ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2016

Šonedēļ Siguldā pirmo reizi LK kalnu slēpošanā FIS statusā

Šīs nedēļas nogalē, 23. un 24..janvārī, Siguldā Pilsētas trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, kam pirmo reizi būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss. Pirmajā posmā dalībnieki sacentīsies divās disciplīnās – pirmajā dienā visu vecuma grupu pārstāvji sacentīsies milzu slalomā, bet svētdien ir paredzēts slaloms, kas lielākajiem – junioriem un elitei – būs arī FIS sacensības.

Pagājušā gada februāra beigās Latvijā bija vēsturisks notikums kalnu slēpošanas jomā, jo pirmo reizi mūsu valstī šajā ziemas sporta veidā norisinājās FIS sacensības, kas bija vienīgais pie mums notiekošais no kopumā trim Baltijas kausa posmiem. Šogad tiek sperts solis uz priekšu, un arī abus Latvijas kausa posmus Latvijas Slēpošanas savienība organizēs FIS statusā. Tiesa, katrā no kausa posmiem abas dienas nebūs FIS sacensības, bet gan vienu – svētdien, kad paredzēts slaloms, jo milzu slalomā FIS sacensības neļauj rīkot mūsu reljefs, jo nav pietiekami garu trašu un arī trūkst nepieciešamā augstuma starpība. Kā mēs zinām, tad ir vairākas FIS līmeņa sacensības, augstākās no kurām ir Pasaules kausa un Kontinenta kausa posmi, un tieši nepietiekamās augstuma starpības dēļ nebūs parastās FIS sacensībās, bet FIS ENL (Entry league).

Vēl viena izmaiņa Latvijas kausa posmiem ir tā, ka nebūs vairs trīs disciplīnas, bet tikai divas, jo no sacensību programmas racionālu apsvērumu dēļ ir izņemts supergigants. Tādēļ pirmajā dienā nebūs tika ļoti noslogots un pārblīvēts, kad sacensības sākas deviņos no rīta un beidzas deviņos vakarā. Sacensību dalībnieku solās būt daudz un no vairākām valstīm, jo jau iepriekš, kad Latvijas kausa posmiem nebija FIS statusa, tajos piedalījās kaimiņvalstu pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, tā kā šo minēto valstu kalnu slēpotājus un, iespējams, vēl no kāds citas valsts varēsim redzēt arī šajā nedēļas nogalē Siguldā Pilsētas trasē.

Rīta daļā sacentīsies juniori, elite un arī “Master” grupa, bet pēcpusdienā visu trīs jauniešu grupu (U12, U14, U16) pārstāvji. Latviju nevarēs pārstāvēt abi vadošie kalnu slēpotāji un pasaules kausa posmu dalībnieki Kristaps Zvejnieks (svētdien starts pasaules kausā Kicbīlē) un Lelde Gasūna, kā arī labus rezultātus uzrādošā un Norvēģijā dzīvojošā Agnese Āboltiņa, kurai sestdien un svētdien FIS sacensības Supergigantā Hafjelā. Pārējie izlases dalībnieki piedalīsies LK 1.posmā.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv