ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2017

L.Bondarei uzvara un punktu rekords slalomā Somijā

Saistītā informācija

Ļoti labi nedēļas nogalē FIS sacensībās slalomā Somijā nostartējuši Latvijas izlases kalnu slēpotāji. Rīdziniece Liene Bondare izcīnīja uzvaru un pirmo reizi ieguva zem 30 FIS punktiem (25,61 punkti) svētdien notikušajās slaloma sacensībās, kurās startēja 40 kalnu slēpotājas no sešām valstīm. Tikmēr sestdien vīriešiem pāri par 70 dalībnieku konkurencē trešo vietu ieguva cēsnieks Žaks Gedra, nopelnot 36 FIS punktus.

Pēc godalgoto vietu izcīnīšanas ceturtdien un piektdien FIS sacensībās slalomā Rovaniemi, Žakam Gedram abas dienas esot otrajam, bet Lienei Bondarei iegūstot divas trešās vietas, abi Latvijas izlases kalnu slēpotāji kopā ar pirmo sezonu FIS sacensību apritē startējošo Danielu Losu pārbrauca uz salīdzinoši netālu esošajiem un Latvijas kalnu slēpotājiem ļoti labi pazīstamajiem Suomutunturiem. Jā, vairākus gadus Baltijas kausa norises vieta pēc divu gadu pārtraukuma atkal ir atdzimusi un uzņem FIS sacensības. Tieši Suomutunturos Latvijas Slēpošanas federācija 2014.gada martā pirmo reizi vēsturē rīkoja FIS sacensības kalnu slēpošanā. 

Līdz ar Latvijas kalnu slēpotājiem no Rovaniemi uz Suomutunturiem pārbrauca arī tur startējušie citu valstu kalnu slēpotāji. Tādējādi dalībnieku sastāvs bija faktiski tas pats, kas ceturtdienas un piektdienas slaloma sacensībās, dodot mūsējiem cerības vēlreiz nopelnīt godalgotas vietas, kā arī uzlabot savu FIS punktu reitingu, kas gan vairāk attiecās uz sieviešu konkurenci, kur startēja dažas nesen Tālo austrumu kausa sacensībās krietni savu reitingu uzlabojušās jaunās Krievijas kalnu slēpotājas, kurām reitings ir zem 30 FIS punktiem, bet pirms četriem mēnešiem 17.dzimšanas dienu nosvinējusī Rinata Abdulkaiumova pasaules rangā slalomā nu jau ir starp labākajām simts, taču šajā nedēļā nevienā no četriem slalomiem Somijā tā arī neparādīja ne tuvu sniegumu savam 15 FIS punktu reitingam. Taču ne tāpēc, ka slikti sanāktu nostartēt, bet gan tāpēc, ka viņas reitings ir krietni augstāks par reālo varējumu, un tas par labu nāca konkurentēm punktu uzlabošanā, tajā skaitā arī Latvijas pārstāvei. 

Sestdien pirmajā braucienā Liene Bondare izvirzījās vadībā, taču pēc kļūdu pieļautā otrā brauciena, kur sanāca uzrādīt vien 9.laiku (+1,6 s), nācās atkrist uz ceturto vietu, uzvaru izcīnījušajai Anastasijai Gornostajevai, kas Rovaniemi abas dienas bija dažu simtdaļas aiz Lienes, zaudējot vienu sekundi un nopelnot 36,36 FIS punktus, kas vēl sezonas sākumā būtu bijis viņas labākais rezultāts. Gornostajeva nopelnīja 29 FIS punktus, kas viņai ir labākie, un tas parādīja, ka arī Liene to var izdarīt, tikai pašai jāveic divi braucieni bez kļūdām. Un to SK „Apex” pārstāve arī paveica otrajā dienā. Liene vēlreiz izvirzījās vadībā pirmajā braucienā un, lai arī otrajā braucienā uzrādīja 4.laiku (+0,94 s), tomēr šoreiz uzvaru no rokām neizlaida, par 0,08 sekundēm apsteidzot Gornostajevu. Rīdziniece pirmo reizi karjerā ieguva zem trīsdesmit punktiem – 25,61 FIS punkts. Līdz ar šīs nedēļas starti Somijā palīdzēs Lienei reitingu uzlabot par 8 punktiem no 377.vietas ne tikai iespraukties trīssimtniekā, bet pakāpties uz aptuveni 260.vietu.

Vīriešiem bija pāris labu skandināvu un krievu, bet nevienam no viņiem reitings nebija zem 30 FIS punktiem, līdz ar to, arī uzvarot, Žaks savu labāko rezultātu nevarēja sasniegt. Pirmajā dienā, kaut arī otrajā trasē tika uzrādīts 10.laiks, tomēr cēsnieks divu braucienu summā bija trešais (+0,32 s), tikai vienai sekundes simtdaļai pietrūkstot līdz otrajai vietai. Otro dienu Žaks atkal iesāka ar trešo laiku pirmajā braucienā. Arī otrā brauciena sākums bija ļoti labs, pakāpjoties uz otro pozīciju, taču kļūdas dēļ trases otrajā pusē Žaks bija spiests izstāties. Tikmēr Daniels Loss finišēja, ierindojoties 32.vietā un uzvarētājam zaudējot desmit ar pusi sekundes, nopelnot otros labākos punktus karjerā – 112,49 FIS punkti. 

Pirmdien un otrdien mūsējie turpinās sacensties Suomutunturos FIS milzu slalomā.

Ivars Bācis

3 Komentāri

23 • 01 • 2017 / 10:08
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv