ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 12 • 2016

L.Gasūna un A.Āboltiņa uzrāda labākos rezultātus Eiropas kausā slalomā

Saistītā informācija

Noslēdzošajā dienā Eiropas kausa posmā slalomā, kas norisinājās Norvēģijas ciematā Trisilā, lieliski nostartējušas abas Latvijas izlases kalnu slēpotājas, siguldietei Leldei Gasūnai ar 17.vietu (+ 2,80) otro reizi karjerā iekļūstot trīsdesmitniekā un tiekot pie kausa kopvērtējuma punktiem, bet Norvēģijā dzīvojošajai ķekavietei Agnesei Āboltiņai otrajā startā šāda līmeņa sacensībās pirmo reizi kvalificējoties otrajam braucienam un ieņemot 35.vietu (+6,36 s) 105 kalnu slēpotāju konkurencē. Nestartējot vakardienas uzvarētājai Mārenai Šjeldai no Norvēģijas, pirmo vietu ieguva viņas vārda māsa Vīslera no Vācijas.

Šodien Trisilā tika aizvadīta daudz veiksmīgāka sacensību diena Eiropas kausā slalomā, jo abas mūsu kalnu slēpotājas nostartēja krietni labāk. Jau vakardienas rakstā, vecot analīzi un izdarot secinājumus, tika minēts, ka Leldei Gasūnai ir labas iespējas pacīnīties kā minimums par trīsdesmitnieku, bet Agnesei Āboltiņai nekas neiespējams ir tikšana šesdesmitniekā (arī lielākā sporta medija Sportacentrs aptaujā vairākums paredzēja iekļūšanu trīsdesmitniekā – aut.piez.). Abas mūsu meitenes bija nobriedušas to apliecināt, un viņām tas arī izdevās. Arī konkurentes nenostartēja tik labi, jo, ja vakar no pirmajām divdesmit startējušajām pirmajā braucienā “izkrita” viena, tad šodien jau sešas. 

Pirmajā braucienā Lelde starpfinišā uzrādīja 39.laiku (+0,89 s), bet, veicot labāk lejasdaļu, finišā jau pakāpās uz 23.vietu (+2,03 s), no līderes atpaliekot par trešdaļu sekundes mazāk nekā vakar un nopelnot samērā labu starta vietu otrajam braucienam, kurā vispirms startēja apgrieztā secībā pirmais trīsdesmitnieks pēc pirmā brauciena. Otro trasi siguldiete veica vēl labāk, uzrādot 13.laiku, zaudējot ātrākajai tikai sekundi. Tas ļāva “International Ski team” pārstāvei pakāpties par sešām vietām augstāk (trīs viņa apsteidza, bet vēl trīs no pirmā desmitnieka nefinišēja – aut.piez.) un ieņemt 17.vietu, pirmo reizi Eiropas kausa posmos iekļūstot divdesmitniekā un nopelnot kopvērtējumam 14 punktus. Uzvarētājai viņa zaudēja 2,8 sekundes un nopelnīja 23,77 FIS punktus.

Agnese Āboltiņa daudz sekmīgāk iesāka otro dienu, pirmajā trasē zaudējot gandrīz uz pusi mazāk nekā vakar – 3,09 sekundes, kas tobrīd ļāva ierindoties dalītā 38.-40.pozīcijā. Lai arī bija vēl palikušas 25 dalībnieces (zemāk pēc ranga – aut.piez.), tomēr bija vairāk nekās skaidrs, ka Norvēģijā dzīvojošā “Rīgas favorīts” un Vitas Ciesnieces audzēkne pirmo reizi karjerā kvalificēsies otrajam braucienam, kur tika šesdesmit labākās pēc pirmā brauciena. Turpinājumā tikai vienai konkurentei izdevās apsteigt mūsu otru pārstāvi, līdz ar to Agnese pēc 1.brauciena bija 39.-41.vietā. Lai tiktu pie kopvērtējuma punktiem, t.i. trīsdesmitniekā, vajadzēja atspēlēt 0,79 sekunžu deficītu. A.Āboltiņa 2.trasē pienāca tuvāk trīsdesmitniekam vietu ziņā, ieņemot 35.vietu, bet līdz top30 laika ziņā pietrūka padaudz – 1,66 sekundes. Agnese nopelnīja 46 FIS punktus.

Uzvaru izcīnīja 23 gadus vecā Mārena Vīslera, kura 7 reizes karjerā ir tikusi PK posmos trīsdesmitniekā, bet vēlreiz otro un trešo vietu nopelnīja austrietes Čiara Maira (+0,49 s) un Katarīna Galhūbere (+0,96 s).

Ivars Bācis

Trysil Europa Cup SL #international_ski_team #elanskis #teamLelde & Agnese Aboltina

A photo posted by ISTeam (@international_ski_team) on


Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv