ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2016

M.Zvejnieks un E.Gasūna nepārspēti arī FIS slalomā Siguldā

Latvijas kausa otrajā posmā un FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Pilsētas trasē Siguldā, pārliecinošu uzvaru vīriešu konkurencē ar teicamiem abiem braucieniem izcīnīja Miks Zvejnieks, bet sīvākais konkurents un otrajā vietā esošais Žaks Gedra izstājās otrā brauciena lejasdaļā. Sievietēm tikai otras brauciens spēja atšķirt abas pēc pirmā brauciena vienādu laiku uzrādījušās favorītes Evelīnai Gasūnai ņemot virsroku pār Lieni Bondari. „Master” grupā nepārspēti palika Pauls Stēga un Jana Zvejniece, kura sacensību apritē atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma.

 Meitenēm šodien labāk jutās un uz starta izgāja Liene Bondare, līdz ar to sagādājot intrigu cīņā par uzvaru ar Evelīnu Gasūnu. Līdzīga cīņa starp abām tika gaidīta, bet to, ka abas uzrādīs identisku laiku gan starpfinišā, gan arī finišā (27,54 sekundes) pirmajā braucienā nevarēja paredzēt neviens. Otrajā braucienā trases augšdaļu nedaudz ātrāk veica Liene, izvirzoties vadībā par 0,08 sekundēm, bet lejasdaļa ātrāk padevās Evelīnai, kura tad beigās ar 0,15 sekunžu pārsvaru svinēja uzvaru. Abos braucienos stabila trešā vieta Ievai Melderei, kura pirmajā braucienā no abām līderēm atpalika salīdzinoši nedaudz – pussekundi. Sestdienas trešās vietas ieguvēja milzu slalomā Elizabete Šterna šoreiz 4.vietā, jo ar trijām izlases meitenēm viņa nevar cīnīties līdzvērtīgi. Piektā vieta tika Katrīnai Volgemutei no sešām dalībniecēm, bet Arta Irbe nefinišēja pirmajā braucienā.

Evelīna Gasūna, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo
Evelīna Gasūna, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo

Vīriešu konkurencē pirmo braucienu lieliski veikušais Miks Zvejnieks izvirzījās vadībā ar pussekundes pārsvaru pār Žaku Gedru, bet trešajā vietā esošais Roberts Briška atpalika jau 2 sekundes. Otrajā braucienā trases vidū Žaks nebija pārsvaru samazinājis un lejasdaļā, pieļaujot kļūdu, izstājās, līdz ar to noliekot pirmā posma uzvarētāja pilnvaras. Miks vēlreiz bija ļoti ātrs un likumsakarīgi uzvarēja, jo šodien bija viņa diena. Roberts Briška zaudēja vairāk nekā trīs sekundes bet otro reizi šajā sezonā iekļuva trijniekā, bet šoreiz ar otro vietu. Savukārt uzvarētāja brālis Dāvis Zvejnieks, līdzjutēju iedvesmots, no 7.vietas pakāpās uz trešo, un pēc pusotra mēneša pārtraukuma otro reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla. Ceturtais bija igaunis Raneks Koni, bet sešinieku 18 dalībnieku konkurencē noslēdza Svens Marks un Dainis Krauja.

Miks Zvejnieks, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo
Miks Zvejnieks, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo

Abās „Master” grupās gan vīriešiem, gan sievietēm bija identisks scenārijs cīņā par uzvaru, pirmajā braucienā abus līderus un līderes šķirot pāris sekundes simtdaļām, bet pēc otrā brauciena atstarpe pieauga gandrīz līdz sekundei. Vīriešiem uzvaru izcīnīja Pauls Stēga, bet otrā vieta tika Edgaram Kupčam, bet „Kores” pilno pjedestālu noslēdza Kristaps Bergmanis, ceturtajā vietā atstājot vakar otro vietu ieguvušo lietuvieti Jurģi Janulioni, bet piektais bija Andrejs Mihailovs. Sievietēm pēc vairāku gadu pārtraukuma sacensību apritē atgriezās „Virsotnes” vadītāja Jana Zvejniece, sastādot sīvu konkurenci savai komandas biedrenei un līdzšinējai līderei Žaklīnai Frickausai. Pēc pirmā brauciena abas bija gandrīz vienādas, taču otrajā braucienā mazinājās Janas atgriešanās uztraukums un izpaudās četru kalnu slēpotāju mammas pieredze, un Jana atgriešanos nosvinēja ar uzvaru. Žaklīnai otrā vieta, bet otro dienu pēc kārtas līdzīgā cīņā ar divām konkurentēm trešā bija Ilze Trēziņa-Zirdziņa. Vēlreiz ceturtā vieta Jeļenai Brokānei, bet milzu slaloma otrās vietas ieguvēja Deniza Druka-Jaunzeme šoreiz palika piektā. 

Ivars Bācis


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv