ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 03 • 2017

Latvijas kausa 2.posmā slalomā jauniešiem daži jauni uzvarētāji

Saistītā informācija

Svētdien ar sacensībām slalomā jauniešu grupām Siguldā pilsētas trasē noslēdzās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Noslēdzošajā dienā pusē no sešām jauniešu grupām bija tie paši uzvarētāji, bet trijās grupās dažiem izdevās tikt pie sava šīs sezonas pirmā augstākā panākuma. Slaloms bija disciplīna, kurā pirmo reizi šajā nedēļas nogalē uzvaru svinēja kāds no kaimiņvalsts pārstāvjiem, kamēr visvairāk uzvaru šoreiz SSS/Pantera kontā, bet pa vienai SSS/Ziemeļpols, SK “Snow feel” un SK “Virsotne”.

Jaunieši bija vienīgi, kas Latvijas kausa otrajā posmā sacentās visas trīs dienas, noskaidrojot labākos trijās disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un pēdējā dienā arī slalomā. Vecākā U16 grupa bija tā, kurā abiem dzimumiem uz augstākā pakāpiena kāpa jauni uzvarētāji. Ja meitenēm tas bija vairāk tāpēc, ka grupas līdere izstājās, tad puišiem savas slaloma iemaņas šoreiz spilgti apliecināja Edgars Žurevskis, kurš neatstāja cerības bez Laura Opmaņa konkurences palikušajam un iepriekšējos startos diezgan drošas uzvaras svinošajam Paulam Rubenim, kuram šoreiz otrā vieta. Atkal otrais brauciens pievīla godalgas pretendentu Emīlu Ģērmani, kurš tāpat kā pirmajā posmā noslēdzošajā dienā, gan sestdien milzu slalomā pēc atrašanās trijniekā vai tuvu tam, otrajā braucienā kļūdījās un atkrita uz 7.vietu. Otro dienu pēc kārtas aiz Rubeņa ierindojās Mārcis Beitāns, tikai šoreiz trešajā vietā, bet pirmā posma uzvarētājam slalomam Markam Truhinam nācās samierināties ar ceturto vietu.

Meitenēm Betijai Burkovskai prieki par pārliecinošo uzvaru milzu slalomā, kompensējot izstāšanos piektdien supergigantā, nebija ilgi, jo svētdien slalomā viņu piemeklēja tāds pats liktenis kā piektdien, līdz ar to paverot iespējas uzvarēt kādai citai. To izmantoja lietuviete Smilte Biļiunaite, kas bija ātrākā abos braucienos. Lietuvai dubultuzvaru sarūpēja Doreteja Juknevičiute, bet labākā un vienlaikus arī vienīgā no mūsējām, kas iekļuva trijniekā bija Laura Bišere. Tāpat kā pirmajā posmā slalomā aiz pjedestāla uzreiz palika Katrīna Dzelme, bet šoreiz neveiksmīgs starts sanāca pirmā posma veiksminiecēm un pirmo divu vietu ieguvējām – Karlīnai Grāmatniecei un Paulai Vītumai. Karlīna kļūdījās pirmajā braucienā, zaudējot labākajām gandrīz četras sekundes, un uz startu otrajā braucienā neizgāja, bet Paula noslēdza sešinieku.

U14 grupā savas pirmā posma kļūdas slalomā neatkārtoja Kristofers Gulbis, izcīnot pārliecinošu uzvaru, bet ar otro vietu Rihards Skrastiņš apliecināja, ka uzvara janvāra beigās nebija nejaušība. Jau piektdien ar 4.vietu supergigantā pjedestālam pietuvojās Roberts Beikmanis, bet slalomā viņš pēc ilgāka pārtraukuma beidzot uz tā kāpa, jo pagājušā gada viens no līderiem U12 grupā uzrādīja divu braucienu summā trešo laiku. Tiesa, bija pietiekušies un nestartēja godalgu pretendenti Ernests Jansons un igaunis Hans Markus Danilas, kā arī pirmajā braucienā nefinišēja milzu slaloma otrās vietas ieguvējs Aksels Bergmanis un spēcīgais lietuvietis Oskaras Karlavičus.  Meitenēm pēc daudziem neveiksmīgiem startiem pirmo reizi šajā sezonā ne tikai iekļuva trijniekā, bet izcīnīja uzvaru pagājušās sezonas viena no vadošajām U12 grupas pārstāvēm Diāna Daukšte. Lai arī reti vairs sanāk būt pirmajai, tomēr regulāri trijniekā iekļūst Diānas komandas biedrene Samanta Līcīte, kurai šī sezona arī ir pirmā U14 grupā, bet šeit toni nosaka 2004.gadā dzimušās, ne 2003.gadā, jo labākā šajā gadā dzimusī Dženifera Ģērmane ar ļoti labiem rezultātiem turpina cīnīties spēcīga sastāva Austrijas sacensībās, kur izcīna vienu uzvar pēc otras apsteidzot U16 grupas meitenes un lielāko daļu arī puišus. Neskatoties uz piekto laiku otrajā braucienā trijniekā palika Helēna Ērenpreisa, bet šajā sezonā par grupas līderi kļuvusī Beatrise Jekševica pēc kļūdas un 9.laika uzrādīšanas pirmajā braucienā ar labāko laiku otrajā trasē atgādināja, ka ir ātrākā šajā grupā.

Jaunākajā U12 grupā gan otro dienu pēc kārtas, gan tāpat kā pirmajā posmā slalomā nepārspēts palika Roberts Kupčs. Vēlreiz savu meistarību slalomā apliecināja Ričards Hovalko, kurš arī janvāra beigās bija tieši aiz Kupča. Bruno Ģermanis centās ļoti, lai pirmais trijnieks sanāktu tāds pats kā pirms piecām nedēļām, ar otro laiku otrajā trasē pakāpjoties uz augšu no sestās vietas, bet augstāk par ceturto netika, jo vietu trijniekā saglabāja Jurģis Zvejnieks, kuram vērojams progress šajā sezonā, jo nopelnīta jau otrā godalgotā vieta. Meitenēm tāpat kā abos Baltijas kausa posmos slalomā dominēja Patrīcija Ansonska, kura šoreiz atšķirībā no LK pirmā posma nekļūdījās otrajā braucienā un neizlaida uzvaru no rokām. Pirmais trijnieks otro dienu pēc kārtas bija identisks, jo otro vietu izcīnīja Frīda Saļņikova, bet māsām pa vidu trešo vietu ieguva Paula Putniņa.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv