ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

30 • 12 • 2016

Latvijas slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija organizē slēpošanas instruktoru 1.līmeņa kursus

Saistītā informācija

„Latvijas slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija” (LSSIA) organizētie slēpošanas instruktoru 1. līmeņa apmācības kursi un gala eksāmeni notiek atbilstoši "International Ski Instructors Association" (ISIA) standartiem. Pasniedzēji ir Latvijas augstākā līmeņa instruktoru treneri, kas ieguvuši izglītību Somijā, bet gala eksāmenus vada un pieņem Somijas instruktoru asociācijas ( FNASI ) norīkots treneris.

Lai varētu iestāties slēpošanas instruktoru 1.līmeņa kursos :

  • Ir jābūt labām slēpošanas prasmēm
  • Ir jābūt labā fiziskā formā
  • Vēlamas angļu valodas pamatzināšanas.

Uzņemšana kursos notiek pēc obligāta slēpošanas tehnikas testa nokārtošanas. Testa laikā ir jāveic vairāki nobraucieni – paralēliem un kārvinga griezieniem ar īsu un garu rādiusu. Tests tiek veikts Kaķīškalnā, Pilsētas trasē (Siguldā) vai Žagarkalnā (Cēsīs), iepriekš vienojoties ar kursu vadītājiem par laiku un vietu. Pirms kursa tiek organizēti īpaši sagatavošanās kursi kandidātiem, kas vēlas uzlabot savu slēpošanas tehniku pirms pretendēt uz pamatkursu.   

Pēc ISIA apmācības sistēmas slēpošanas instruktoru apmācībai ir 3 līmeņi. Katrs līmenis sastāv no ~ 80 stundu apmācības programmas un eksāmena.

1. līmenī tiek apgūta slēpot mācīšanas metodika darbā ar iesācējiem un bērniem un tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes līdz ļoti labām. Kursa beigās ir eksāmens, kas sastāv no 3 daļām: instruktora slēpošanas prasmes, slēpot mācīšana, teorija. Slēpot mācīšanas un teorijas eksāmenu 1.līmeņa instruktori liek latviešu, krievu, vai angļu valodā pēc izvēles.

2. līmenī tiek apgūtas un uzlabotas slēpot mācīšanas metodikas un stratēģijas darbā ar visu līmeņu slēpotājiem, ieskaitot laba līmeņa slēpotājus; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens, kas sastāv no 3 daļām: instruktora slēpošanas prasmes, slēpot mācīšana, teorija. Slēpot mācīšanas un teorijas eksāmens 2.līmeņa instruktoriem ir jāliek krieviski vai angliski.

3. līmenī tiek uzlabota mācīšanas metodika darbā ar visu līmeņu slēpotājiem, ieskaitot laba līmeņa slēpotājus un sportistus; tiek apgūta slēpošana pa pūdersniegu, ledu, mogulu, „off-piste”, „free style” pamati; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens, kas sastāv no 3 daļām: instruktora slēpošanas prasmes, slēpot mācīšana, teorija. Slēpot mācīšanas un teorijas eksāmens 3.līmeņa instruktoriem ir jāliek angliski.

LSSIA 1. līmeņa instruktoru kursi pamatā notiek Žagarkalnā ar iespējamām treniņu izbraukumu sesijām uz Kaķīškalnu vai Pilsētas trasi.

Kursu norises vieta, laiks, maksa

Vieta: Žagarkalns, Cēsis. (ir iespēja nakšņot)
Kursu ilgums: 9 dienas (~80 stundas)
Datumi: Pirmā sesija 2017. gada 23., 24., 25. janvāris; Otrā sesija 2017. gada 1., 2., 3. februāris; Trešā sesija 2017. gada 6., 7., 8.,9. februāris
Laiks: ~no 14:00 – 22:00
Valoda: Latviešu un angļu
Maksa: 500 eiro

Sīkākai informācijai lejupielādējiet informatīvo materiālu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv