ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

05 • 11 • 2016

Baltijas kausā kalnu slēpošanā jauniešiem uzvaras Latvijai un Krievijai

Trešajā dienā Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā, ko Lietuvas ziemas kompleksā „Snow arena” rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), sacensības uzsāka trīs jauniešu vecuma grupu kalnu slēpotāji – U16, U14, U12 gan puišiem, gan meitenēm, sacenšoties tāpat kā lielie slaloma disciplīnā un veicot divus braucienus. Jauniešu grupas pulcēja uz pusi vairāk dalībnieku nekā FIS sacensībās, jo šodien sacentās 154 kalnu slēpotāju, kas pārstāvēja 6 valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Poliju un Baltkrieviju. Viskuplāk pārstāvēta bija U14 grupa puišiem ar 39 kalnu slēpotājiem, bet vismazāk U16 grupā puišiem, kur uz starta izgāja 17 dalībnieki. Latvijas kalnu slēpotājiem spēcīgajā konkurencē sešās grupās izdevās izcīnīt trīs uzvaras un septiņas godalgotas vietas, bet pārējās trīs grupās pirmās vietas ieguva Krievijas pārstāvji.

U16 grupā (2001./2002.g.) puišiem ar spēcīgajiem Krievijas sportistiem konkurēt spēja tikai Lauris Opmanis, kurš pēc pirmā brauciena atradās trešajā vietā, bet trijniekā tomēr neizdevās palikt, palaižot priekšā trīs krievus un ieņemot 4.vietu. Uzvarēja pagājušā gada 2.vietas ieguvējs Deniss Koževņikovs, bet ar ātrāko laiku otrajā braucienā no 4.vietas uz otro pakāpās Daņila Teņiševs, kurš arī izstūma Opmani no trijnieka. Otrs labākais no mūsējiem Edgars Žurevskis arī otrajā braucienā noslīdēja par vienu vietu zemāk uz septīto, diemžēl paliekot tūdaļ aiz apbalvojamā sešinieka. Uz 10.vietu izdevās pakāpties Emīlam Ģērmanim. Meitenēm pārliecinoši pirmā bija krieviete Poļina Meļņikova, bet, konkurējot ar divām citām spēcīgām Krievijas kalnu slēpotājām, otro vietu izcīnīja Betija Burkovska. Starp labākajām sešām varēja finišēt Karlīna Lāce, bet otrajā braucienā viņa tika diskvalificēta. Pārējām mūsējām nebija izredžu uz sešinieku, Laurai Bērziņai ieņemot 8., bet Karlīnai Grāmatniecei 13.vietu 30 dalībnieču konkurencē.

KOZHEVNIKOV Denis (RUS), Baltic Cup 2017 1st Round
KOZHEVNIKOV Denis (RUS), Baltic Cup 2017 1st Round

U14 grupā (2003./2004.g.) puišiem mūsējiem bija līdzīga situācija kā U16 grupā, jo vienīgais, kas konkurēja ar citu valstu pārstāvjiem bija Kristofers Gulbis, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā, izstājoties vienam no līderiem – Pāvelam Černišovam (Krievija), viņš pakāpās uz otro vietu, piekāpjoties tikai Jegoram Melbardam. Otro braucienu jau savā līmenī veica Aksels Bergmanis un pakāpās no 11. uz 7.vietu, bet trešais labākais no mūsējiem Ernests Jansons ierindojās 11.vietā. Meitenēm pagājušā gada dominanci turpināja Dženifera Ģērmane, par kuru kopējā vērtējumā nobrauca ātrāk tikai uzvarētāja U16 grupā Meļņikova. Četras sekundes aiz Dženiferas palika un sīva par otro vietu cīnījās krievietes Tromfimova un Šarikova, bet sekunde līdz trijniekam pietrūka pagājušā gada U12 grupas uzvarētājai un pirmajā sezonā atzīstamu rezultātu uzrādījušajai Samantai Līcītei. Aiz Samantas ierindojās četras krievietes un viena lietuviete, bet desmitnieku noslēdza Luīze Suveizda, finišējot uzreiz priekšā otrajā braucienā kļūdījušos Diānu Daukšti, kura pēc pirmā brauciena bija sestā.

U12 grupa (2005./2006.g.) Latvijai bija visveiksmīgākā, jo mūsu kalnu slēpotājiem izdevās izcīnīt uzvaras gan puišiem, gan meitenēm, kā arī kopumā iegūt piecas godalgotas vietas. Tiesa, šajā grupā, lai arī startēja vairāki citvalstu jaunie sportisti, tomēr viņi ne bija tik spēcīgi kā lielākās jauniešu grupās. Puišiem līderpozīcijas pēc pirmā brauciena ar ātrāko laiku arī otrajā braucienā nosargāja Artemijs Terlanovs, kuram pirmajā trasē tuvu bija spēcīgākais lietuvietis Povilas Lenkutis, kurš otrajā braucienā krita un nefinišēja. Tikmēr no piektās vietas uz otro pakāpās Bruno Ģermanis, Jāuzteic arī abi grupas jaunpienācēji – Rūdolfs Beķeris un Krists Turauskis. Ja pagājušās sezonas vecākās Vilciņa kausa grupas uzvarētāja Beķera 4.vietu vēl varēja prognozēt, tad blīvajos rezultātos no 5.-8.vietai ar krieviem un baltkrieviem 5.vietu ieguvušais Turauskis pārsteidza, lieliski pielāgojoties ledainajai trasei.

KUPČS Roberts (LAT), ĢERMANIS Bruno (LAT), TERLANOVS Artemijs (LAT), Baltic Cup 2017 1st Round
 ĢERMANIS Bruno (LAT), TERLANOVS Artemijs (LAT), KUPČS Roberts (LAT), Baltic Cup 2017 1st Round

Ja puišiem nebija gaidīts, ka viss pjedestāls būs ar mūsējiem, tad meitenēm sanāca pretēji, proti, pēc otrā brauciena trijniekā ar otro rezultātu iespraucās krieviete Sofija Berestenko, apsteidzot trešās vietas ieguvēju Frīdu Saļņikovu, kuras māsa Elza (5.vieta 1.braucienā) un otro laiku uzrādījusī Paula Putniņa kopā ar vēl 11 meitenēm otrajā braucienā tika diskvalificētas. Toties stabilitāti un meistarību nodemonstrēja Patrīcija Ansonska, izcīnot vispārliecinošāko uzvaru no visām grupām, jo krieviete divu braucienu summā tika apsteigta par 6,8 sekundēm. Aiz trijnieka ierindojās igauniete un divas baltkrievietes, bet septīto vietu ieņēma Loreta Jurēvica. Ja pirmajā braucienā no visām jauniešu grupām diskvalifikāciju saņēma tikai četri, tad otrajā jau pāri par divdesmit, jo par sarežģītu izrādījās vieni no trases pirmās daļas vārtiem.

BERESTENKO Sofya (RUS), ANSONSKA Patrīcija (LAT), SAĻŅIKOVA Frīda (LAT), Baltic Cup 2017 1st Round
BERESTENKO Sofya (RUS), ANSONSKA Patrīcija (LAT), SAĻŅIKOVA Frīda (LAT), Baltic Cup 2017 1st Round

Svētdien Baltijas kausa pirmais posms „Snow arenā” noslēgsies ar otrajām sacensībām slalomā jauniešu grupām. Mūsējos gaida spēcīga konkurence, kas motivē būt labākiem un trenēties cītīgāk.

Ivars Bācis

 

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv