ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 01 • 2016

M.Zvejnieks un Ž.Gedra līdzīgā cīņā uzvar LK milzu slalomā

Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Siguldā, milzu slaloma disciplīnā ļoti interesantā cīņā divu braucienu summā vīriešiem no 30 dalībniekiem uzvarēja Miks Zvejnieks, bet sievietēm 16 dalībnieču konkurencē ātrākā bija Žanete Gedra.

Šodien Siguldā Pilsētas jeb Olimpiskā centra trasē sākās Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, dalībniekiem sacenšoties milzu slalomā, kur bija jāveic divi braucieni. Vīriešiem uz starta izgāja trīsdesmit kalnu slēpotāji no trim valstīm – Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas, bet sievietēm sacentās sešpadsmit dalībnieces, kas pārstāvēja tikai Latviju, jo vienīgā Lietuvas pārstāve beigās nestartēja.

Nestartējot vecākajam brālim Kristapam, kurš allaž bijis klāt LK posmos un parasti atstājis visus konkurentus aiz muguras, viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru bija Miks Zvejnieks, kā arī šajā sezonā ļoti labus rezultātus uzrādošais Žaks Gedra. Abi bija pirmajā divās vietās pēc pirmā brauciena, Mikam uzrādot laiku 19,45 sekundes un atrodoties vadībā ar 0,28 sekunžu pārsvaru pār Žaku. Taču godalgoto vietu sadalē un arī cīņā par uzvaru varēja iesaistīties Roberts Briška (+0,30 s), Svens Marks (+0,38 s) un baltkrievs Danils Čerstins (+0,39 s), kuri bija tuvu līderim un pavisam blakus Gedram.

Otrajā braucienā pirmajā trijniekā nekas nemainījās, jo Miks ar Žaku uzrādīja vienādu rezultātu, līdz ar to divu braucienu summā Mikam Zvejniekam palika tas pats pārsvars un viņš svinēja uzvaru (38,58 sekundes), bet Žakam Gedram, kurš savulaik dominēja jauniešu grupās, ar otro vietu tika pirmā godalga elitē Latvijas kausā (Žakam pērn otrā vieta pieaugušajiem Baltijas kausā – aut.piez.). Pagājušā gada pirmā posma slaloma vietu atkārtoja un vēlreiz trešais bija Roberts Briška, kurš otrās trases vidusdaļā sāka nedaudz zaudēt Čerstinam, bet beigās tomēr viņu apsteidza, atstājot baltkrievu ceturto. Pēc pārtraukuma sacensībās atgriezušais Svens Marks (+0,92 ) ieņēma piekto vietu, bet sešinieku noslēdza Kristaps Blūms (+1,00 s).

Miks Zvejnieks, FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms
Miks Zvejnieks, FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris

Sievietēm cīņa par uzvaru izvērtās starp trim Latvijas izlases dalībniecēm, kuras pirmajā braucienā šķīra 0,15 sekundes. Ātrākā  bija Žanete Gedra, kas trasi veica 20,08 sekundēs un tikai par 0,03 bija priekšā Lienei Bondarei, bet trijnieku noslēdza Evelīna Gasūna. Ar nepacietību gaidītajā otrajā braucienā vietām samainījās Liene ar Evelīnu, bet, pārsvaru pat palielinot, līderpozīcijas saglabāja un uzvaru svinēja Žanete Gedra. Ieva Meldere kļūdījās pēdējos vārtos un tika diskvalificēta, tamdēļ uz ceturto vietu pakāpās komandas biedre no SK „Pantera” Liene Šterna.

Žanete Gedra, FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris
Žanete Gedra, FIS Latvijas Kauss 1. posms, milzu slaloms, 2016. gada 23. janvāris

Master grupā vīriešiem pārliecinoši pirmais bija Pauls Stēga, bet ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu, pārspējot mūsu Kristapu Bergmani par 0,02 sekundēm, otrais bija lietuvietis Jurģis Janulionis, bet viena sekundes desmitdaļa līdz trijniekam pietrūka Edgaram Kupčam. Kaut pēc pirmā brauciena tik sīvu cīņu negaidīja, dāmām Master grupā uzvarētāja Ilze Trēziņa-Zirdziņa otrās vietas ieguvēju Žaklīnu Frickausu apsteidza tikai par 0,03 sekundēm. Ar labu otro braucienu trijniekā no piektās vietas „ielauzās” Jeļena Brokāne, atstājot Denisu Druku-Jaunzemi ceturtajā vietā. Pēc pirmā brauciena trešajā vietā esošā Inese Čodare otrajā braucienā saņēma diskvalifikāciju, kas neļāva tikt pie godalgas.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv