ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

23 • 01 • 2016

Sīva cīņa par uzvaru un godalgām LK 1.posmā milzu slalomā jauniešiem

Šodien pēcpusdienā pēc junioriem, elites un „Master” grupas Latvijas kausa pirmo posmu kalnu slēpošanā uzsāka visu trīs jauniešu grupu pārstāvji, arī sacenšoties milzu slaloma disciplīnā. Kopā trijās puišu un meiteņu grupās dalībnieku skaits pārsniedza simtu – 102 kalnu slēpotāji, kas pārstāvēja četras valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju un Baltkrieviju. Mūsējie kā mājinieki bija krietnā pārākumā gan kvantitātē, gan arī kvalitātē, izcīnot piecas uzvaras no sešām un tikai vienu pirmo vietu „atdot” igauņiem. Veiksmīgāk no visiem mūsu klubiem nostartēja „Virsotne” un SSS/SK ”Pantera”, kuriem attiecīgi trīs un divas uzvaras. Godalgoto vietu ziņā visvairāk trijniekā iekļuva „Virsotne” pārstāvji – sešas reizes, SSS/SK „Pantera” četras godalgas, bet trīs reizes uz goda pjedestāla kāpa „Kore” un SSS/SK „Ziemeļpols” kalnu slēpotāji, kuriem varēja pievienoties arī vienu trešo vietu ieguvušais „Snowfeel”, bet divi līderi U14 grupā no šī kluba otrajā braucienā izstājās.

U16 grupā (2000./20001.g.) puišiem pirmajā braucienā ātrākais bija Mārtiņš Zvīnis, bet otrajā – Alberts Jansons, taču divu braucienu summā Zvīnim izdevās nosargāt pirmo pozīciju, atstājot Jansonu otrajā vietā (+0,19 s). Šādā pat cīņā par trešo vietu Kristaps Lazdāns apsteidza „jaunpienācēju” Paulu Rubeni. Meitenēm šajā grupā savukārt jautājumu par uzvarētāju nebija, jo abus braucienus visātrāk veica Laura Bērziņa, toties līdzīgajā cīņā par otro vietu Betija Burkovska pēc otrā brauciena tomēr spēja par 0,08 sekundēm apsteigt Rēziju Krastiņu.

FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris
FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris

U14 grupā (2002./2003.g.) gan puišiem, gan meitenēm norisinājās visdramatiskākie notikumi un arī vislīdzīgākā cīņa par uzvaru no visām jauniešu grupām. Turklāt bija pamanāms viens interesants fakts ar pretēju scenāriju, proti, puišiem pēc pirmā brauciena bija paliela starpība līderu vidū, bet beigās sanāca ļoti blīvi rezultāti, savukārt, meitenēm otrādāk. Ieraugot beigu rezultātus un atstarpes meiteņu grupā, kur pirmo no otrās vietas atdalīja 0,62 sekundes, ir ļoti grūti iedomāties, ka pēc pirmā brauciena pirmās četras šķīra nieka sešas sekundes simtdaļas (!). Elīna Zalāne saglabāja līderpozīcijas un izcīnīja uzvaru, kamēr no piektās uz otro vietu pakāpās Katrīna Dzelme, bet par vienu pozīciju zemāk noslīdēja un turpat aiz otrās vietas ierindojās Dārta Stepiņa un Karlīna Grāmatniece, kurām attiecīgi trešā un ceturtā vieta. Puišiem pirmajās divās vietās pēc pirmā brauciena esošie Kristofers Gulbis un Mārcis Beitāns otrajā braucienā trases augšdaļā vienā un tajā pašā vietā piedzīvoja kritienu un izstājās, kamēr no piektās un sestās pozīcijas par uzvaru beigās ļoti līdzīgi cīnījās Emīls Ģērmanis un Henrijs Bergmanis, abus šķirot tikai 0,04 sekundēm un virsroku ņemot Emīlam, bet otrās vietas Henrijs uzrādīja ātrāko laiku otrajā braucienā. Tikmēr cīņā par trešo vietu Toms Ķelderis samainījās vietām ar Viktoru Kokinu, Tomam noslēdzot godalgoto trijnieku un tikai 0,18 sekundēm pietrūkstot līdz uzvarai.

U12 grupā (2004./2005g.) puišu konkurencē vienīgā uzvara tika ciemiņiem, jo divu braucienu summā ātrākais bija igaunis Laurs Megi, kuram pēc otrā brauciena līdz 0,19 sekundēm pietuvojās pirmo sezonu šajā grupā pārgājušais Artemijs Terlanovs. Trijniekā varēja iekļūt Georgs Daukuls, jo viņa kluba biedrs no „Kores” un vicelīderis pēc pirmās trases Ernests Pēteris Jansons otrajā braucienā krita un nefinišēja. Meitenēm arī bija blīvi rezultāti, tomēr izteiktāka cīņa par uzvaru norisinājās starp „pantērietēm” Helēnu Ērenpreisu un Samanu Līcīti. Ar ātrāko laiku otrajā braucienā Samanta spēja apsteigt Helēnu un svinēju uzvaru, abām ierindojoties tādās pašās vietās kā pērn šajā disciplīnā LK 1.posmā. Kaut arī bija tuvu abām līderēm, tomēr ne bez grūtībām trešo vietu nosargāja Beatrise Jekševica, jo ar otro laiku otrajā braucienā tikai 0,07 sekundes viņai piekāpās 4.vietas ieguvēja Diāna Daukšte.

Svētdien jaunieši sacentīsies slalomā.

Ivars Bācis

FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris
FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv