ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

17 • 12 • 2015

Rāpjas augšā, slīdot lejup

Saistītā informācija

Ziņas pienāk tik lielā apjomā, ka mūsu kalnu slēpotāju veikumam pēdējā laikā ir grūti izsekot līdzi. Agnese Āboltiņa pagājušajā nedēļā Norvēģijā četrreiz laboja personiskos rekordus izcīnīto FIS kategorijas punktu ziņā, Evelīna Gasūna uzvarēja trešā mēroga sacensībās Somijā, viņas māsa Lelde Gasūna ieguva 45. vietu Pasaules kausa (PK) posmā Zviedrijā, bet Kristaps Zvejnieks visaugstākā līmeņa sacensībās Francijā ieguva 39. vietu slalomā, esot salīdzinoši tuvu tam, lai kvalificētos otrajam braucienam, un atstājot aiz sevis tituliem bagāto horvātu Ivicu Kosteliču… Kalnu slēpošanas sezona atklāta salīdzinoši nesen, un mūsu jaunā sportistu paaudze turpina iepriekšējos gados iesākto - pakāpenisku, bet regulāru un nemainīgu progresu pa karjeras kāpnēm.

«Pieļāvu kļūdas trases augšdaļā, ko parādīja arī starplaiks, kas tajā distances posmā bija pārāk liels, bet par pārējo distanci un startu kopumā esmu apmierināts. Es apzinos savas kļūdas, kas ir ļoti svarīgi,» sevis iespēto PK posmā Francijā komentēja Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks. Savā iecienītākajā kalnu slēpošanas kūrortā Valdizērā un savā labākajā disciplīnā slalomā mārupietis palika 39. vietā. Nekvalificēšanās otrajam braucienam lika pamest Valdizēru bez nopelnītajiem FIS punktiem, taču tik tuvu debijai PK posma otrajos braucienos Kristaps vēl nekad nebija bijis. Līdz kārotajam trīsdesmitniekam pietrūka 0,68 sekundes. Salīdzinājumam - pirmā brauciena uzvarētājs Henriks Kristofersons trešā labākā rezultāta īpašnieku francūzieti Aleksu Pinturo apsteidza par 0,79 sekundēm. Pēc tam sportistu rezultāti bija daudz blīvāki.

Kristapa iespējas negatīvi iespaido arī vēlais starta numurs. Valdizērā viņš startēja 61. no 73 dalībniekiem, kad trases stāvoklis vairs nebija ne tuvu tik labs kā sportistiem, kuri startēja pirms viņa. Neviens no konkurentiem ar vēl zemāku starta numuru nebija ātrāks par Kristapu, bet aiz viņa palika tādi pieredzējuši sportisti kā zviedrs Aksels Beks, kurš pasaules rangā slalomā ieņem 18. vietu, un pazīstamais horvāts Ivica Kosteličs, kurš vēl pirms trim sezonām PK posmos deviņas reizes kāpa uz goda pjedestāla, taču pēdējos gados biežāk atrodams pirmā trīsdesmitnieka beigās. Un tas ir tikai starp 49 finišējušajiem. Taču uzskaitīt tos vīrus, kuri trasē riskēja, lai pacīnītos par goda pjedestālu, taču krita, būtu lieki un muļķīgi prātīgāk braucošā Kristapa kontekstā.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Avots: DIENA.LV


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv