ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2016

Kristofersens savā elementā, K.Zvejnieks aiz četrdesmitnieka PK slalomā

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā Šladmingā (Austrija) slalomā 82 dalībnieku vidū Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā uzrādīja 42.laiku, atpaliekot no līdera vācieša Fēliksa Noiroitera 4,87 sekundes. Līdz trīsdesmitniekam, lai tiktu uz otro braucienu, pietrūka 1,72 sekundes. Divu braucienu summā pie kārtējās uzvaras šosezon tika norvēģis Henriks Kristofersens, bet no 22.vietas uz otro pakāpās austrietis Marsels Hiršers.

Kristaps Zvejnieks pēc svētdienas PK posma Kicbīlē tāpat kā citi izlaida tikai vienu dienu un jau stājās uz starta slavenajā nakts slalomā Šladmingā, kur ir viena no stāvākajām trasēm un kur tieši pirms četriem gadiem notika viņa debija PK apritē. Ar šodienas startu, kas bija ceturtais tur, šis pazīstamais Austrijas kalnu kūrorts kļuva par vietu, kur Latvijas izlases līderis ir piedalījies visvairāk – četras reizes, jo līdz šim arī Levi (Somija) un Madonnā Dikampiljo (Itālija) bija startēts trīs reizes. Kristaps šoreiz bija ieguvis visagrāko starta numuru ne tikai šosezon, bet arī karjerā, taču tas nenozīmēja būtisku kāpumu starta pozīcijā, jo sanāca trasē doties vien par trim vietām agrāk nekā svētdien Kicbīlē – ar 54.numuru.

Laika apstākļi nebija labvēlīgi, jo gaisa temperatūra bija plusos (+ 3 grādi) un trases segums nebija ne tuvu tik ciets kā Kicbīlē. Atšķirība no pagājušās svētdienas sacensībām šodien ar dalībnieku izstāšanos bija pilnīgi pretēji, vismaz sākuma daļā, jo, piemēram, ja Kicbīlē no top30 startējušajiem desmit nefinišēja, tad Šladmingā no pirmajiem trīsdesmit vispār neviens neizstājās (tālu nebija ar 30.nr. startējušais itālis Toneti, kas zaudēja daudz laika, bet tomēr noturējās trasē – aut.piez.). Taču pamīkstās trases dēļ vēlāk izstāšanās vairs nebija nekāds retums, bet vismaz labi, ka Latvijas pārstāvis nebija tajā saraktā iekļaujams.

Kristaps pirmajā kontrolatzīmē uzrādīja 39.laiku (+0,49 s), bet pēc tam izdangātajā trasē sāka zaudēt straujāk, izkrītot no četrdesmitnieka. Pirmo trasi mūsu sportists veica 53,17 sekundēs, līderim zaudējot šādiem apstākļiem atbilstoši – 4,87 sekundes, kas tobrīd deva 41.vietu. Vēlāk startējošajiem šādā trasē nebija diez ko lielas izredzes, tāpēc tikai vienam – šveicietim Markam Rošatam – izdevās apsteigt Kristapu, līdz ar to beigās latvietim ieņemot 42.vietu. Par trases stāvokli un vēlāk startējušo izredzēm liecina fakts, ka šoreiz tikai trijiem virs 30.numuru izdevās iekļūt trīsdesmitniekā, turklāt nevienam ar 40. vai vēlāk startējušo numuru. Arī iepriekšējos gadus šajā trasē nav bijis diez ko savādāk, lai arī nedaudz vairāk vēlāk startējušiem bija tā laime tikt uz otro braucienu.

Ar kolosālu braukšanu vadībā pēc pirmā brauciena atradās vācietis Fēliks Noiroiters, kurš par pussekundi apsteidza itāli Stefano Grosu. Noiroitera lieliskumu pirmajā trasē izcēla arī tas, ka norvēģis Henriks Kristofersens zaudēja pat vēl vairāk nekā pirms divām dienām – 1,10 sekundes, bet nebija vairs ārpus desmitnieka, bet atradās trešajā pozīcijā. Tikai 22.laiku (+2,59 s) uzrādīja Marsels Hiršers, kuram arī pērn Šladminga nebija veiksmīga, jo austrietis palika 14.vietā.

Taču pie šādiem siltiem laika apstākļiem un mīksta seguma tas nebija nekāds lielais mīnus, bet patiesībā pat nāca par labu austrietim, kuram patrāpījās vēl salīdzinoši neizdangāta trase un kurš ar ļoti labu otro braucienu (ātrākais laiks) spēja pakāpties līdz otrajai vietai. Protams, tas ir lielisks veikums, bet par fenomenālu vai ko līdzīgu to negribētos saukt, jo nebija jau līdzvērtīgi apstākļi visiem, bet tāda bieži ir tā slaloma specifika. Varbūt gluži ne trijnieku, bet iekļūšanu sešiniekā, veicot labu otro braucienu, vairāki arī prognozēja Hiršeram, jo pēc pirmā brauciena tikai divi līderi bija krietnāk priekšā pārējiem. Turklāt, neskaitot fenomenālo Kristofersenu, kurš pa tādu trasi otrajā braucienā spēja būt piektais, starp pirmo sešu laiku uzrādītājiem otrajā braucienā bija tikai tie, kas pirmajā braucienā atradās aiz divdesmitnieka un kas vieni no pirmajiem sāka otro trasi, kad tā vēl nebija tik izdangāta. Līdz ar to vadošie pēc pirmā brauciena dabūja izbaudīt nedaudz līdzīgas sajūtas, kādas ir mūsu kalnu slēpotājam un citiem beigu galā startējošajiem šādās mīkstās trasēs.

Trešo reizi šosezon un goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa krievs Aleksandrs Horošilovs, tādējādi trijniekam sanākot identiskam ar Adelbodenu. Pēc Noiroitera izstāšanās otrā brauciena beigu pusē Vācijai labāku rezultātu uzrādīja 4. un 5.vietu ieņēmušie Dominiks Štēle un Frics Dopfers, turklāt Štēlam pakāpjoties no 21.vietas, bet sešinieku noslēdza vicelīderis pēc pirmā brauciena itālis Gross.

Visu disciplīnu kopvērtējumā vadībā izvirzījies Hiršers, apsteidzot norvēģu trio – Akselu Lundu Svindālu, Kristofersenu un Četilu Jansrudu, bet slalomā Kristofersens savu pārsvaru pār Hiršeru palielinājis līdz 180 punktiem.

Ivars Bācis

Raksts papildināt 27.01.2016 plkst. 15:55.

Amazing feeling to part of the show in Schladming World Cup tonight in front of 40 000 spectators. To bad I didn't...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Tuesday, January 26, 2016

4 Komentāri

Sportacentrs.com
27 • 01 • 2016 / 12:26
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv