ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2017

Baltijas kausā paralēlajā slalomā uzvar K. Zvejnieks un Bondare

Saistītā informācija

Siguldā norisinājies Baltijas kausa kalnu slēpošanā otrais posms. Šodien paralēlajā slalomā uzvarētāju laurus plūca Kristaps Zvejnieks un Liene Bondare.

Ar pirmo numuru izliktais Kristaps Zvejnieks finālā iekļuva viegli, jo gan pirmajā, gan otrajā kārtā pretinieki tika apsteigti par vairāk nekā trim sekundēm, bet pusfinālā Žaks Gedra kļūdījās un finišu nemaz nesasniedza.

Izšķirošajā duelī viņam pretī stājās ar otro numuru izliktais trīs gadus jaunākais brālis Miks Zvejnieks, kurš izrādīja nopietnu pretestību, tomēr piekāpās. Pirmajā braucienā vecākais brālis bija par 0,30 sekundēm ātrāks, bet otrajā braucienā viņš pārsvaru palielināja līdz 0,63 sekundēm.

Vīriešiem mazajā finālā uzvarēja Gedra, kurš par 1,28 sekundēm apsteidza lietuvieti Roku Zavecku. Savukārt ceturtdaļfinālā apstājās Dāvis Zvejnieks.

Dāmu konkurencē uzvarēja Liene Bondare, kura arī bija izlikta ar pirmo numuru un kura ceļā pretī panākumam zaudēja tikai vienu braucienu. Līdz finālam viņa tika bez klupieniem, bet izšķirošā posma pirmajā braucienā bija par 0,16 sekundēm lēnāka nekā Evelīna Gasūna. Tomēr otrajā braucienā izdevās deficītu atspēlēt, un summā Bondare bija par 0,30 sekundēm labāka.

No sportistēm, kas bija izliktas ar četriem augstākajiem numuriem, līdz pusfinālam netika vien Ieva Meldere. Sacensību ceturtais numurs ceturtdaļfinālā piekāpās lietuvietei Ievai Januškevičūtei, kura pusfinālā par 1,80 sekundēm zaudēja Bondarei.

Vakar slalomā uzvarēja Bondare, kura par 0,42 sekundēm apsteidza Žaneti Gedru, un K. Zvejnieks, kurš bija par 1,11 sekundēm ātrāks nekā M. Zvejnieks.

Baltijas kausa trešais posms norisināsies laika posmā no 16. līdz 26. martam Somijā.

1
Kristaps Zvejnieks un Miks Zvejnieks, Baltijas kausa 2.posms Siguldā, Foto: Emīls Luško.

Avots: sportacentrs.com, Autors: Ulvis Brože

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv