ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

13 • 07 • 2016

Pēc panākumiem Igaunijā uzvaras arī “Skibox balva” 3.posmā skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Pēc Reiņa Znotiņa uzvaras un Roberta Pundura trešās vietas izcīnīšanas pagājušo svētdien vairāk nekā simts dalībnieku konkurencē spēcīga sastāva 42km maratonā Pērnavā, abi vakar Uzvaras parkā Rīgā jau trešo posmu pēc kārtas brālīgi sadalīja uzvaras lielākajā Latvijas skrituļslidošanas daudzposmu seriālā “Skibox balva”, proti, Robertam esot ātrākam 1km sprintā (1:45,08), bet Reinim 4,8km distancē, uzstādot arī šīs trases rekordu šajā distancē – 8:04,03.

Vakar Uzvaras parkā Pārdaugavā uz Sporta kluba “ASI”” un “Apex” rīkoto “Skibox balvas” trešo posmu skrituļslidošanā visās vecuma grupās bija pulcējušies 126 dalībnieki. Daļai no dalībniekiem šoreiz bija grūtāk startēt, jo daudz spēka bija atdots svētdien maratonā Pērnavā. Atšķirībā no pirmajiem diviem posmiem maijā un jūnijā šoreiz vidējo un vecāko grupu pārstāvjiem sprints bija uz pusi garāks – 1km, veicot 500m apli divas reizes. Pēc pirmajiem 500m no līderu kvarteta pāris metrus sāka atpalikt 5.vietas ieguvējs Oskars Pundurs (Powerslide-Taktika.lv), bet otrā apļa beigu pusē no vadošā četrinieka “izkrita” arī 4.vietā finišējušais Lauris Bitenieks (Powerslide-Laimīte), tādējādi godalgas atstājot sadalīt Robertam Punduram, Reinim Znotiņam un Sandrim Šnorem. Jau 100m pirms finiša Roberts (Powerslide-Taktika.lv) bija izveidojis pāris metru pārsvaru pār abiem jaunākajiem konkurentiem un ieskrituļoja finiša taisnē līderpozīcijās, šo nelielu pārsvaru nosargājot un tiekot pie trešās uzvaras sprintā “Skibox balvā” šajā sezonā. Spraigajā sprinta duelī par otro vietu, Reinis Znotiņš (Powersldie-Laimīte) finišēja plecs pie pleca ar Sandri Šnori (BJS “Laimīte”), un tikai pēc rezultātu apskates varēja saprast, ka Reinis tomēr ir bijis par 0,03 sekundēm ātrāks. Lai arī otrā vieta bija tik tuvu, Sandris par trešo vietu nebēdāja, jo sprintā šajā gadā viņš pirmo reizi tika trijniekā. Šajā posmā nepiedaloties pilnīgi nevienam “Filter” komandas pārstāvim šajā grupā, pirmo reizi sešiniekā tika Dzintars Lapiņš (“Laimīte”).

4,8km distancē (4x1,2km) “Powerslide” komandas pārstāvji bija nolēmuši netaupīties nevienā brīdī un uzstādīt labāko šīs distances laiku, kas viņiem arī izdevās. Šoreiz vadošo starpā sanāca scenārijs, kāds ne šo, ne arī pēdējās divas sezonas nebija redzēts, proti, ar katru apli no līderu grupas atkrita pa vienam dalībniekam, un uzvarētājs finišēja vienatnē. Pēc 1,2km, kaut arī nedaudz, tomēr iepalikt sāka vēlreiz piektajā vietā ierindojušais Oskars Pundurs, bet pēc otrā apļa jeb pusdistances (2,4km) aiz līderu trio aptuveni 20m atradās arī Lauris Bitenieks, kuram ceturto reizi šosezon nācās ierindoties aiz godalgotā trijnieka ceturtajā vietā. Trešajā aplī Reiņa Znotiņa un Roberta Pundura ātrajam tempam vairs līdzi nevarēja turēt Pērnavas maratonā desmitniekā iekļuvušais Sandris Šnore, taču sprinta duelis starp abiem šīs sezonas līderiem “Skibox balvā” izpalika, jo Reinis, apliecinot, ka ir lieliskā formā un ka svētdien titulētā igauņa Kerta Keskpaika pārspēšana nav bijusi nejauša, un atraujoties no Roberta apļa vidusdaļā, finišēja vienatnē un izcīnīja trešo uzvaru šosezon, turklāt ar jaunu trases rekordu – 8:04,03. Arī 3,5 un 16,7 sekundes viņam zaudējušie otrās un trešās vietas ieguvēji R.Pundurs un S.Šnore uzrādīja savus labākos laikus.

Sievietēm konkurenci bija papildinājusi bijusī kalnu slēpotāja Marta Garā (SK “Pantera”), pēc daudzu gadu pārtraukuma atgriežoties “Skibox balvā”. Diemžēl sieviešu 1km sprintā neiztika bez dramatiskiem notikumiem. Vēl 200m līdz finišam, kad līderu pulkā atradās četras skrituļslidotājas, tika gaidīts aizraujošs nobeigums ar cīkstēšanos finiša taisnē, taču tas izpalika, jo priekšpēdējā līkumā aptuveni 150m līdz finišam, atrodoties kvarteta priekšgalā, līkumā nenoturējās un uz sāniem nokrita Ilvija Pukste (Filter), aiz kuras aizķērās un diezgan smagi krita Katrīne Dreimane (ASI Skibox), kura tika nogādāta slimnīcā. Abām priekšgalā esošajām un kritienus piedzīvojušām skrituļslidotājām izstājoties (kaut arī Ilvija kritiens nebija tik smags kā Katrīnei, tomēr arī Ilvijai trešais posms līdz ar to diemžēl bija beidzies – aut.piez.), pirmā finiša līniju šķērsoja Marta Garā, par sekundi apsteidzot Denisu Druku-Jaunzemi (ASI Skibox), bet līdz ar iepriekš pieminētajiem kritieniem 150m līdz finišam negaidīti pie trešās vietas tika Karīna Ceriņa (ASI Skibox). Protams, ka pēc tādiem notikumiem uzvarētājai nekāds gandarījums par pirmo vietu īsti nebija.

4,8km trijniekā iekļuva tās pašas dalībnieces., kuras pirmo apli vēl turējās kopā, bet jau ar otro apli attālināties sāka Marta Garā, tiekot pie otras uzvaras. Kad pēc otrā apļa šķita, ka Denisa Druka-Jaunzeme vēlreiz būs otrā, viņu trešajā aplī noķēra un pēdējā aplī apdzina Karīna Ceriņa, līdz ar to abām īsajā distancē samainoties vietām ar sprintu.

Junioros pagājušā posma abu startu uzvarētājam Haraldam Dernovam (ASI Skibox) nācās spraigi pacīnīties ar vēl vienu kalnu slēpotāju Jāni Jurdžu (Apex), kurš bija izlaidis jūnija posmu. Haralds 1k sprintā ļāva Jānim pamatā turēties priekšā, cerot savu konkurentu apdzīt finiša taisnē. Taču “ASI Skibox” pārstāvis pārrēķinājās, jo viņa mēģinājumu aiziet priekšā pa iekšmalu, Jurdžs nobloķēja, tādējādi tiekot pie uzvaras. Var, no vienas puses, teikt, ka Jānis ne visai sportiski rīkojās, bet, tajā pašā laikā, no otras puses, H.Dernovam bija iespēja J.Jurdžu apdzīt, finiša taisnes sākumā izvēloties ārmalu. Revanšs nebija ilgi jāgaida, jo, pēc līdzīgas spēkošanās visas distances garumā, 4,8km tāpat kā pirms diviem mēnešiem ar sekundes pārsvaru pirmais finišēja H.Dernovs. Tikmēr nepilno sastāvu katrā posmā junioru grupā izmanto un arvien biežāk trešo vietu iegūst Kristers Kuģenieks no “Filter” (pirmā posma uzvarētājs Rodžers Petaks tagad vairāk koncentrējas uz riteņbraukšanu, Krišjāņi Cepli joprojām. nomoka kāju sāpes, bet Ivo Pencis pēc Igaunijas starta bija labāk izlēmis paņemt brīvu – aut.piez.).

Juniorēm šoreiz grupas līderei Artai Irbei daudz tuvāk bija komandas biedrene no “ASI Skibox” Laine Kreitāle, jo gan Arta, kurai visspilgtāk izpaudās nogurums pēc Igaunijas pusmaratona distances svētdien, nestartēja tik labi kā parasti, gan arī Laine nodemonstrēja progresu, no pusdistancē vairāk nekā 20 sekunžu deficīta beigās finišējot tikai 2 sekundes aiz. Savā grupā A.Irbei pietika līdz uzvarai, bet kopējā ieskaitē 4,8km šīs sezonas sākuma labākajai braucējai no visām sieviešu grupām šoreiz tikai piektais rezultāts.

Master grupā favorītam Agrim Šipkovam (Filter) šoreiz “nervus pakutināja” Mārtiņš Āboliņš, esot Agrim šoreiz daudz tuvāk nekā iepriekš, 1km sprintā piekāpās tikai pussekundi, bet 4,8km par 1,3 sekundēm. Abiem netālu atradās un trešajā vietā abos startos finišēja Ivars Vingris. Dāmām abos startos izvietojums trijniekā arī nemainījās, vecākajai un meistarīgākajai no visām Antrai Zemītei tiekot kārtējām uzvarām, nedaudz jaunākās un pieredzi krājošās sāncenses Eviju Graumani un Baibu Dzelmi atstājot otrajā un trešajā vietā.

Par jauniešu grupām nākamajā rakstā.
Ivars Bācis

3 Komentāri

Mjā, bij ko nolasīties, forši:)

14 • 07 • 2016 / 09:57
Rigas domes sporta portāls
14 • 07 • 2016 / 10:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv