ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

03 • 12 • 2015

M.Zvejniekam Eiropas kausā slalomā 66.rezultāts, K.Zvejnieks nefinišē

Saistītā informācija

Šodien Norvēģijas ciematā Hemsedālē otrajā sacensību dienā Eiropas kausa posmā slalomā Kristaps Zvejnieks diemžēl izstājās pirmajā braucienā, kamēr viņa brālis Miks pirmajā braucienā no līdera atpalika 7,67 sekundes un uzrādīja 66.rezultātu, nekvalificējoties otrajam braucienam.

Neskatoties uz to, ka vakar sanāca ierindoties 43.vietā, Kristaps Zvejnieks tik un tā bija pretendents uz trīsdesmitnieku un pat augstāk, uz ko norāda arī viņa reitings. Palikšana ārpus četrdesmitnieka bija dēļ tā, ka pirmajā braucienā beigu daļā tika pieļauta liela kļūda, kā dēļ zaudēts daudz laika un piedzīvota izkrišana no labāko divdesmitnieka, kurā mūsu kalnu slēpotājas bija trases pirmajā daļā. Šodien Kristaps startēja par divām pozīcijām agrāk, t.i., ara 38.numuru. Viņš, protams, vēlējās daudz labāk nobraukt nekā vakar, riskēja un diemžēl otrās dienas sacensības viņam beidzās jau pirmā brauciena sākuma daļā, nesasniedzot vienīgo starpfinišu, kas bija izvietots nedaudz tuvāk par trases vidusdaļu. Līdz ar to nav neviena indikatora, pēc kā varētu salīdzināt, kā šodien uz konkurentu fona “izskatījies” K.Zvejnieks.

Pēc vecākā brāļa izstāšanās atlika gaidīt Mika startu, kuram tāpat kā vakar bija 99.numurs no 107 dalībniekiem. Kā jau pēc paša Mika vakardien teiktā varēja saprast (vēl ir jāpieliek meistarībā, lai tuvinātos Eiropas kausa līmeņa vīriem – aut.piez.), tad lielas izredzes viņam nebija uz tikšanu uz otro braucienu, kur kvalificējās labākie sešdesmit pirmajā braucienā. Taču Mika Zvejnieka izredzes palielināja daudzo dalībnieku izstāšanās, jo līdz Mika startam to skaits sniedzās pāri trīsdesmit. Pēc uzrādītā laika var spriest, ka jaunākais brālis visu braucienu veicis vienmērīgi, katrā no trases trešdaļā “atstājot” aptuveni 2,5 sekundes. Beigu rezultāts ir 1:10,71 un 66.vieta (apgriežot numuru otrādi sanāk iegūtā vieta – aut.piez.), no līdera atpaliekot 7,67 sekundes, bet līdz sešdesmitniekam pietrūkstot 2,28 sekundēm. Līdz ar to Mikam ļoti līdzīgs rezultāts kā pirmajā dienā. Interesanti, ka Mikam šajās dienās viss sanāca ar divkāršajiem tiem pašiem cipariem – abas dienas 99.numurs, vakar iegūta 77.vieta, bet šodien – 66.vieta. Par šādu sakritību viņš pats nebija aizdomājies.

Vakar jau Miks atzina, ka šāds rezultāts ir normāls un ka viņam vēl daudz jābrauc FIS sacensībās, lai tiešām būtu gatavs konkurēt ar tiem čaļiem. Viņā arī uzsver, ka tā, protams, ir izcila pieredze un ka tā ir jākrāj un jākrāj. “Šīs sacensības nāk tikai par labu, redzēt, kā tas viss notiek lielajā arēnā un zinu, ka man vēl tuvākajās dienās FIS sacensības, kur es noteikti jutīšos daudz pārliecinātāks,” pārliecību saglabā jaunākais brālis. Šodien jautāts vai līdzīgi sanācis nostartēt, Miks atbildēja apstiprinoši: “Jā, līdzīgi, tomēr šodien trase bija ievērojamāki garāka, ļoti šķērsa un grūta, to jau var saprast arī pēc izkritušo dalībnieku skaita.” Viņš arī pastāsta nedaudz par vecāko brāli: “Kristapam nepaveicās, jau trase augšdaļā izkrita, bet pēc vakardienas pirmās trases pirmā starplaika +0,40 sek var saprast, ka viņam viss kārtībā. Vienkārši šīs divas dienas nebija tās veiksmīgākās,” secina Miks un piebilst, ka pats gan vismaz ir apmierināts, ka abas dienas sasniegts finišs un ka gūta laba pieredze un sajūtas.

Līderis pēc pirmā brauciena ir Mika Zvejnieka vienaudzis un vakardienas otrās vietas ieguvējs Marko Švarcs no Austrijas, par pussekundi apsteidzot pirmās dienas uzvarētāju šveicieti Ramonu Cenhauzernu, kurš, savukārt, ir Kristapa vienaudzis. Līdz ar to abi pasaules vicečempioni junioriem pagaidām apmainījušies vietām.

Ivars Bācis

After 2 days in Hemsedal where I had my first European Cup races of the season I'm not satisfied with the results. The...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Thursday, December 3, 2015

1 Komentāri

Turies Kristap! Tu esi labākais!
Kokins Viktors
04 • 12 • 2015 / 22:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv