ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 08 • 2016

Zvejnieks uzvar pasaules kausā, Latvijai medaļa pasaules čempionātā [papildināts]

Papildināts ar Ievas Melderes komentāru (16.08.2016, pl. 20.26).

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks izcīnījis uzvaru pēdējā šīs sezonas skrituļslaloma pasaules kausa posmā, bet pasaules čempionāta komandu sacensībās Latvijas komanda izcīnīja sudrabu.

 Pasaules čempionāts Spānijas pilsētā Villablino sākās piektdienā, kad tika aizvadītas sacensības milzu slalomā. Tajā Kristaps Zvejnieks izcīnīja otro vietu, tikai nieka 0,61 sekundi zaudējot vācietim Svenam Ortelam. Cits vācietis Marko Valcs izcīnīja trešo vietu, kamēr mūsu Miks Zvejnieks palika sestajā vietā. 16. pozīcijā sacensības pabeidza Dāvis Zvejnieks.

Sestdienas rītā pasaules čempionāts turpinājās ar komandu sacensībām, kurās Latvijas komandu pārstāvēja Kristaps un Miks Zvejnieki, kā arī Ieva Meldere un Marta Garā. Tajā katrs sportists atsevišķi veica slaloma trasi, laikus summējot. Pēc pirmā brauciena Latvijas komanda finišēja 2,13 sekundes aiz Vācijas sportistiem.

Arī otrajā komandu slaloma braucienā vācieši bija labāki, koplaikā par 6,13 sekundēm pārspējot Latvijas sportistus. Trešajā vietā palika Čehijas komanda, kura no mūsējiem atpalika mazāk par sekundi. Ceturto vietu izcīnīja Spānijas komanda.

Sestdienas pievakarē Villablino norisinājās PK sezonas piektais un noslēdzošais posms. Pēc pirmā brauciena pirmo reizi karjerā Miks Zvejnieks atradās 1. vietā, taču kā pats stāsta, ar emocijām uz otro braucienu nav izdevies tikt galā, un rezultātā izstāšanās. Kristaps, kurš pēc pirmā brauciena atradās 2. vietā, spēja izmantot brāļa neveiksmi, paceļoties vietu uz augšu un svinot otro uzvaru sezonā. Vācietis Valcs pasaules kausa sezonu noslēdza finišējot aiz Kristapa, viņam zaudējot 0,36 sekundes. Trešais palika itālis Masimiljano Losio, Kristapam zaudējot 0,70 sekundes. Dāvis Zvejnieks PK sacensības noslēdza 14. vietā, bet sievietēm Ieva Meldere finišēja 12.


Kristaps šajā sezonā startēja 4 no 5 PK posmiem, divos no tiem gūstot uzvaras, kā arī pārējos divos kāpjot uz pjedestāla.

Pasaules kausa kopvērtējumā Kristaps šo sezonu noslēdza 3. pozīcijā, vien 40 punktus (par uzvaru dod 100) zaudējot uzvarētājam Valcam no Vācijas. Otro vietu ieņēma itālis Losio.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām pastāstīja savu vērtējumu par PČ un PK: “Milzu slaloms izdevās diezgan labi, jo nepaspējām aizvadīt nevienu treniņu, līdz ar ko rezultāts ir diezgan labs. Protams, mazliet 'škrobe' ir, jo paliku 6.vietā, bet līdz 4.vietai pietrūka tikai 2 simtdaļas!

Komandu sacensībās - visu cieņu , mēs atkal bijām spējīgi nosargāt pirms diviem gadiem iegūto 2.vietu pasaules čempionātā ! Vēl būtu mazliet ātrāki, vāciešiem tik viegli ar zeltu vairs neietu. Bet visi nobraucām labus braucienus, labs sasniegums, jo čehu komanda bija turpat, turpat aiz muguras.

Pasaules kausa fināls man šoreiz bija īpašs notikums - pēc pirmās trases pirmo reizi savā karjerā uzrādīju 1. laiku, par ko biju ļoti pārsteigts, ļoti priecīgs un īsti pat neticēju! Diezgan likumsakarīgi, ka ar visām emocijām, jaunām sajūtām, protams, arī uztraukumu uz visu skatieniem un uzmanības, bija grūti iziet uz otrā starta. Tāds arī šoreiz rezultāts - ar visu šo kopumu finišēt neizdevās, bet pieredze izcila - zinu, ka varu un pārliecība nākošajai sezonai garantēta! Sezonas kopvērtējumā augsta vieta izpalika , jo divos no pieciem posmiem izstājos , kas beigās deva 9. vietu, kaut gan cerēju uz Top5 . Nekas, ir kaut kas jāziedo, lai tiktu līdz turienei, kur vēlos būt! Kopumā jau otro gadu diezgan iespaidīgas sacensības Spānijā aizvadītas, ar daudz pārsteigumiem, spāņi ir tiešām traki cilvēki, kuriem, protams, vēl daudz pie kā jāpiestrādā (organizēšanas ziņā), bet viņi ir uz pareizā ceļa, lai nākotnē šīs sacensības būtu kaut kas, ko cilvēki gaida gadu no gada!” 

Ieva Meldere, kura bija labākā no latvietēm sieviešu konkurencē, pēc sacensībām pastāstīja: “Kopumā esmu apmierināta ar visiem uzrādītajiem rezultātiem. Protams ir neliela sāpe par to, ka neiekļuvu desmitniekā, bet visās disciplīnās es biju ļoti tuvu tam, un pietrūka pavisam maz. Runājot par milzu slalomu, tas bija ļoti viegls. Trases nebija grūtas, bet man līdz desmitniekam pietrūka tikai pieredze. Komandu sacensībās mēs izdarījām tiešām labu darbu, jo viegli nebija. Konkurence bija liela un katrs no mums brauca cik vien ātri iespējams. Sudrabs tā ir ļoti laba vieta. Lepojos ar savu komandu. Pasaules kausa slalomā pirmo trasi veicu ļoti labi, līdz desmitniekam mani šķīra tikai 3 simtdaļas, bet otrajā trasē, trases lejasdaļā pieļāvu vienu kļūdu līdz ar to zaudēju ātrumu, un arī rezultāts nebija labs. Bet es esmu apmierināta arī ar 12 vietu. Paralēlā slaloma sacensībās man izdevās nobraukt ļoti labi priekšsacīkstes jo no astoņām labākajām man izdevās uzstādīt trešo labāko laiku. Tiesa fināls gan nebija tik spīdošs. Runājot par pašu pasākumu man ļoti patika. Spāņi izdarīja tiešām ļoti grūtu darbu un paldies viņiem par to. Nav viegli trīs dienas pēc kārtas no rīta līdz vēlam vakaram organizēt sacensības. Protams bija nelielas ķibeles, bet katrs var kļūdīties, un no kļūdām mēs mācamies. Es uzskatu, ka tas ka sacensības varēja redzēt pa televizoru visi mājās palikušie atsver visas ķibeles, kas viņiem gadījās. Spāņi tiešām ir ļoti lieli malači un nākošgad noteikti braukšu atkal.” 

 Edgars Beļakovs 


Team LV.jpg

Miks Zvejnieks.jpg

1 Komentāri

krasavchik

16 • 08 • 2016 / 20:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv