ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

06 • 05 • 2016

Nākošnedēļ sāksies “Skibox balva” skrituļslidošanā

Nākošo ceturtdien, 12.maijā, Uzvaras parkā Rīgā ar pirmo posmu sāksies kalnu slēpošanas klubu “ASI” un “Apex” rīkotais populārākais un sastāva ziņā spēcīgākais vairāku posmu skrituļslidošanas seriāls Latvijā “Skibox balva”, kas dažādās vecuma un meistarības grupās pulcēs vairāk nekā 100 skrituļslidotāju. Pirmajā posmā dalībnieki sacentīsies sprintā un vidēja garuma distancē. Tiek gaidīta arī olimpieša Haralda Silova dalība, kurš “Skibox balvas” pirmajā posmā startēja arī pagājušā gada maijā.

 Jau par tradīciju kļuvis tas, ka maija otrās nedēļas sākumā sākas piecu posmu garais skrituļslidošanas seriāls “Skibox balva”, kas, katrā mēnesī notiekot pa vienam posmam, ilgst līdz pat septembra vidum. To rīko SK “ASI” sadarbībā ar SK “Apex”, atbalstu sniedzot sporta preču veikalam “Skibox”. Vienīgi šoreiz zināmu apstākļu dēļ pirmajā posmā no tradicionālās otrdienas sacensības ir pārceltas uz ceturtdienu, jo dēļ plaša mēroga izdarībām trases teritorijā pirmdienā nebūs iespējams līdz otrdienas vakara pusei to visu savākt un sakārtot, lai nodrošinātu skrituļslidotājiem drošai braukšanai atbilstošus apstākļus. Toties sacensību sākuma laiki gan nemainās, proti, skrituļslidotāji trasē dosies plkst.19.00.

Vispirms dalībniekiem būs jāsacenšas sprintā, kas atkarībā no vecuma grupas būs no 200m līdz 1km, savukārt vidējo distanču garumi svārstīsies no 500m līdz 4,8km. Tiesa, šobrīd precīzi vēl nav iespējams pateikt, cik katrai grupai būs jāskrituļo, jo to paziņos sacensību dienā. Iepriekšējās sezonas elites grupā sprints sezonas sākuma daļā ir bijis arī pusaplis jeb 500m viena lielā apļa jeb kilometra vietā. Vienīgi skaidrs, ka pašiem mazākajiem sprints būs 200m, bet lielākajām grupām vidējās distances garums nepārsniegs 4,8km.

Ja nav aizņemts ar treniņiem ar savu komandu vai sacensībām un neatrodas ārzemēs, tad vienmēr atsaucīgs ir Olimpisko spēļu dalībnieks ātrslidošanā un šorttrekā Haralds Silovs. Pagājušā gadā viņš uzvarēja abos startos – sprintā un vidējā distancē – un būs galvenais favorīts uz uzvaru arī šoreiz, ja vien startēs. Tikmēr ne tikai nākošo ceturtdien, bet arī pārējos šīs sezonas “Skibox balvas” posmos visus skrituļslidotājus gan no sava kluba, gan konkurentu klubiem centīsies pārspēt pēdējo divu sezonu kopvērtējuma uzvarētājs Reinis Znotiņš (Powerslide), kurš beidzot ir sasniedzis pieaugušo grupas vecumu, jo 2015. un 2014.gadā viņš, būdams vēl juniors, bija pieteicis un sacentās pieaugušo grupā. Viņam allaž sīksts pretinieks ir bijis “Filter” komandas līderis Ansis Eljašāns, kuram ne vienmēr sanāk tik bieži patrenēties kā 12 gadus jaunākajam Reinim un līdz ar neizdodas parādīt vienmērīgu sniegumu visas sezonas garumā. Allaž augstas vietas, ieskaitot uzvaras, iegūst Roberts Pundurs (Powerslide-Taktika.lv), bet viņš ar brāli Oskaru bieži izlaiž vairākus posmus, ieskaitot arī pagājušās sezonas pirmo pusi. Kaut arī ar katru sezonu arvien retāk sanāk iekļūt trijniekā, tomēr jārēķinās būs arī ar Lauri Bitenieku (Powerslide-Laimīte), kā arī hokejistu Ronaldu Cinku no “Filter”, kurš pagājušās sezonas sākumā nodemonstrēja progresu, bet uz pēdējiem posmiem netika. Tāpat cīņā par trijnieku mēģinās ielauzties viens no labākajiem iepriekšējo sezonu junioriem Sandris Šņore.

Sievietēm pērn dalībnieču skaits elites grupā bija palielinājies, taču katrā posmā tas bija nenoturīgs, līdz ar to grūti prognozēt uzvaras pretendentes, jo viss atkarīgs no tā, kura būs nolēmusi startēt. Lielākas izredzes no pērn startējušajām ir Sandrai Žeberei, kura piedalījās tikai divos posmos, taču, ja atgriezīsies pagājušo gada “Skibox balvu” izlaidusī Laima Kaufiņa, tad noteikti viņa būs galvenā uzvaras pretendente.

Arī junioriem, masteriem, jauniešu un bērnu grupās gaidāmas interesantas cīņās un savstarpējā “rēķinu kārtošana”. Tai pat laikā ir cerības, ka pašās jaunākajās grupās parādīsies daži perspektīvi skrituļslidotāji. Šogad tiks turpināta pērn iesāktā tradīcija ar fitnesa grupām, kurās piedalās prieka pēc skrituļojošie, no kuriem daži straujāk progresējošie mēģinās mest izaicinājumu sporta grupu skrituļslidotājiem.

Ivars Bācis

plakats skibox sidoshana 2016.jpg

2 Komentāri

Forši, prieks lasīt:)

07 • 05 • 2016 / 11:20
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv