ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

16 • 09 • 2017

Jaunāko grupu rezultāti Latvijas čempionātā skrituļslalomā

Nedēļas vidū Siguldā Lorupes gravā aizvadītājā Latvijas čempionātā skrituļslalomā, kas ir kalnu slēpošanas slaloma vasaras paveids, izpaudās Siguldas Sporta skolas/SK „Pantera” dominance, jo Siguldas Sporta skolas audzēkņi no astoņām jauniešu grupām uzvaras izcīnīja piecās, bet kopumā šajās astoņās jauniešu grupās nopelnīja 15 medaļas..

Ne visai labos laika apstākļos ar lietu un vēju Siguldā tika aizvadīts 2017.gada Latvijas čempionāts skrituļslalomā, kas pulcēja pamatā kalnu slēpotājus, kas gatavošanās procesā ziemas sezonai aktīvi trenējas un arī piedalās sacensībās šajā aizraujošajā slaloma vasaras paveidā, braucot ar skrituļslidām pa asfaltētu nogāzi lejā cauri slaloma mietiem. Uz valsts čempionātu bija ieradušies tādu kalnu slēpošanas klubu pārstāvji kā SK „Pantera”, SK „Virsotne”, SK Ziemeļpols”, SK „ASI Skibox” un SK „Snowfeel”. Latvijas čempionātā visās grupās kopā sacentās vairāk nekā 70 dalībnieku, no kuriem faktiski puse bija Siguldas Sporta skolas audzēkņi.

Par elites grupu jau tika rakstīts iepriekš, tāpēc šajā rakstā vairāk par pārējām grupām. Vecākajā jauniešu grupā B (2003./2004.g.) pārliecinoši pirmais bija Rihards Skrastiņš (Virsotne), bet otro un trešo vietu ieņēma par gadu jaunākie SK „Pantera”/SSS pārstāvji Aksels Vītums un Pauls Oliņš. Meitenēm gan tik stabilas uzvarētāja nebija, jo Beatrise Jekševica (Virsotne) tikai otrajā braucienā nostiprināja savu nelielo pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Helēnu Ērenpreisu (Snowfeel). Marta Bērziņa abos braucienos bija tuvu Ērenpresai, tomēr augstāk par trešo vietu netika.

C grupā (2005./2006.g.) konkurentēm nekādas cerības neatstāja Baltijas kausā ziemā dominējusī Siguldas sporta skolas audzēkne Patrīcija Ansonska (SK Pantera), uzvarot divu braucienu summā ar vairāk nekā 4 sekunžu pārsvaru. Tikmēr ļoti līdzīgi savā starpā par otro vietu cīnījās divas citas Siguldas sporta skolas un SK „Pantera” audzēknes, kuru starpā „Siguldas kausa” kopvērtējuma uzvarētāja Frīda Saļņikova tomēr par ceturtdaļsekundi spēja noturēt pārsvaru pār otrajā braucienā labāk nobraukušo Lauru Ciaguni. Abām cīņā par otro vietu varēja patraucēt Elza Saļņikova, taču divas uzvaras „Siguldas kausā” šajā sezonā izcīnījusī Frīdas dvīņu māsa Elza šoreiz, lai kā arī gribēja, nevarēja būt klāt, jo Elzai bija savi pamatoti iemesli. Puišiem Siguldas sporta skolai nesanāca pilns godalgoto trijnieks, bet divas godalgas viņi nopelnīja gan. Starp pārliecinošu uzvarētāju Kristu Turauski un trešās vietas ieguvēju Kristapu Garanču (abi SK Pantera/SSS) iespraucās Zvejnieku ģimenes jaunākā atvase Jurģis. Maz līdz trijniekam pietrūka citam SSS audzēknim Emīlam Indriksonam, kurš pārstāv SK „Ziemeļpols”.

Puišiem D grupā (2007./2008.g.) šoreiz izpalika ierastais duelis starp abiem līderiem Georgu Šmalcu un Paulu Pēteri Prancānu (abi SK Pantera/SSS), jo pēc kritiena dažas dienas iepriekš Siguldas kausā Prancāns nebrauca tik droši, līdz ar to Šmalcs bija stabili pirmais. Tikmēr nākamie trīs konkurenti, kas atpalika 20 sekundes, spraigi cīnījās par noslēdzošo godalgoto vietu, kuru ieguva „virsotnietis” Miks Mazais, kurš tikai par 0,05 sekundēm divu braucienu summā apsteidza „panterieti” Ralfu Kliestu. Meitenēm sanāca otrādāk, proti, trijniekā iekļuva tikai viena no SSS un SK Pantera pārstāvēm – Sofija Bračka, jo divus labākos rezultātus uzrādīja „Virsotnes” pārstāves Loreta Reitere un Kristiāna Hartmane.

Pašā jaunākajā grupā D1 puišiem visu goda pjedestālu aizņēma Siguldas sporta skola un SK Pantera audzēkņi, sarūpējot papildu prieku un dāvanu trenerei Sandrai Melderei 15.septembra Vārda dienā. Pārliecinošu uzvaru guva Ralfs Garančs, kaut arī nevienā no braucieniem viņš nebija ne tuvu pirmais, jo pirmā brauciena uzvarētāju Patriku Ciagunu diskvalificēja otrajā trasē, bet otrā brauciena stabili labākā laika uzrādītājs Kristiāns Indriksons (SK Ziemeļpols/SSS) pirmajā braucienā kļūdījās un bija tikai septītais, tāpēc viņam tāpat kā brālim Emīlam bija jāpaliek tūlīt aiz godalgas ceturtajā vietā. Līdzvērtīgajā cīņā par otro vietu Martinam Līvmanim tomēr izdevās apsteigt Renāru Lazdiņu. Meitenēm abos braucienos Heidija Ciagune bija ļoti tuvu Esterei Auseklei, tomēr nespēja patraucēt Esteres uzvaru. Pilnu goda pjedestālu ar SK Pantera/SSS dalībniecēm „iztraucēja” trešās vietas ieguvēja Beatrise Fokrota SK „ASI Skibox”. Tāpat kā Indriksoniem arī abiem Kliestu ģimenes pārstāvjiem nācās palikt tūdaļ aiz pjedestāla ceturtajā vietā, taču, ja D grupā Ralfam pietrūka nieka piecu sekunžu simtdaļu, tad māsu Emīliju Kliestu (SK Pantera) no trijnieka divu braucienu summā šķīra trīs sekundes, kaut gan pēc pirmā brauciena izredzes bija daudz lielākas, jo vajadzēja atspēlēt tikai 0,17 sekundes.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv