ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

27 • 06 • 2017

D. Zvejnieks tiek desmitniekā, M. Zvejnieks paliek bez rezultāta Pasaules kausa 3. posmā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijas pilsētiņā Jirkovā norisinājās trešais Pasaules kausa skrituļslalomā posms. Mūsu šīs sezonas līderis Miks Zvejnieks izstājās otrajā braucienā, kamēr Dāvis Zvejnieks izcīnīja 7. vietu, kas ir viņa augstākais panākums Pasaules kausa sacensībās.

Kā jau skrituļslalomā ierasts, sestdienā tika aizvadītas vietēja mēroga sacensības, šai gadījumā Čehijas kausa 1. posms. Tur lielisku rezultātu uzrādīja Miks Zvejnieks, kurš divu braucienu summā spēja uzrādīt otro labāko laiku, no sacensību uzvarētāja Svena Ortela atpaliekot par 0,44 sekundēm. Dāvis Zvejnieks tikmēr izcīnīja 7. vietu.

Dāvis.jpg
Dāvis Zvejnieks

Svētdien pirmo braucienu Pasaules kausā ļoti labi veica Miks Zvejnieks, ieņemot 4. vietu, un minimāli atpaliekot no 2. vietas īpašnieka, tomēr otrajā braucienā tika piedzīvots kritiens. Jāmin gan, ka bez Mika otrajā braucienā kritienus piedzīvoja gan pirmo divu PK posmu uzvarētājs Ortels, gan viens no kopvērtējuma līderiem Masimiljano Losio no Itālijas.

Abus braucienus stabili aizvadīja Dāvis Zvejnieks, sacensību uzvarētājam Marko Valcam zaudējot 3,53 sekundes un finišējot 7. vietā. Dāvim šis bija tikai otrais Pasaules kausa finišs pirmajā desmitniekā, pērn šeit pat Jirkovā tika gūta 10. vieta.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām pastāstīja, ka beidzot esot bijušas pamatotas cerības uz Top3 rezultātu, tomēr trase esot bijusi ļoti sarežģīta, un mazākā kļūda rezultējās ar izstāšanos..

Miks.jpg
Miks Zvejnieks

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis joprojām ir Svens Ortels, bet mūsu sportisti Miks un Dāvis Zvejnieki ieņem attiecīgi 8. un 15. vietu.

Līdz nākamajam Pasaules kausa posmam paredzēta ir vairāk kā mēnesi ilga pauze, bet nākamais posms plānots no 11. līdz 13. augustam, kad Spānijas pilsētā Villablino tiks aizvadīts Pasaules kausa 4. posms un Eiropas čempionāts. Sacensības būs iespējams vērot arī interneta tiešraidē.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv