ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 12 • 2015

Olimpiskā čempiona Maiera traumas smagākas nekā domāts

Austrijas slēpošanas federācija paziņojusi, ka traumas, kuras Matiass Maiers guva kritienā ir nopietnākas nekā sākotnēji domāts, un sezona Maieram ir beigusies.

Soču olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs nobraucienā piedzīvoja kritienu Itālijā notiekošajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā. Viņš lecot vienā no Val Gārdenas nobrauciena trases tramplīniem sagriezās par 180 grādiem, un piezemējās uz muguras.

Maieram ir konstatēti plīsumi sestajā un septītajā muguras skriemelī. Plīsumam septītajā skriemelī bija nepieciešama operācija, kas tika veikta naktī no sestdienas uz svētdienu.

"Matiasam pašreizējajos apstākļos iet labi. Nu viņam jāpaliek slimnīcā vismaz 10 dienas, pirms viņš var tikt ievietots mājas aprūpē," stāsta Dr. Mihaels Gabls, kurš kopā ar Dr. Klausu Galiāno veica operāciju. Šorīt Matiass Maiers vēl bija noguris pēc operācijas, taču viņš jau bija dzīvespriecīgs. "Tas varēja beigties daudz sliktāk, jo tagad tas viss saaugs kopā," teic olimpiskais čempions.

Sākotnēji tika ziņots, ka Maieram ir tikai krūškurvja trauma, bet vēlāk arī par muguras traumu un sacensību izlaišanu aptuveni četras nedēļas.

'Air-bag' sistēma piepūtās ar gaisu dažu milisekunžu laikā, kas Maieru pasargāju no vēl smagāka iznākuma. Tikmēr cits olimpiskais čempions Teds Ligetijs savā Facebook kontā paziņojis, ka viņaprāt tieši gaisa spilvenu sistēma vainīga pie šī bēdīgā iznākuma: "Tas nav pareizi, ka sportisti tiek izmantoti kā izmēģinājuma 'trusīši' lai eksperimentētu ar nepārbaudītu 'air-bag' sistēmu. Cik es zinu, viņš bija pirmais, kurš sacensībās nokrita ar 'air-bag', un kas rezultējās vienā no sliktākajiem muguras ievainojumiem pēdējā dekādē Pasaules kausā."

Ligetijs uzskata, ka ar parasto sargu ievainojumi būtu mazāki. Katrā ziņā Ligetijs Maieram vēl visu labāko, un ātru atveseļošanos.

Edgars Beļakovs

I feel horrible for Matthias Mayer I wish him all the best. It's really unfortunate racers are being used as crash test...

Posted by Ted Ligety on Sunday, December 20, 2015

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv