ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2017

Ar jauniešu cīņām supergigantā sācies Latvijas kausa 2.posms kalnu slēpošanā

Šodien Siguldā Pilsētas trasē Latvijas kausa otrā posma ietvaros notikušajās sacensībās jauniešiem supergigantā sešās grupās visvairāk uzvaru, nopelnot pa divām augstākajām vietām, izcīnīja SSS/SK „Pantera” un SK „Snow feel”, bet pie vienas uzvaras tika arī SK „Kore” un SK „Virsotne”. Jauniešu grupās pirmajā dienā startēja 84 dalībnieki, pārstāvot divas valstis – Latviju un Igauniju.

Paralēli Skandināvijas kausam distanču slēpošanā, kas piektdienas rītā sākās Madonā, Siguldā tajā pašā laikā uz Latvijas kausa otro posmu pulcējās kalnu slēpotāji. Pirmo no trim sacensību dienām atklāja sešu jauniešu grupas pārstāvji, kas sacentās vienā disciplīnā – supergigantā, kurā pēdējos divus gadus nebija Latvijā startējuši. Pēdējā reize bija pagājušā gada martā Baltijas kausa noslēdzošajā posmā Somijā. Bez Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem startēja arī divi igauņi, bet meiteņu grupās sacentās tikai mūsējās. Tā kā nav sanācis īsti trenēties šajā disciplīnā, tad daži izdomāja pirmo dienu izlaist, bet pamatā visi līderi bija manāmi dalībnieku rindās. Pirms sacensībām tika aizvadīts viens treniņbrauciens, ļaujot dalībniekiem pierast pie lielākiem ātrumiem nekā uz šī kalna pēdējā laikā ierastajā slalomā vai milzu slalomā.

Vecākajā U16 grupā puišiem izpalika Paula Rubeņa un Laura Opmaņa duelis, jo Lauris šoreiz nestartēja, līdz  ar to Pauls svinēja uzvaru, taču tikai 0,1 sekundi viņam piekāpās Bruno Milbrets, kurš sacensībās nobrauca nedaudz labāk kā treniņbraucienā un spēja uz trešo vietu nobīdīt Edgaru Žurevski. Meitenēm, lai arī uzrādījusi ātrāko laiku treniņbraucienā, pirms nedēļas Baltijas kausa otrajā posmā gūtos panākumus nespēja turpināt Betija Burkovska, kura nefinišēja pamatsacensībās, līdz ar to iesākot Latvijas kausa otro posmu tā, kā pabeidza pirmo, taču rīt un parīt grupas līdere var mēģināt reabilitēties. Tikmēr spraigā cīņā uzvaru svinēja Betijas komandas biedrene Elīna Zalāne, kurai, veicot visātrāk lejasdaļu, beigās divu sekunžu simtdaļu attālumā pietuvojās Helēna Mūrniece, parādot, ka arī ātrumdisciplīnās var uzrādīt labus rezultātus, lai treniņbraucienā bija otrā labākā aiz Burkovskas un par trešdaļu sekundes ātrāka nekā Zalāne. Arī par trešo vietu norisinājās tikpat spraiga cīņa, kurā bija iesaistītas trīs dalībnieces, turklāt visas no „Virsotnes”, kuru katru šķīra 0,01 sekunde, Katrīnai Dzelmei apsteidzot savu vārda māsu Allenu un Agiju Buliņu.

U14 grupā, lai arī ātrākais treniņbraucienā Kristofers Gulbis pamatsacensībās nobrauca vēl ātrāk, tomēr viņš ierindojās otrajā vietā, jo viņu par 0,03 sekundēm apsteidza augšdaļu visātrāk veikušais Toms Ķelderis. Pamatsacensībās vairs tik ātrs nebija Georgs Daukuls, līdz ar to trešo vietu ieņēma viņa kluba biedrs no SK „Kore” Aksels Bergmanis, aiz kura finišēja ar labāko vietu šajā sezonā – Roberts Beikmanis. Meitenēm ātrākā treniņā bija Helēna Ērenpreisa, izvirzoties stabilā vadībā arī sacensībās trases pirmajā pusē, taču lejasdaļā pieļautā kļūdiņa, laika ziņā nezaudējot tik ļoti daudz, taču priekš supergiganta arī sekunde ir daudz, tāpēc Helēnai nācās samierināties ar 5.vietu. Veicot visātrāk lejasdaļu pirmo uzvaru karjerā svinēja Emīlija Škapare no SK „Kore”, kuras pārstāvji ir labi ātrumdisciplīnās. Baltijas kausa otrā posma uzvaras laurus plūkušajai Beatrisei Jekševicai šoreiz otrā vieta, bet kārtējo reizi trijniekā tika Samanta Līcīte

Jaunākajā U12 grupā puišiem pirms nedēļas Baltijas kausā otrās vietas „zīmogu” noņēma Bruno Ģermanis, izcīnot beidzot uzvaru. Drošāk nekā treniņbraucienā jutās Emīls Indriksons, kurš traucās lejā Kvikstepa ritmos un izcīnīja otro vietu, kas ir viņa pirmā godalga šajā grupā un karjerā. Tikmēr stabilitāti nodemonstrēja trešo vietu ieguvušais Rihards Allens, kuram nedaudz zaudēja vēl viens sporta deju soļus SDK „Zīle” apguvušais Krists Turauskis. Meitenēm vispusīgā Laura Ciagune trases lejasdaļā tuvojās grupas līderei pēdējos posmos Patrīcijai Ansonskai, tomēr Patrīcija palika nepārspēta. Treniņbraucienā demonstrēto nespēja atkārtot Paula Putniņa, paliekot ceturtā un priekšā palaižot Simu Aškinezeri, kurai tā bija otrā reize uz pjedestāla šajā grupā.

Autors: Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv