ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

10 • 04 • 2016

M.Zvejnieks un L.Bondare tuvu labākajiem rezultātiem slalomā Somijā

Somijas čempionātā slalomā, kas norisinājās Rukā, Miks Zvejnieks 62 dalībnieku vidū ieņēma 12.vietu (+3,27 s), bet Liene Bondare no 30 dalībniecēm bija septītā (+3,68 s). Par čempioniem kļuva pagājušā gada pasaules junioru čempionāta 24.vietas ieguvējs slalomā Artu Niemila un Juta Jūtinena. Tikmēr Funesdālenā notikušajā Zviedrijas čempionātā milzu slalomā, atrodoties 20.vietā pēc pirmā brauciena, otrajā izstājās Lelde Gasūna.

Vakar Skandināvijas valstīs notikušajos nacionālajos čempionātos kalnu slēpošanā no Latvijas pārstāvjiem vislabāk nostartēja Miks Zvejnieks un Liene Bondare, kuri uzrādīja šīs sezonas otro labāko rezultātu FIS punktu izteiksmē. Mikam nesanāca tik labs pirmais brauciens, kur no līdera atpalika divas ar pusi sekundes un atradās 13.vietā. Neskatoties uz to, ka otrajā braucienā tika uzrādīts 16.laiks, mārupietim izdevās pakāpties par vienu pozīciju augstāk uz 12.vietu un nopelnīt 33,76 FIS punktus. Deviņas ar pusi sekundes divu braucienu summā no viņa atpalika brālis Dāvis, kurš startēja ar daudz vēlāku numuru un ierindojās 25.vietā. Abi tad arī bija vienīgie Baltijas valstu pārstāvjiem, kas tika pie rezultāta, jo Kristapam Zvejniekam un Žakam Gedram sacensības beidzās pirmajā braucienā, Kristapam saņemot diskvalifikāciju, bet Žakam nefinišējot, kamēr abi igauņi Luiku (Juhans un Tonis) izstājās otrajā braucienā, pēc pirmā atrodoties attiecīgi 31. un 21.vietā.

Sieviešu konkurencē Liene Bodanre arī labāk veica otro braucienu un pakāpās uz septīto vietu, no uzvarētājas divu braucienu summā atpaliekot 3,68 sekundes, kas deva 45,67 FIS punktus. Aptuveni viena sekundes desmitdaļa Lienei pietrūka līdz labākā rezultāta atkārtojumam. Uzvaru svinējusī 23 gadus vecā Juta Jūtinena līdz šim starptautiskajā arēnā nav izcēlusies ar kaut cik vērā ņemamiem rezultātiem, bet veiksmīgi startē Somijas čempionātos, piemēram, pirms diviem gadiem izcīnot bronzu, bet pirms trijiem gadiem bija nepārspēta milzu slalomā. Pussekundi Jutai zaudēja šī gada pasaules junioru vicečempione milzu slalomā, 17 gadus jaunā Rīka Honkanena.

Zviedrijas čempionātā otrajā dienā pamainījās disciplīna, kalnu slēpotājiem sacenšoties milzu slalomā. Šī disciplīna mūsējiem pagaidām vēl nav tik laba kā slaloms, un tas bija labi redzams pēc pirmā brauciena, kur Lelde Gasūna uzrādīja tikai 20.laiku (+2,72 s), no tuvākajām konkurentēm 18. un 19.vietā atrodošajām kalnu slēpotājām atpaliekot pussekundi. Uzvaru ar pussekundes pārsvaru izcīnīja un nelielu pārsteigumu sarūpēja pasaules kausa posmos regulāri desmitniekā iekļūstošā Kajsa Klinga, kura sezonas laikā pēc Sāras Hektoras traumas izvirzījās par trešo numuru zviedrietēm milzu slalomā. Tikmēr labākā zviedriete Frīda Hansdotira šoreiz samierinājās ar otro vietu, bet fiasko ar 15.vietu piedzīvoja zviedru otrais numurs un aizvakardienas slaloma uzvarētāja Marija Pietela-Holmnera, kura sezonas kopvērtējumā pasaules kausā abās slaloma disciplīnās iekļuva desmitniekā. Labākā no ārvalstniecēm bija 4.vietu ieguvusī 19 gadus vecā norvēģiete Tea Luīze Stjernsrūda, kurai šogad pasaules junioru čempionātā šajā disciplīnā 18.vieta.

Ivars Bācis

EVLI FIS-pujottelu/nuorten SM-pujottelu 2016, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

Posted by Ski Sport Finland on Friday, April 8, 2016

EVLI FIS-pujottelu/nuorten SM-pujottelu 2016, Photo: Teemu Moisio/PTB-Creative

Posted by Ski Sport Finland on Friday, April 8, 2016

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv