ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

31 • 01 • 2017

LK slalomā jauniešiem trīs klubiem līdzīga cīņa par godalgām

Siguldas Olimpiskajā jeb Pilsētas trasē notikušajā Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija, otrajā sacensību dienā slaloma disciplīnā sešās jauniešu grupās, kurās startēja pāri par 90 kalnu slēpotājiem no četrām valstīm (Latvija, Igaunija, Lietuva, Krievija), no kopumā 18 godalgotajām vietām vairāk nekā trīs godalgas nopelnīja trīs klubi, jo milzu slalomā visvairāk panākumus guvušajiem SK “Virsotne” un “SK “SSS/Pantera” pievienojās arī SK “Snow feel”, kuriem pāris godalgotas vietas bija arī sestdien. Slalomā visbiežāk – piecas reizes – uz goda pjedestāla kāpa SK “SSS/Pantera” kalnu slēpotāji, kuriem tāpat kā “Virsotnei” tika divi paši lielākie kausi par izcīnītajām uzvarām. Kaut arī otrajā dienā vairs neizpaudās tāda “Virsotnes” dominance, tomēr pie četrām godalgām viņi tika. Tikpat daudz nopelnīja arī “Snow feel”, kamēr par vienu godalgu vairāk nekā milzu slalomā – divas godalgotas vietas – izcīnīja SK “SSS/Ziemeļpols”, bet kā sestdien SK “Kore” pārstāvis tāpat svētdien pirmo un vienīgo reizi uz pjedestāla kāpa SK “Apex” kalnu slēpotājs.

U16 grupā (2001./2002.g.) meitenēm svētdien izvērtās pilnīgi pretējs scenārijs, jo neviena no sestdien milzu slalomā trijniekā iekļuvušajām “Virsotne” pārstāvēm nebija atrodamas pat starp apbalvojamām sešām labākajām. Vispirms ar nepatīkamu kritienu un satraumēšanos, veicot trases iebraucējas pienākumus FIS slaloma laikā, no dalībnieču sastāva jau pirms sacensībām sevi bija “noņēmusi” Laura Bērziņa. Pirmajā braucienā trases vidusdaļā izstājās grupas līdere un pirmās dienas uzvarētāja Betija Burkovska. Viņas pēdās gandrīz aizgāja kluba biedrene un milzu slaloma trešās vietas ieguvēja Elīna Zalāne, kura arī pamatīgi kļūdījās pirmajā braucienā, taču spēja noturēties trasē, kaut gan tāpat vairs nebija konkurētspējīga pat par sešinieku, jo vadošajām zaudēja vairāk nekā desmit sekundes. Otrajā braucienā viņa uzrādīja otro laiku, kas ļāva no 11.vietas pakāpties tikai par vienu pozīciju augstāk. Pēc pirmā brauciena vadībā atradās Paula Vītuma, kura pirms sacensībām par šādu atrašanos līderpozīcijās noteikti nevarēja iedomāties. Kaut arī otrajā braucienā viņa uzrādīja piekto laiku, Paula varēja arī uzvarēt, jo divu braucienu summā viņu tikai par nieka 0,02 sekundēm apsteidza Karlīna Grāmatniece, izcīnot pirmo uzvaru. Arī Paula pirmo reizi izcīnīja godalgotu vietu. Lai arī Karlīna kotējās daudz augstāk nekā Paula, jo milzu slalomā bija tikusi vairākas reizes trijniekā U14 grupā, vienreiz pat esot labākajai no latvietēm un piekāpjoties tikai dažām ārzemniecēm, tomēr viņas uzvaru, turklāt slalomā, laikam negaidīja īsti neviens. Lai arī “Virsotnei” nācās saskarties ar vairākiem nepatīkamiem gadījumiem, tomēr bez godalgas šajā grupā viņi nepalika, jo trešo vietu ieguva Anete Skrastiņa, kura ļoti līdzīgā cīņā tikai par 0,06 sekundēm apsteidza kluba biedreni Katrīnu Dzelmi un ieguva pirmo godalgoto vietu. 

Puišiem U16 grupā arī neviens no milzu slalomā uz pjedestāla stāvējušajiem to pašu atkārtot nespēja slalomā. Pirmās un trešās vietas ieguvēji milzu slalomā Lauris Opmanis un Mārcis Beitāns kļūdījās pirmajā braucienā, ka rezultātā nefinišēja. Tikmēr otro vietu milzu slalomā ieguvušais Pauls Rubenis pirmajā trasē arī sakļūdījās, bet mazākā mērā nekā iepriekšējie divi, tāpēc nobrauca līdz galam, ieņemot augsto otro vietu, bet zaudējot līderim Markam Truhinam nedaudz virs sekundes. Otrajā braucienā Pauls atkal pieļāva kļūdas, atkrītot uz ceturto vietu, līdz trijniekam pietrūkstot 0,09 sekundēm. Marks Truhins, neskatoties uz otro laiku otrajā braucienā, kopvērtējumā izcīnīja vairāk nekā pārliecinošu uzvaru, jo otrās vietas ieguvējs Luka Zuters, kas nodrošināja “Apex” vienīgo godalgu šajā LK posmā jauniešiem, zaudēja gandrīz četras sekundes. Ja Zuteram savulaik jau sanāca uzkāpt uz goda pjedestāla, tad Ingaram Špilbergam trešā vieta bija pirmā reize trijniekā. Nevienmērību, pieļaujot lielākas kļūdas, demonstrēja piektajā un septītajā vietā palikušie godalgoto vietu pretendenti Edgars Žurevskis un Emīls Ģērmanis. Emīls pirmajā braucienā bija trešais, bet Edgars otrajā trasē uzrādīja ātrāko laiku.

U14 grupā (2003./2004.g.) puišiem jau pirmajā braucienā izstājās virkne favorītu – Kristofers Gulbis, Ernests Jansons, Aksels Bergmanis, bet otrajā braucienā nefinišēja pirmajā trasē otro laiku uzrādījušais Georgs Daukuls. Pie pirmās uzvaras tika Rihards Skrastiņš, kurš par sekundi apsteidza tuvāko konkurentu Tomu Ķelderi, kuram tāpat kā Rihardam pa braucieniem pirmā un trešā vieta. No piektās vietas uz trešo beigās pakāpās igaunis Hans Markuss Danilas. Meitenēm mūsējās kalnu slēpotājas atkal apsteidza Ustinija Kuropatkina un izcīnīja otro uzvaru. Pēc vicelīderes Diānas Daukštes izstāšanās otrajā trasē stabilu otro vietu nodrošināja labu sniegumu rādījusī Beatrise Jekševica. To nevarētu teikt par Samantu Līcīti, kura, kaut arī ieguva trešo vietu, tomēr vēl iepriekš bijusi krietni priekšā gan Jekševicai, gan arī Kuropatkinai.

U12 grupā (2005./2006.g.) pirmais trijnieks pēc otrā brauciena pamatīgi izretinājās, jo līdere Patrīcija Ansonska atkrita uz 5.vietu, bet trešo laiku uzrādījusī Laura Ciagune vēl krietni tālāk – uz desmito vietu. Vienīgā trijniekā palikusī bija Elza Saļņikova, kura no otrās vietas pakāpās uz pirmo. Otrajā dienā uz goda pjedestāla izdevās kāpt abām māsām, jo trešo vietu ieguva Frīda Saļņikova, līdz ar to Saļņikovu ģimenei pa šīm divām dienām tika pa vienai no katras godalgotas vietas. Daudz labāk nekā milzu slalomā nostartēja Paula Putniņa, kura iespraucās pa vidu abām māsām, pakāpjoties no ceturtās uz otro vietu. Puišiem trijniekā iekļuva tie paši, kas milzu slalomā, tikai nedaudz savādākā secībā. Otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja Roberts Kupčs, bet šoreiz Ričarda Hovalko un Bruno Ģermaņa duelī, neskatoties uz to, ka otrajā braucienā atkal ātrāks bija Bruno, Ričards, kurš pēc pirmā brauciena bija līderis, tomēr kopvērtējumā palika priekšā Ģermanim.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv