ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 11 • 2016

K.Zvejnieks Eiropas kausā slalomā četrdesmitniekā

Šodien Somijas Slēpošanas centrā Levi otrajā sacensību dienā pēc vakardienas izstāšanās pirmajā braucienā veiksmīgi Eiropas kausa posma slalomā nostartējis Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš 105 kalnu slēpotāju konkurencē 18.reizi karjerā iekļuva četrdesmitniekā Eiropas kausa posmos un ieguva 37.vietu, lai gan pēc pirmā brauciena atradās 21.vietā. Divu braucienu summā mārupietis uzvarētajam Markam Digruberam no Austrijas zaudēja 3,35 sekundes. Tikmēr viņa brālis Dāvis Zvejnieks pirmajā braucienā uzrādīja 71. laiku (+8,97 sekundes) no tikpat finišu sasniegušajiem un netika uz otro braucienu, kuram kvalificējās labākie sešdesmit.

Kamēr daļa Latvijas izlases dalībnieki sestdien un svētdien sacentās FIS sacensībās Zviedrijā, tikmēr Kristaps ar brāli, šoreiz ne Miku, bet gan Dāvi, atturējās nedēļas nogalē no piedalīšanās sacensībās, lai varētu gatavoties Eiropas kausa sezonas sākumam, proti, pirmajam posmam, kas otrdien un trešdien tika aizvadīts Levi (Miks, nostartējot pagājušās nedēļas sākumā FIS sacensībās Somijā, atgriezās uz nedēļu Latvijā, bet drīz jau atkal dosies startēt FIS sacensībās Skandināvijā – aut.piez.). Lai arī dalībnieku sastāvs varbūt nebija pats spēcīgais, taču kā allaž bija gana spēcīgs, 14 no sacensību dalībniekiem atrodoties pasaules rangā piecdesmitniekā, bet pieciem no viņiem labāko trīsdesmitniekā. Pēc ranga Kristaps bija 25., tā kā saglabāja labas izredzes pacīnīties par trīsdesmitnieku, lai nopelnītu kādu punktu Eiropas kausa kopvērtējumam.

Abiem labi iepazītajā trasē, kur jau arī šosezon paspēts nostartēt vairākās FIS sacensībās, bet Kristapam arī Pasaules kausa posmā, Eiropas kauss Somijas ziemeļu ciematā nesākās labi, jo otrdien gan Kristaps, gan Dāvis izstājās pirmajā braucienā. Toties otrā sacensību diena mūsu izlases dalībniekiem izvērtās veiksmīgāka, it īpaši Kristapam, kurš ļoti labi izbrauca pirmo trasi un pēc pirmā brauciena ar uzrādīto laiku 55,48 sekundes atradās 21.vietā, tikai trīs sekundes simtdaļas aiz divdesmitnieka un 0,8 sekundes aiz desmitnieka, kurā vienreiz ir sanācis iekļūt. Tas deva samērā labu starta vietu otrajam braucienam, kur no labākajiem sešdesmit pēc pirmā brauciena pirmos trīsdesmit “grieza riņķī”, tādējādi mūsu kalnu slēpotājam atvēlot 10.starta pozīciju. Taču, tā kā Levi trase izceļas ar ļoti cietu segumu, tad šoreiz tas īpašu priekšrocību nedeva, jo arī tālāk startējušajiem trase bija samērā labā stāvoklī.

Otrais brauciens neizvērtās tāds, kā gribētos. Trases pirmajā daļā Kristapam sanāca sakļūdīties un zaudēt nedaudz laika, bet turpinājumā zaudēto neizdevās mazināt. Līdz ar to braucienā tika uzrādīts tikai 46.laiks (+1,88 s) no 50 finišu sasniegušajiem un likumsakarīgi sekoja daudzu vietu kritums divu braucienu summā, beigās ieņemot 37.vietu. Lai arī sanāca šāds kritums un beigās pasaules rangā slalomā 69.vietā esošajam Latvijas kalnu slēpotājam vajadzēja samierināties ar palikšanu bez kopvērtējuma punktiem, t.i., palikšanu ārpus trīsdesmitnieka, kur karjerā ir sanācis iekļūt 11 reizes, tomēr arī tā pati 37.vieta nebūt nav slikts rezultāts šādā konkurencē, neskatoties arī uz to, ka, piemēram, rangā 166.vietā esošais zviedrs Rengrēns vai 120.vietā esošais, un tikai 18 gadus vecais beļģis Maršāns ierindojās attiecīgi 22. un 26.vietā. Pieredzējušais pasaules rangā 24.vietā esošais norvēģis Nurdbotens pirmajā braucienā uzrādīja 4.laiku, bet otrajā kļūdījās un atkrita 23.vietu, bet beigās tika diskvalificēts, jo tomēr nebija pareizi izbraucis vienus vārtus.

Astoņpadsmit gadus vecais Dāvis, kurš pasaules rangā atrodas vien 1784.vietā, pēc reitinga bija stabili visvājākais, līdz ar to no viņa debijā Eiropas kausos nekādu labo rezultātu nevarēja prasīt. Divi pirmajā braucienā tika diskvalificēti, bet 33 izstājās, līdz ar to Dāvja 71.vieta bija noslēdzošā no finišu sasniegušajiem. Līderim zaudētas deviņas sekundes, bet tuvākajam konkurentam, 70.vietu ieguvušajam par gadu vecākajam somam trīs sekundes. Līdz ar to pirmā pieredze ādā līmenī ir iegūta.

Ivars Bācis

Team getting ready to ski fast #poc #fischer #suunto #bepurefit

A photo posted by Kristaps Zvejnieks Latvia (@kristaps_zvejnieks) on

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv