ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 12 • 2016

K.Zvejnieks PK posmā slalomā izstājas 1.braucienā

Saistītā informācija

Vakar vakarā Itālijas kalnu ciematā Madonnā Dikampiljo notikušajā pasaules kausa posmā slalomā diemžēl izstāšanos pirmā brauciena sākumā piedzīvoja Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks. Tikmēr 74 dalībnieku konkurencē, abos braucienos pārspējot savu sīvāko konkurentu Marselu Hiršeru no Austrijas, otro posmu pēc kārtas uzvaru svinēja norvēģis Henriks Kristofersens.

Šīs nedēļas sākumā Kristaps Zvejnieks “iesildījās” pasaules kausa posmam slalomā ar diviem startiem FIS milzu slalomā Dientenā. Lai arī pamatā Kristaps koncentrējas uz slalomu, tomēr abi starti Austrijā milzu slalomā nesanāca, jo vienā neiznāca finišēt, bet otrā tika ieņemta 37.vieta un iegūti tikai 59 FIS punkti. Taču tas neiezīmēja pesimistisku noskaņu pirms Madonnas Dikampiljo, jo decembra vidū tika sasniegti vairāki ļoti labi rezultāti tieši slaloma disciplīnā – 32.laiks Pasaules kausa posmā Valdizērā, 22.vieta Eiropas kausa posmā Valdifaasā un dalīta 5.-8.vieta Eiropas kausa posmā paralēlajā slalomā Kronplacā. Turklāt tieši Madonnā Dikampiljo 2012.gada decembrī pirmajā braucienā uzrādītais 35.laiks vairāk nekā trīs gadus bija 24 gadus vecā mārupieša labākais rezultāts pasaules kausa posmos.

K.Zvejniekam pēc ranga tika piešķirts 56.numurs. Savā ceturtajā startā šajā Itālijas kalnu kūrortā (vēl tikai Levi (Somijā) un Šladmingā (Austrijā) mūsu kalnu slēpotājs ir startējis tikpat reižu – aut.piez.) Kristapam diemžēl nācās piedzīvot izstāšanos pirmajā braucienā otro reizi pēc kārtas. Ja pērn, esot starp labākajiem trīsdesmit pēc pirmās kontrolatzīmes, viņš sakļūdījās trases vidusdaļā, bet izstājās beigu daļā, tad šoreiz liktenīgie izrādījās 15.vārti, pietrūkstot pāris vārtiem līdz pirmajai kontrolatzīmei. Līdz ar to šoreiz nav nekāda pieturas punkta laika ziņā par to, kā mūsu izlases līderim bija iesācies pirmais brauciens.

Līdzīgi kā Levi arī šeit atstarpes bija mazas, jo pirmo un trīsdesmito vietu pirmajā braucienā šķīra 1,88 sekundes. Trase bija samērā labā stāvoklī, ko pierāda arī vairāku vēlo numuru iekļūšana trīsdesmitniekā vai ierindošanās tuvu tam. Pirmajā braucienā 13.laiku uzrādīja, bet beigās 26.vietā ierindojās 22 gadus vecais amerikānis Džinnis, kurš startēja ar 58.numuru un pirmo reizi karjerā slalomā tika trīsdesmitniekā. Tāpat pirmo reizi šajā disciplīnā uz otro braucienu kvalificējās Kristapa vienaudzis Zans Kranjecs no Slovēnijas, kurš startēja ar 70.numuru un ieņēma 28.vietu. Tikmēr 31.laiku (+0,15 s) uzrādīja un ļoti tuvu tikšanai uz otro braucienu bija 22 gadus vecais un maz dzirdētais polis Mihals Jasizeks.

Cīņa par uzvaru izvērtās starp diviem “grandiem” – Henriku Kristofersenu un Marselu Hiršeru, kuriem pagaidām citi netiek līdz. Pēc pirmā brauciena Hiršers 22 gadus vecajam norvēģim piekāpās ceturtdaļsekundi, bet otrā brauciena sākumā Kristofersens sāka nedaudz zaudēt pārsvaru, kas radīja vēl lielāku intrigu. Taču lejasdaļā, ko veica izcili, pagājušā gada mazā kritala globusa īpašnieks šajā disciplīnā no Norvēģijas savu pārsvaru pār lieliski nobraukušo Hiršeru palielināja līdz 0,33 sekundēm, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas gan Madonnā Dikampiljo, gan arī šajā sezonā un tiekot pie augstākā panākuma 12.reizi karjerā. Kristofersena prombūtnē Levi uzvarējušajam M.Hiršeram otro posmu pēc kārtas vicelīdera statuss, bet par prieku mājiniekiem trešo vietu (+1,35 s) izcīnīja itālis Stefano Gross, kuram apaļā desmitā reize uz goda pjedestāla. Pagājušajā sezonas noslēguma posma uzvarētājs zviedrs Andrē Mīrers zviedru slalomistu stilā (zviedri reti kad izceļas ar stabilitāti abos braucienos – aut.piez.) nenosargāja trešo pozīciju un atkrita uz 5.vietu. Šīs sezonas nestabilitāti nodemonstrēja arī krievs Aleksandrs Horošilovs, kurš Levi palika tūdaļ aiz trīsdesmitnieka, tad Valdizērā izcīnīja trešo vietu, bet tagad ierindojās vien 22.vietā. 

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošā vadībā ir Hiršers (633 punkti), bet Kristofersens ir noķēris savu tautieti un ātruma disciplīnu speciālistu Četilu Jansrudu, abiem ar 382puntkiem dalot 2.vietu. Arī slalomā pēc trim startiem ar nopelnītajiem 260 punktiem līderis ir Hiršers, par 60 punktiem esot priekšā vienu posmu mazāk nostartējušajam Kristofersenam, bet uz trešo vietu pakāpies itālis Manfreds Moelgs, kuram vakardienas startā 0,1 sekunde pietrūka līdz trijniekam.

Nākamais pasaules kausa posms slalomā ir Zagrebā, kad 3.janvārī sacentīsies sievietes, bet 5.janvārī uz starta izies vīrieši.

Ivars Bācis


Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv