dienās. Viņš savu tuvāko sekotāju pārspēja par 2,61 sekundi. U12 grupā meitenēm uzvarēja Laura Egle, kura otrās vietas īpašnieci pārspēja par 2,84.

Nākamās sacensības Latvijas skrituļslalomistiem paredzētas septembra pašā sākumā, kad Ķīnas pilsētā Naņdzjinā tiks aizvadītas pirmās Pasaules Rollersporta Spēles (World Roller Games), kas pulcēs visu rollersporta veidu pārstāvjus.

Uz Ķīnu doties gatavojās arī Latvijas labākais kalnu slēpotājs, un esošais pasaules čempions skrituļslalomā Kristaps Zvejnieks.

Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv