ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

04 • 01 • 2017

Gasūna: "Mans mērķis šajā sezonā nav vienreiz iekļūt Top 30"

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura otrdien pirmoreiz karjerā kvalificējās otrajam braucienam slalomā Pasaules kausa posmā Zagrebā, sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa prieku par sasniegto rezultātu, tomēr piebilda, ka tas ir tikai pirmais atskaites punkts, bet karjeras mērķi ir augstāki.

"Jā, protams, līdzšinējā karjerā tas ir labākais rezultāts, taču negribētu teikt, ka tā bija laimīgākā diena sportistes mūžā, jo ceru, ka tādas dienas man vēl tikai priekšā," saka Lelde. "Tomēr nevar noliegt, ka kalnu slēpošanā iekļūšana Top 30 ir pirmais atskaites punkts, tādēļ esmu ļoti priecīga."

Pirms gadu mijas Gasūna Pasaules kausa posmā Zemmeringā (Austrija) sasniedza tā brīža labāko rezultātu (33. vieta), par pussekundi atpaliekot no 30. vietas īpašnieces. Lelde norāda, ka par liekajām sekundes desmitdaļām nav pārdzīvojusi, jo jau pēc dažām dienām bija nākamie mači. "Zināju, ka varēju nobraukt labāk. Turklāt nav jau tā, ka mans mērķis būtu vienreiz iekļūt Top 30."

"Salīdzinot ar posmu Austrijā, vakar Zagrebā nemaz tik daudz sportistes neizstājās. Vienīgi jāatzīst, ka ar trasi netika galā dažas no pirmā desmitnieka," skaidro 26 gadus vecā kalnu slēpotāja. "Trase bija sarežģīta, vairākām meitenēm nepietika spēka vai viņas vienkārši netika ar to galā. Tagad vairākas sportistes netiek līdzi saviem sezonas sākumā uzstādītajiem rezultātiem. Šobrīd sāk pakāpties tās, kurām ir labāka fiziskā sagatavotība. Tas ir arī mans trumpis."

Lelde atzīst, ka pēc pirmā brauciena nav bijusi pārsteigta par kvalificēšanos, jo jau iepriekš jutusi, ka kādā no nākamajām sacensībām viņai izdosies iekļūt Top 30. "Pēdējo pāris gadu treniņi kopā ar spēcīgākajām sportistēm to apliecināja. Bija tikai jāpagaida, kamēr viss sastāsies. Ja esi Pasaules kausa apritē, tad tev ir iespēja trenēties kopā ar pārējām sportistēm, ieskaitot labākās. Citviet tas nebūtu iespējams. Bet Pasaules kausa mājvietās treniņos vari salīdzināt laikus ar labākajām, filmēt ko un kā dara labākās slēpotājas. Principā ir tikai viens leņķis, no kura filmējot, vari saprast, kā ir braukt pareizāk, labāk. Televīzijas pārraidēs noderīgu informāciju var iegūt tikai pa retam."

Šovakar Gasūna piedalīsies Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās netālu no Slovēnijas pilsētas Mariboras, kur nedēļas nogalē notiks nākamais Pasaules kausa posms. Mariborā viņa plānojusi startēt gan milzu slalomā, gan slalomā. "Ja posmā ir abas disciplīnas, tad startēju abās. Tas ir tas pats kalns, un dalība gigantā ir iespēja apzināt trasi pirms slaloma sacensībām. Tādēļ gigantā startēju labprāt. Lai gan šī disciplīna nav mana stiprā puse un pie tās vēl jāstrādā, palēnām uzlabojas arī tā."

"Šosezon mans mērķis nav tikai vienu reizi tikt Top 30. Vēlos nostabilizēties Top 30 arī kopvērtējumā. Lai to izdarītu, ir regulāri jāiekļūst trīsdesmitniekā, un tad tur būšu arī Pasaules kausa reitingā, kas ļaus startēt starp pirmajām trīsdesmit sportistēm, nevis sacensību beigās, kad trase ir jau izdangāta. Man nav svarīgāku vai mazāk svarīgu maču šajā sezonā. Ja kādās sacensībās kaut kas neizdodas, tad tās kalpo par mācību stundu nākamajiem mačiem," piebilst Gasūna.

Autors: Jānis Freimanis, www.sportacentrs.com
Foto: AFP/Scanpix 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv